Tv- en streamgids: waar kun je ‘De Klassieker’ Ajax vs. Feyenoord kijken?

Het wordt een fantastisch weekend voor voetballiefhebbers, want we kunnen ons gaan klaarmaken voor een ware Super Sunday. Naast de ‘Derby van het Noorden’ tussen FC Groningen vs. sc Heerenveen wordt ook ‘El Clásico’ uitgevochten tussen FC Barcelona vs. Real Madrid. Maar dé wedstrijd waar velen naar uitkijken is natuurlijk De Klassieker. In onze onderstaande tv- en streamgids vind je waar je de wedstrijd tussen Ajax vs. Feyenoord op tv en online kijken kunt op zondag 19 maart om 14:30 uur en waar de wedstrijd terug te zien is.

Tv-gids: dit kanaal vertoont ‘De Klassieker’ van Ajax vs. Feyenoord op televisie

In Nederland is ESPN de partij die de uitzendrechten van de Eredivisie in handen heeft. Soms kun je gratis naar een uitzending bij je provider kijken als het kanaal kosteloos ter beschikking van elke klant wordt gesteld, wat dikwijls enkel zo is bij het eerste ‘hoofdkanaal’. De andere drie zenders zijn vaker enkel aanvullend te bestellen.

De Klassieker wordt ditmaal echter uitgezonden via ESPN 2, zo blijkt uit de tv-gids van de vier sportzenders. Doorgaans is dit kanaal dus betaald bij providers, maar via Canal Digitaal en Online.nl kun je gratis ESPN kijken tijdens je eerste week omdat alle vier de zenders standaard in het basispakket zitten. Bovendien betaal je €0 voor de eerste 7 dagen. Je kijkt dan alle sportwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4 (7 dagen terugkijken is tevens mogelijk), bekroonde films & series, 60+ tv-zenders en meer. Hieronder vind je een overzicht van de locatie van het tweede ESPN-kanaal bij negen grote providers in Nederland.

ProviderKanaal ESPN 2Kijken
Canal Digitaal402 🎁➡️ Kijk direct
Online402 🎁➡️ Kijk direct
Ziggo422▶️ Kijk direct
KPN222▶️ Kijk direct
T-Mobile151▶️ Kijk direct
Caiway319▶️ Kijk direct
DELTA422▶️ Kijk direct
Solcon151▶️ Kijk direct
Youfone410▶️ Kijk direct

Online kijken naar Ajax – Feyenoord is mogelijk op zondag 19 maart 2023 om 14:30 uur

Er zijn inmiddels steeds meer streamingdiensten in Nederland waar je kunt kijken naar voetbal. Zo worden televisie-uitzendingen van Europees voetbal uit de Champions League, Europa League en Conference League vertoond via NLZIET en soms via Videoland, terwijl de uitzendrechten voor de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga in handen zijn van Viaplay. Daarnaast kun je bij Ziggo Sport, te ontvangen via (online) tv van verschillende providers, ook kijken naar allerlei voetbalcompetities als de Engelse FA Cup, Italiaanse Serie A, Franse Ligue 1, Spaanse La Liga, Turkse Süper Lig en meer.

ESPN is echter het enige platform met de uitzendrechten van de Eredivisie, naast onder andere ook de Keuken Kampioen Divisie en KNVB Beker. Ook bieden zij zelf geen abonnementen aan, maar kun je enkel via providers toegang krijgen tot het aanbod van de vier sportkanalen. Wel legden we hierboven al uit dat de TV App van Canal Digitaal het mogelijk om geen moment van de Eredivisie te missen, omdat je hier ESPN Compleet zonder aanvullende kosten kunt kijken binnen elk basispakket. Daarnaast is gratis streamen mogelijk, want je betaalt 0 euro voor de eerste week.

Eerstvolgende ‘Klassieker’ met Ajax vs. Feyenoord:
🏆 Eredivisie
🏟️ Speelronde 26
🗓️ Zondag 19 maart 2023
⏰ 14:30 uur
📍 Johan Cruijff ArenA in Amsterdam, Noord-Holland
📺 ESPN 2 → Kijk direct Ajax vs. Feyenoord (nu 7 dagen gratis)

Zo verliep de laatste wedstrijd tussen de Amsterdam x Rotterdam

De laatste keer dat Ajax en Feyenoord elkaar troffen, was nog maar kort geleden. Op zondag 22 januari 2023 stonden de clubs uit Amsterdam en Rotterdam namelijk tegenover elkaar in de eerste wedstrijd van seizoen 22/23 in de Eredivisie. In het Zuid-Hollandse stadion De Kuip ging de strijd erg gelijk op.

Met elk 11 schoten, waarvan respectievelijk 4 en 3 op doel voor Feyenoord en Ajax, eindigde de stand uiteindelijk op 1-1 na 90 minuten door goals van Igor Paixão (34′) en Davy Klaassen (71′). Hieronder vind je de highlights in vogelvlucht. Alvast heel veel kijkplezier gewenst zondagmiddag.

Highlights | Feyenoord - Ajax | Eredivisie 2022-2023