Tv- en streamgids: waar kun je de Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan kijken?

Maar liefst 40% van alle tot nu toe uitgedeelde punten in het kampioenschap zijn voor Red Bull Racing. Met die enorme overmacht op zak duikt het raceteam van Max Verstappen en Sergio Pérez het aanstaande vierde wedstrijdweekend van het seizoen in. We reizen hiervoor af naar het verre zuidoosten na een relatief lege racemaand in april. In onze onderstaande tv- en streamgids vind je waar je de F1 Grand Prix van Azerbaijan op tv en online kijken kunt op vrijdag 28 t/m zondag 30 april 2023 en waar elk onderdeel van het raceweekend terug te zien is. De race begint zondag om 13:00 uur ‘s ochtends Nederlandse tijd.

Tv-gids: dit kanaal vertoont de F1 GP van Azerbaijan in 2023 op televisie

In Nederland zijn er twee online partijen die de uitzendrechten van de hoogste raceklasse van deze motorsport in handen hebben. Daarover lees je meer onder het volgende kopje, maar één van die twee bedrijven heeft ook een eigen televisiekanaal dat speciaal is ingericht op uitzendingen van Formule 1 in 2023: Viaplay Xtra. Alle uitzendingen van zaterdagen én zondagen zijn er te zien, dus de derde vrije training, kwalificatie en race in Azerbeidzjan worden daarop uitgezonden. Het gaat om een tijdelijk kanaal dat in ieder geval nog tot 1 juni 2023 beschikbaar is voor klanten van de samenwerkende providers die bij de desbetreffende internet- en tv-aanbieder een aanvullend lidmaatschap op de streamingdienst Viaplay hebben afgesloten.

💰 Let op: Zondagmiddag om 13u gaat de Grand Prix van Azerbeidzjan van start. Denk je dat Max Verstappen deze race wederom weet te winnen? BetCity geeft je als nieuwe speler nu maar liefst 50 keer je inzet als welkomstbonus wanneer de Nederlandse coureur op de hoogste trede van het podium eindigt. → Ga direct naar de actie ‘Max wint voor 50x je inzet’ 🏆

BetCity

Je hebt dus alleen toegang tot deze televisiezender bij jouw provider als je via die aanbieder een abonnement bij Viaplay hebt lopen. Rechtstreekse leden van het video on demand-platform die toevallig ook bij één van de samenwerkende providers zijn aangesloten, krijgen dus helaas geen toegang tot het lineaire tv-kanaal. Die kunnen overigens wel nog steeds gewoon Viaplay op televisie of F1 TV op televisie ontvangen. Er zijn dus meerdere wegen die naar Rome leiden, al zijn ze in dit geval niet allemaal lineair. Overigens zenden bijvoorbeeld de Nederlandse zender NOS, Belgische zender Canvas en Duitse zender RTL de Grand Prix van Azerbaijan ook niet uit op tv. Hieronder vind je het kanaal van Viaplay Xtra per (met Viaplay samenwerkende) provider in Nederland.

ProviderKanaalKijken
T-Mobile140📺 Kijk direct
Ziggo200📺 Kijk direct
Caiway200📺 Kijk direct
DELTA200📺 Kijk direct
KPN225📺 Kijk direct
Solcon225📺 Kijk direct

→ Meer informatie over deze uitzendingen vind je in het tijdschema voor dit weekend. Nadat vrijdag de kwalificatie is geweest, kun je op onze website ook alvast de startopstelling voor zondag bekijken 🏁

Online kijken naar de Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan is mogelijk op vrijdag 28 t/m zondag 30 april 2023

Er zijn inmiddels steeds meer streamingdiensten in Nederland waarop je kunt kijken naar motorsport. Zo was Ziggo Sport vroeger de F1-eigenaar, maar is het nu enkel degene die de rechten voor de MotoGP in handen heeft. Elke Formule 1 Grand Prix wordt sinds vorig jaar namelijk uitgezonden door twee videodiensten: Viaplay en F1 TV.

Mocht je benieuwd zijn wat de verschillen tussen deze twee streamingdiensten zijn, dan raden we je aan om ons artikel met een vergelijking tussen F1 TV Pro vs. Viaplay te raadplegen. Daar kijken we onder andere naar de prijs, het aanbod, het commentaar, de mogelijkheid tot het delen van accounts en meer. Daarnaast is ook sport terugkijken bij Viaplay tijdelijk een mogelijkheid als je de—ditmaal behoorlijk vroege—vrije trainingen, kwalificatie of race gemist hebt.

Eerstvolgende race:
🏆 Grand Prix van Azerbeidzjan
🎟️ Race 4 van de 23 dit seizoen
🗓️ Vrijdag 28 t/m zondag 30 april 2023
⏰ Start zondag om 13:00 uur Nederlandse tijd
🛣️ Baku City Circuit
📺 Viaplay → Kijk direct de Formule 1 GP van Azerbeidzjan
📺 F1 TV → Kijk direct de Formule 1 GP van Azerbeidzjan

Zo verliepen de vorige races in Azerbeidzjan

Vorig jaar eindigde de Formule 1-race in Azerbeidzjan fantastisch voor ‘onze’ Nederlandse coureur Max Verstappen. Hij ging met de winst en 25 punten op zak naar huis. Naast hem stonden Max’ Mexicaanse Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez (#2) en de Britse Mercedes-coureur George Russell (#3).

De twee jaren ervoor, in 2022 en 2021, waren respectievelijk Max Verstappen en Sergio Pérez ook al de winnaars. Baku blijkt dus écht een topcircuit te zijn voor de Red Bull-bolide. Het jaar dáárvoor ging de GP van Azerbeidzjan niet door vanwege de coronapandemie, maar sinds de eerste GP in de hoofdstad Baku wisten ook al de Finse Valtteri Bottas (in 2019), de Britse Lewis Hamilton (in 2018) en de Australische Daniel Ricciardo (in 2017) te winnen. Sinds de eerste Grand Prix hebben dus enkel Mercedes (2x) en Red Bull Racing (3x) deze race gewonnen. Gaat deze streak dit weekend voor het eerst doorbroken worden? Voor nu heel veel kijkplezier gewenst.


Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Heb je hulp nodig? Dan kun je 24/7 contact opnemen met Loket Kansspel via 0800 24 000 22.