Tv- en streamgids: waar kun je ‘Feyenoord vs. Vitesse’ kijken?

De Eredivisie heeft zijn kampioen al bijna twee weken geleden gevonden, maar nog steeds staat er deze week een toffe wedstrijd in eigen huis op het programma voor de Rotterdammers tegen hun Gelderse rivalen. In onze onderstaande tv- en streamgids vind je waar je de wedstrijd tussen Feyenoord vs. Vitesse op tv en online kijken kunt op zondag 28 mei om 14:30 uur en waar de wedstrijd later terug te zien zal zijn.

Tv-gids: dit kanaal vertoont de wedstrijd tussen Feyenoord vs. Vitesse in de Eredivisie op televisie

In Nederland is ESPN de partij die de uitzendrechten van de Eredivisie in handen heeft, naast onder andere ook de KNVB Beker en Keuken Kampioen Divisie. Bij uitzendingen van ESPN kun je soms gratis via je provider kijken als het eerste hoofdkanaal kosteloos ter beschikking van klanten wordt gesteld. Dat heeft de aanbieder de laatste maanden geprobeerd mogelijk te maken met de actie ‘ESPN 1 voor iedereen’. De tweede, derde en vierde zenders zijn vaker enkel aanvullend te bestellen. Dat heeft de aanbieder de laatste maanden geprobeerd mogelijk te maken met de actie ‘ESPN 1 voor iedereen’. De tweede, derde en vierde zenders zijn vaker enkel aanvullend te bestellen.

De wedstrijd tussen Feyenoord Rotterdam vs. SBV Vitesse wordt echter uitgezonden via ESPN 2, zo blijkt uit de tv-gids van de vier sportzenders. Kanaal 2-4 zijn dus doorgaans betaald bij providers, maar via Canal Digitaal en Online.nl kun je gratis ESPN kijken tijdens je eerste week omdat alle vier de zenders standaard in het basispakket zitten. Bovendien betaal je €0 voor de eerste 7 dagen. Je kijkt dan alle sportwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4 (tot 7 dagen terugkijken is tevens mogelijk), bekroonde films & series, 60+ tv-zenders en meer. Daarnaast heb je ook bij Youfone tijdelijk geen aansluitkosten en gratis ESPN Compleet wegens de Lente Deals. In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de uitzendrechten per streamingdienst in Nederland. Hieronder vind je een overzicht van de locatie van het tweede ESPN-kanaal bij negen grote providers in Nederland.

ProviderKanaal ESPN 2Kijken
Canal Digitaal402 🎁➡️ Kijk direct
Online402 🎁➡️ Kijk direct
Youfone410 🎁➡️ Kijk direct
Ziggo422▶️ Kijk direct
KPN222▶️ Kijk direct
T-Mobile151▶️ Kijk direct
Caiway319▶️ Kijk direct
DELTA422▶️ Kijk direct
Solcon150▶️ Kijk direct

Online kijken naar wedstrijd tussen Feyenoord – Vitesse in de Eredivisie is mogelijk op zondag 28 mei 2023 om 14:30 uur

Er zijn inmiddels steeds meer streamingdiensten in Nederland waar je kunt kijken naar voetbal. Zo worden televisie-uitzendingen van Europees voetbal uit de Champions League, Europa League en Conference League vertoond via NLZIET en soms via Videoland, terwijl de uitzendrechten voor de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga in handen zijn van Viaplay. Daarnaast kun je bij Ziggo Sport, te ontvangen via (online) tv van verschillende providers, ook kijken naar allerlei voetbalcompetities als de Engelse FA Cup, Italiaanse Serie A, Spaanse La Liga, Turkse Süper Lig en meer.

ESPN is echter het enige platform met de uitzendrechten van o.a. de Eredivisie, KKD en KNVB Beker. Ook bieden zij zelf geen abonnementen aan, maar kun je enkel via providers toegang krijgen tot het aanbod van de vier sportkanalen. Wel legden we hierboven al uit dat de TV App van Canal Digitaal het mogelijk om geen moment van de Eredivisie te missen, omdat je hier ESPN Compleet zonder aanvullende kosten kunt kijken binnen elk basispakket. Daarnaast is gratis streamen mogelijk, want je betaalt 0 euro voor de eerste week.

Eerstvolgende wedstrijd tussen Feyenoord vs. Vitesse:
🏆 Eredivisie
🏟️ Speelronde 34 v/d 34
🗓️ Zondag 28 mei 2023
⏰ 14:30 uur
📍 De Kuip in Rotterdam, Zuid-Holland
📺 ESPN 2 → Kijk direct Feyenoord vs. Vitesse (eerste mogelijkheid + nu 7 dagen gratis)
📺 ESPN 2 → Kijk direct Feyenoord vs. Vitesse (tweede mogelijkheid)

Zo verliep de laatste wedstrijd tussen de ploegen uit Rotterdam x Arnhem

De laatste keer dat Feyenoord en Vitesse elkaar in een officiële match troffen, is inmiddels alweer bijna een jaar geleden. Op 7 augustus 2022 kwamen de twee ploegen elkaar tegen in de GelreDome in Arnhem en mondde de match uit in een ware doelpuntenregen. Al na 19 minuten kwam de Gelderse ploeg op voorsprong door een goal van Million Manhoef, waarna Patrik Wålemark van Feyenoord in de 31e minuut de gelijkmaker scoorde en Danilo Pereira da Silva in minuut 41′ de voorsprong veroorzaakte. Na de 2-2 van Nikolai Baden Frederiksen (56′) wist Feyenoord echter nog driemaal te scoren in de tweede helft, waardoor ze met een gigantische score van 2-5 terug de bus in gingen naar Zuid-Holland. Vitesse zal dus gebrand zijn op revanche. Hieronder vind je de highlights in vogelvlucht.

Starting the new season with FIVE GOALS 🤩 | Highlights Vitesse - Feyenoord | Eredivisie 2022-2023