Tv- en streamgids: waar kun je ‘Feyenoord vs. Celtic’ kijken?

We legden deze week al uit dat we het met recht het miljoenenbal kunnen noemen en eindelijk mogen de Rotterdammers ermee van start gaan: de Champions League. Maar hoe kun je zorgen dat je er geen minuut van mist? In onze onderstaande tv- en streamgids vind je waar je de wedstrijd tussen Feyenoord vs. Celtic op tv en online kijken kunt op dinsdag 19 september om 21:00 uur en waar de wedstrijd later terug te zien zal zijn.

Tv-gids: dit kanaal vertoont de wedstrijd tussen Feyenoord Rotterdam vs. Celtic FC in de Champions League-groepsfase op televisie

Dinsdagavond spelen het Nederlandse Feyenoord en het Schotse Celtic tegen elkaar tijdens hun eerste wedstrijd van de Champions League-groepsfase. Beide teams strijden dus voor hun allereerste punten in het miljoenenbal. Bij ons is doorgaans Ziggo Sport de partij die de uitzendrechten in handen heeft van de UCL, maar ook van andere internationale voetbalcompetities als de Engelse FA Cup, Italiaanse Serie A, Spaanse La Liga, Turkse Süper Lig en meer. De sportkanalen van deze oranje tv- en internetaanbieder zijn te ontvangen via (online) tv van verschillende providers en dus niet alleen via hun eigen netwerk. In andere gevallen is het ESPN dat naast de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en KNVB Beker de Europese matches mag vertonen.

Matches met Nederlandse deelnemers zijn echter de uitzondering. Die mogen namelijk eveneens vertoond worden door de televisiezender RTL 7. Hier kun je dinsdagavond al ruim een uur voor de start van de match inschakelen, want de voorbeschouwing begint om 19:55 uur. Vervolgens schakelt het kanaal om 20:55 uur over naar de aftrap. Je vindt deze zender op kanaal zeven van de meeste providers. Ondertussen zendt ook Ziggo Sport Voetbal de wedstrijd uit, zo blijkt uit de programmagids. Dit kanaal is ook aanvullend beschikbaar via andere providers als KPNOdido en Canal Digitaal.

Online gratis kijken naar de Champions League-wedstrijd is mogelijk op dinsdag 18 september 2023 om 21:00 uur

Er zijn inmiddels steeds meer streamingdiensten in Nederland waar je kunt kijken naar voetbal. Zo worden televisie-uitzendingen van Europees voetbal uit de Champions League, Europa League en Conference League vertoond via NLZIET en soms via Videoland, terwijl de uitzendrechten voor de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga in handen zijn van Viaplay.

Op de televisie en online kijkomgeving van je provider via internet zal je kunnen kijken naar wedstrijd in de poulefase van de Champions League. Ten slotte zorgt de tv-uitzending van RTL 7 er ook voor dat streamingdiensten als NLZIET de partij online mogen vertonen. Meer dan genoeg mogelijkheden liggen dus voor de hand om uit te kiezen als kijker.

Eerstvolgende Europese wedstrijd van Feyenoord:
🏆 Champions League
🎟️ Groepsfase (wedstrijd 1 v/d 6)
🗓️ Dinsdag 18 september 2023
⏰ 21:00 uur Nederlandse tijd
🏟️ De Kuip in Rotterdam, Zuid-Holland
📺 NLZIET → Kijk direct Feyenoord vs. Celtic (nu 14 dagen gratis)
📺 Ziggo Sport Voetbal → Kijk direct Feyenoord vs. Celtic (prijs per provider)

Vorige wedstrijden tussen de ploegen uit Zuid-Holland en Schotland

Aanstaande dinsdag zal Feyenoord het dus om 21:00 uur Nederlandse tijd in eigen stadion opnemen tegen Celtic FC voor de heenwedstrijd van de Champions League-groepsfase. Dit is niet de eerste keer dat de twee teams elkaar treffen. Zo speelden ze in de afgelopen paar decennia al in ieder geval vijf keer tegen elkaar. Daarvan wonnen de Rotterdammers er drie en verloren ze er twee.

De meest recente wedstrijd was een oefenmatch op 3 augustus 2008. Toen speelden de ploegen in De Kuip tegen elkaar voor het Feyenoord Jubileum Toernooi. Celtic was aanwezig vanwege de eerder gespeelde finale van de Europacup I in 1970, vergezeld door UEFA Cup-tegenstanders Tottenham Hotspur uit 1974 en Borussia Dortmund uit 2002.


Afbeelding ter illustratie