Tv- en streamgids: waar kun je ‘Feyenoord vs. AZ’ vanavond kijken?

In de KNVB Beker kunnen we deze week genieten van een aantal absoluut waanzinnige wedstrijden tussen de traditionele topclubs die zich momenteel ook bovenaan de ranking van de nationale competitie bevinden. In onze onderstaande tv- en streamgids vind je waar je de wedstrijd tussen Feyenoord vs. AZ op tv en online kijken kunt op woensdag 7 februari 2024 om 21:00 uur en waar deze wedstrijd later terug te zien is.

Tv-gids: dit kanaal vertoont de wedstrijd van Feyenoord vs. AZ in de Eredivisie op televisie

In Nederland is ESPN de partij die de uitzendrechten van de KNVB Beker in handen heeft, naast onder andere ook de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Bij uitzendingen van ESPN kun je soms gratis via je provider kijken als het eerste hoofdkanaal kosteloos ter beschikking van klanten wordt gesteld. Dat heeft de aanbieder de laatste maanden geprobeerd mogelijk te maken met de actie ‘ESPN 1 voor iedereen’. De tweede, derde en vierde zenders zijn vaker enkel aanvullend te bestellen.

De wedstrijd tussen Feyenoord Rotterdam vs. AZ Alkmaar wordt ditmaal uitgezonden via ESPN 1, zo blijkt uit de tv-gids van de vier sportzenders. Door de eerdergenoemde actie zijn er heel wat providers waar je binnen je pakket naar deze zender kunt kijken. Hieronder vind je een lijst met op welk kanaal de zender per provider te vinden is. Een tv-emoji geeft aan dat ESPN 1 in je pakket zit, terwijl je bij een cadeau-emoji alle vier de zenders gratis krijgt.

Kanaal 1-3 zijn namelijk doorgaans betaald bij providers, maar via de streamingdienst CANAL+ kun je gratis ESPN kijken tijdens je eerste week omdat alle vier de zenders standaard in het basispakket zitten. Bovendien betaal je €0 voor de eerste 7 dagen. Je kijkt dan alle sportwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4 (tot 7 dagen terugkijken is tevens mogelijk), bekroonde films & series, 75+ tv-zenders en meer. Daarnaast heb je ook bij Youfone tijdelijk geen aansluitkosten en gratis ESPN Compleet wegens de Slimste Keuze Deals. Hieronder vind je een overzicht van de locatie van het eerste ESPN-kanaal bij negen grote providers in Nederland.

ProviderKanaal ESPN 1Kijken
CANAL+29 🎁➡️ Kijk direct
Online401 🎁➡️ Kijk direct
Youfone21 🎁➡️ Kijk direct
Ziggo18 📺▶️ Kijk direct
KPN14 📺▶️ Kijk direct
Odido150 📺▶️ Kijk direct
Caiway318▶️ Kijk direct
DELTA421▶️ Kijk direct
Solcon14 📺▶️ Kijk direct

Online kijken naar Feyenoord – AZ is mogelijk op woensdag 7 februari 2024 om 21:00 uur

Er zijn inmiddels steeds meer streamingdiensten in Nederland waarop je kunt kijken naar voetbal. Zo worden televisie-uitzendingen van Europees voetbal uit de Champions League, Europa League en Conference League vertoond via NLZIET en soms via Videoland, terwijl de uitzendrechten voor de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga in handen zijn van Viaplay. Daarnaast kun je bij Ziggo Sport, te ontvangen via (online) tv van verschillende providers, ook kijken naar allerlei voetbalcompetities als de Engelse FA Cup, Italiaanse Serie A, Spaanse La Liga, Turkse Süper Lig en meer.

ESPN is echter het enige platform met de uitzendrechten van o.a. de Eredivisie, KKD en KNVB Beker. Ook bieden zij zelf geen abonnementen aan, maar kun je doorgaans enkel via providers toegang krijgen tot het aanbod van de vier sportkanalen. Wel legden we hierboven al uit dat de streamingdienst CANAL+ het mogelijk maakt om geen moment van de Eredivisie te missen, omdat je hier ESPN Compleet zonder aanvullende kosten kunt kijken binnen elk basispakket. Daarnaast is gratis streamen mogelijk, want je betaalt 0 euro voor de eerste week.

Eerstvolgende wedstrijd tussen Feyenoord vs. AZ:
🏆 KNVB Beker
🏟️ Kwartfinale
🗓️ Woensdag 7 februari 2024
⏰ 21:00 uur
📍 De Kuip in Rotterdam, Zuid-Holland
📺 ESPN 1 → Kijk direct Feyenoord vs. AZ (nu 7 dagen gratis)