Tv- en streamgids: waar kun je ‘FC Twente vs. Ajax’ kijken?

De kampioenstitel van de Eredivisie is al vergeven, maar er is nog heel veel om voor te spelen tussen de nummers 2, 3 en 4 in de allerlaatste speelronde van dit seizoen. De Eindhovenaren staan op #2 met 72 punten, maar hebben een lastige uitwedstrijd tegen de Alkmaarders van #4 (met 67 punten) op het programma, terwijl de Amsterdammers er met een beter doelsaldo tussenin op plek #3 staan (69 punten). Winst op vijandige grond tegen de Tukkers zou ze Champions League-kwalificatie kunnen opleveren, terwijl gelijkspel ze praktisch verzekert van play-offs voor de Europa League. Verlies zou echter kunnen betekenen dat enkel kwalificatie voor de Conference League in de wacht wordt gesleept. In onze onderstaande tv- en streamgids vind je waar je de wedstrijd tussen FC Twente vs. Ajax op tv en online kijken kunt op zondag 28 mei om 14:30 uur en waar de wedstrijd later terug te zien zal zijn.

Tv-gids: dit kanaal vertoont de wedstrijd tussen FC Twente vs. Ajax in de Eredivisie op televisie

In Nederland is ESPN de partij die de uitzendrechten van de Eredivisie in handen heeft, naast onder andere ook de KNVB Beker en Keuken Kampioen Divisie. Bij uitzendingen van ESPN kun je soms gratis via je provider kijken als het eerste hoofdkanaal kosteloos ter beschikking van klanten wordt gesteld. Dat heeft de aanbieder de laatste maanden geprobeerd mogelijk te maken met de actie ‘ESPN 1 voor iedereen’. De tweede, derde en vierde zenders zijn vaker enkel aanvullend te bestellen. Dat heeft de aanbieder de laatste maanden geprobeerd mogelijk te maken met de actie ‘ESPN 1 voor iedereen’. De tweede, derde en vierde zenders zijn vaker enkel aanvullend te bestellen.

De wedstrijd tussen FC Twente vs. AFC Ajax wordt echter uitgezonden via ESPN 4, zo blijkt uit de tv-gids van de vier sportzenders. Kanaal 2-4 zijn dus doorgaans betaald bij providers, maar via Canal Digitaal en Online.nl kun je gratis ESPN kijken tijdens je eerste week omdat alle vier de zenders standaard in het basispakket zitten. Bovendien betaal je €0 voor de eerste 7 dagen. Je kijkt dan alle sportwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4 (tot 7 dagen terugkijken is tevens mogelijk), bekroonde films & series, 60+ tv-zenders en meer. Daarnaast heb je ook bij Youfone tijdelijk geen aansluitkosten en gratis ESPN Compleet wegens de Lente Deals. In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de uitzendrechten per streamingdienst in Nederland. Hieronder vind je een overzicht van de locatie van het tweede ESPN-kanaal bij negen grote providers in Nederland.

ProviderKanaal ESPN 4Kijken
Canal Digitaal404 🎁➡️ Kijk direct
Online404 🎁➡️ Kijk direct
Youfone412 🎁➡️ Kijk direct
Ziggo424▶️ Kijk direct
KPN224▶️ Kijk direct
T-Mobile153▶️ Kijk direct
Caiway321▶️ Kijk direct
DELTA424▶️ Kijk direct
Solcon152▶️ Kijk direct

Online kijken naar wedstrijd tussen Twente – Ajax in de Eredivisie is mogelijk op zondag 28 mei 2023 om 14:30 uur

Er zijn inmiddels steeds meer streamingdiensten in Nederland waar je kunt kijken naar voetbal. Zo worden televisie-uitzendingen van Europees voetbal uit de Champions League, Europa League en Conference League vertoond via NLZIET en soms via Videoland, terwijl de uitzendrechten voor de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga in handen zijn van Viaplay. Daarnaast kun je bij Ziggo Sport, te ontvangen via (online) tv van verschillende providers, ook kijken naar allerlei voetbalcompetities als de Engelse FA Cup, Italiaanse Serie A, Spaanse La Liga, Turkse Süper Lig en meer.

ESPN is echter het enige platform met de uitzendrechten van o.a. de Eredivisie, KKD en KNVB Beker. Ook bieden zij zelf geen abonnementen aan, maar kun je enkel via providers toegang krijgen tot het aanbod van de vier sportkanalen. Wel legden we hierboven al uit dat de TV App van Canal Digitaal het mogelijk om geen moment van de Eredivisie te missen, omdat je hier ESPN Compleet zonder aanvullende kosten kunt kijken binnen elk basispakket. Daarnaast is gratis streamen mogelijk, want je betaalt 0 euro voor de eerste week.

Eerstvolgende wedstrijd tussen FC Twente vs. Ajax:
🏆 Eredivisie
🏟️ Speelronde 34 v/d 34
🗓️ Zondag 28 mei 2023
⏰ 14:30 uur
📍 De Grolsch Veste in Enschede, Overijssel
📺 ESPN 4 → Kijk direct FC Twente vs. Ajax (eerste mogelijkheid + nu 7 dagen gratis)
📺 ESPN 4 → Kijk direct FC Twente vs. Ajax (tweede mogelijkheid)

Zo verliep de laatste wedstrijd tussen de ploegen uit Enschede x Amsterdam

De laatste keer dat FC Twente en Ajax elkaar in een officiële match troffen, is inmiddels alweer een paar maanden geleden. Op 9 februari kwamen de twee ploegen elkaar tegen in de achtste finale van de TOTO KNVB Beker. Een doelpuntenregen werd het echter allerminst, want alleen in de tweede helft werd er één goal gescoord door Mohammed Kudus (70′) van de uitploeg uit Amsterdam. Twente wist dus niet de kwartfinale te bereiken, terwijl Ajax doorging en uiteindelijk in de finale tegen PSV wist te belanden. De Tukkers zullen dus gebrand zijn op revanche. Hieronder vind je de highlights in vogelvlucht.

Through to the last 8! 🏆 | Highlights FC Twente - Ajax | KNVB Beker