Tv- en streamgids: waar kun je wedstrijden van Jong Oranje uit het EK voetbal onder 21 kijken in 2023?

Hoewel het Nederlands elftal zich focuste op de laatste fase van de Nations League, bereiden de mannen van Jong Oranje zich al voor op het EK voetbal onder 21. Van 21 juni – 8 juli 2023 strijden 16 teams tijdens het Europees kampioenschap dat dit jaar plaatsvindt in Roemenië en Georgië. Er staat veel op het spel, want buiten de sportieve prestatie om krijgen de drie beste teams tijdens het toernooi een ticket voor de Olympische Spelen in Parijs 2024. In onze onderstaande tv- en streamgids vind je waar je de wedstrijden van Jong Oranje tijdens het EK onder 21 op tv en online kijken kunt.

Tv-gids: deze kanalen vertonen de wedstrijden van Jong Oranje tijdens het EK voetbal onder 21 op televisie

In Nederland is ESPN de partij die de uitzendrechten van het EK onder 21 in handen heeft. Naast het eindtoernooi van Jong Oranje zenden zij ook de Europa League en Conference League uit en onder andere de populaire competities uit eigen land: de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en KNVB Beker. Bij uitzendingen van ESPN kun je soms gratis via je provider kijken als het eerste hoofdkanaal kosteloos ter beschikking van klanten wordt gesteld. Dat heeft de aanbieder de laatste maanden geprobeerd mogelijk te maken met de actie ‘ESPN 1 voor iedereen’. De tweede, derde en vierde zenders zijn vaker enkel aanvullend te bestellen.

De wedstrijden van Jong Oranje tijdens het EK voetbal onder 21 in 2023 worden uitgezonden via ESPN 1, zo blijkt uit de tv-gids van de vier sportzenders. Ook alle oefenwedstrijden zijn op dit kanaal te kijken. Door de eerdergenoemde actie zijn er heel wat providers waar je binnen je pakket naar deze zender kunt kijken. Hieronder vind je een lijst met op welk kanaal de zender per provider te vinden is. Bij Caiway en DELTA liep de gratis zenderactie af op 19 februari, waardoor je nu enkel met een aanvullend pakket toegang krijgt tot ESPN 1. Via Ziggo is minimaal een TV Start of Standard abonnement nodig voor toegang, terwijl klanten bij SKV minimaal tv + internet in hun pakket moeten hebben.

Verder zijn kanaal 2-4 dus doorgaans betaald bij providers, maar via Canal Digitaal en Online.nl kun je gratis ESPN kijken tijdens je eerste week omdat alle vier de zenders standaard in het basispakket zitten. Bovendien betaal je €0 voor de eerste 7 dagen. Je kijkt dan alle sportwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4 (7 dagen terugkijken is tevens mogelijk), bekroonde films & series, 60+ tv-zenders en meer. Daarnaast heb je ook bij Youfone tijdelijk geen aansluitkosten en gratis ESPN Compleet wegens de Lente Deals. Ten slotte mag de NOS deze wedstrijden ook via hun lineaire tv-kanalen vertonen, waardoor de wedstrijden van Jong Oranje via de NPO te zien zijn. In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de uitzendrechten per streamingdienst in Nederland. Hieronder vind je een overzicht van de locatie van het eerste ESPN-kanaal bij negen grote providers in Nederland.

ProviderKanaal ESPN 1Kijken
Canal Digitaal29 🎁➡️ Kijk direct
Online401 🎁➡️ Kijk direct
Youfone21 🎁➡️ Kijk direct
Ziggo18 📺▶️ Kijk direct
KPN14▶️ Kijk direct
T-Mobile150▶️ Kijk direct
Caiway318 💰▶️ Kijk direct
DELTA421 💰▶️ Kijk direct
Solcon14▶️ Kijk direct

Waar kun je online naar de wedstrijden van Jong Oranje tijdens het EK voetbal onder 21 kijken?

ESPN heeft dus de uitzendrechten van de wedstrijden tijdens het EK voetbal onder 21 in handen, om naast op tv ook online te vertonen. Zij bieden zelf geen abonnementen aan, maar je kunt enkel via providers toegang krijgen tot het aanbod van de vier sportkanalen. Hierboven legden we al uit dat de TV App van Canal Digitaal het mogelijk maakt om geen moment van dit Europese eindtoernooi te missen, omdat je hier ESPN Compleet zonder aanvullende kosten kunt kijken binnen je basispakket. Daarnaast is gratis streamen mogelijk, want je betaalt 0 euro voor de eerste week. Ten slotte zorgen de tv-uitzendingen via NOS er ook voor dat streamingdiensten als NLZIET de partij online mogen vertonen.

Eerstvolgende EK-wedstrijd Jong Oranje:
🏆 EK onder 21
🏟️ Poulefase (wedstrijd 1 v/d 3)
🗓️ Woensdag 21 juni 2023
⏰ 18:00 uur Nederlandse tijd
📍 Mikheil Meskhis sakhelobis Stadioni in Tbilisi, Georgië
📺 NLZIET → Kijk direct het EK voetbal onder 21 (nu 14 dagen gratis)
📺 ESPN 1 → Kijk direct het EK voetbal onder 21 (nu 7 dagen gratis)

De onderstaande tabel geeft als aanvulling hierop een verdiepende blik op de uitzendrechten per streamingdienst en tv-kanaal in Nederland. Je kunt de wedstrijd via de app kijken, maar ook onder andere met een Chromecast of via Apple TV op het grote scherm.

NLZIET➡️ Ga meteen naar het EK voetbal onder 21 via NOS bij NLZIET. Hier worden de wedstrijden van Jong Oranje tijdens het EK voetbal onder 21 vanwege de tv-uitzendingen via de NPO ook online vertoond. Je kunt nu de eerste 14 dagen gratis kijken.
ESPN➡️ Ga meteen naar het EK voetbal onder 21 via ESPN 1 bij Canal Digitaal. De TV App maakt het mogelijk om wedstrijden van Jong Oranje tijdens het EK voetbal onder 21 te volgen, omdat je hier ESPN Compleet zonder aanvullende kosten kunt kijken binnen elk basispakket. Je betaalt bovendien €0,00 voor de eerste week.
ZiggoJe vindt hier standaard één gratis ESPN-zender met een selectie van wedstrijden en programma’s. Voor extra kanalen kun je ESPN Compleet erbij aanschaffen. Je kijkt nu 6 maanden met 50% korting. 👉 Bekijk nu ESPN bij Ziggo.
KPNOok bij deze provider krijg je één gratis ESPN-zender, maar heb je voor de extra drie kanalen het totale pakket ESPN Compleet nodig. Nu met tot €12,50 combinatiekorting per maand. 👉 Bekijk nu ESPN bij KPN.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt in Nederland momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1, hockey, Premier League– en Bundesliga-voetbal en darts, maar momenteel zijn de wedstrijden uit het EK onder 21 er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen van dit Europese eindtoernooi worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen, aangezien ze niet lineair op de televisiekanalen van RTL worden uitgezonden.

Tegen welke landen speelt Jong Oranje in de poulefase?

In totaal zijn er 16 deelnemende landen uit Europa die kansmaken op de grote kampioenstitel. Door verschillende kwalificatierondes is bepaald wie er plaats mag nemen in een van de 4 groepen op het EK voetbal. Nederland is samen met onze zuiderburen België, gastland Georgië en Portugal in poule A geplaatst.

Nederland speelt daardoor in totaal drie wedstrijden in de poulefase. Het eerste duel belooft gelijk spannend te worden, want we spelen op woensdag 21 juni om 18:00 uur tegen België. Daarna zitten telkens drie dagen tussen de matches. Op zaterdag 24 juni speelt Jong Oranje tevens om 18:00 uur tegen Portugal. De laatste wedstrijd uit de groepsfase wordt tegen gastland en tevens debutant Georgië gespeeld. Na deze duels wordt duidelijk welk land zich groepswinnaar mag noemen en dus doorstroomt naar de kwartfinales van het EK.

🦁🔥 Volop doelpunten bij Jong Oranje in EK-kwalificatie! | Samenvatting Jong Oranje - Jong Wales

  • Via welke zender op tv worden de wedstrijden van Jong Oranje tijdens het EK voetbal onder 21 uitgezonden?

    De wedstrijd wordt uitgezonden op de tv-zenders van de NOS en ESPN 1 bij verschillende providers, maar het is daarnaast ook via meerdere kanalen mogelijk om online naar de partij tussen de teams te kijken met een live stream zoals in dit artikel wordt beschreven.

  • Hoe laat en tegen wie speelt Jong Oranje in de poulefase?

    Jong Oranje speelt tegen België, Portugal en Georgië. De aftrap van alledrie de wedstrijden begint om 18:00 uur Nederlandse tijd.


Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.