Tv- en streamgids: waar kun je de Conference League-finale ‘Fiorentina vs. West Ham’ kijken?

Na het zinderde duel tussen Sevilla en AS Roma tijdens de Europa League-eindstrijd, is de finale van de Conference League vandaag eindelijk aangebroken. Dit seizoen wordt er door het Italiaanse Fiorentina van Vincenzo Italiano tegen het Engelse West Ham United van David Moyes in de Fortuna Arena in Praag gestreden. Er staat veel op het spel, want buiten de sportieve prestatie om krijgt de winnaar een ticket naar de groepsfase van de Europa League voor volgend seizoen. In onze onderstaande tv- en streamgids vind je waar je de wedstrijd tussen Fiorentina vs. West Ham United op tv en online kijken kunt op woensdag 7 juni om 21:00 uur Nederlandse tijd.

Tv-gids: dit kanaal vertoont de Conference League finale tussen Fiorentina en West Ham United op televisie

In Nederland is ESPN de partij die de uitzendrechten van de Europa League en Conference League in handen heeft, naast onder andere de populaire competities uit eigen land: de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en KNVB Beker. De laatste Europese competitie uit het rijtje bezitten ze overigens niet, want de Champions League wordt bij Ziggo Sport vertoond. Bij uitzendingen van ESPN kun je soms gratis via je provider kijken als het eerste hoofdkanaal kosteloos ter beschikking van klanten wordt gesteld. Dat heeft de aanbieder de laatste maanden geprobeerd mogelijk te maken met de actie ‘ESPN 1 voor iedereen’. De tweede, derde en vierde zenders zijn vaker enkel aanvullend te bestellen.

De finalestrijd tussen Fiorentina vs. West Ham United wordt ditmaal uitgezonden via ESPN 1, zo blijkt uit de tv-gids van de vier sportzenders. Door de eerdergenoemde actie zijn er heel wat providers waar je binnen je pakket naar deze zender kunt kijken. Hieronder vind je een lijst met op welk kanaal de zender per provider te vinden is. Bij Caiway en DELTA liep de gratis zenderactie af op 19 februari, waardoor je nu enkel met een aanvullend pakket toegang krijgt tot ESPN 1. Via Ziggo is minimaal een TV Start of Standard abonnement nodig voor toegang, terwijl klanten bij SKV minimaal tv + internet in hun pakket moeten hebben.

Verder zijn kanaal 2-4 dus doorgaans betaald bij providers, maar via Canal Digitaal en Online.nl kun je gratis ESPN kijken tijdens je eerste week omdat alle vier de zenders standaard in het basispakket zitten. Bovendien betaal je €0 voor de eerste 7 dagen. Je kijkt dan alle sportwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4 (7 dagen terugkijken is tevens mogelijk), bekroonde films & series, 78 tv-zenders en meer. Daarnaast heb je ook bij Youfone tijdelijk geen aansluitkosten en gratis ESPN Compleet wegens de Lente Deals. Ten slotte mag Veronica deze finale ook via hun lineaire tv-kanaal vertonen. In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de uitzendrechten per streamingdienst in Nederland. Hieronder vind je een overzicht van de locatie van het eerste ESPN-kanaal en Veronica bij negen grote providers in Nederland.

ProviderKanaal ESPN 1KijkenKanaal Veronica
Canal Digitaal29 🎁➡️ Kijk direct8
Online401 🎁➡️ Kijk direct8
Youfone21 🎁➡️ Kijk direct8
Ziggo18 📺▶️ Kijk direct8
KPN14▶️ Kijk direct9
T-Mobile150▶️ Kijk direct8
Caiway318 💰▶️ Kijk direct8
DELTA421 💰▶️ Kijk direct8
Solcon14▶️ Kijk direct8

Online gratis kijken naar de Conference League-finale is mogelijk op woensdag 7 juni 2023 om 21:00 uur

Er zijn inmiddels steeds meer streamingdiensten in Nederland waar je kunt kijken naar voetbal. Zo worden televisie-uitzendingen van Europees voetbal vertoond bij NLZIET en soms bij Videoland, terwijl de uitzendrechten voor de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga in handen zijn van Viaplay. Daarnaast kun je bij Ziggo Sport, te ontvangen via (online) tv van verschillende providers, ook kijken naar allerlei voetbalcompetities als de Engelse FA Cup, Italiaanse Serie A, Spaanse La Liga, Turkse Süper Lig en meer.

ESPN heeft dus de uitzendrechten van deze Conference League-finale in handen om naast op tv ook online te vertonen. Zij bieden zelf geen abonnementen aan, maar je kunt enkel via providers toegang krijgen tot het aanbod van de vier sportkanalen. Hierboven legden we al uit dat de TV App van Canal Digitaal het mogelijk maakt om geen moment van dit Europese voetbalspektakel te missen, omdat je hier ESPN Compleet zonder aanvullende kosten kunt kijken binnen je basispakket. Daarnaast is gratis streamen mogelijk, want je betaalt 0 euro voor de eerste week. Ten slotte zorgt de tv-uitzending van Veronica er ook voor dat streamingdiensten als KIJK en NLZIET de partij online mogen vertonen.

Fiorentina 🆚 West Ham United in het kort:
🏆 Europa Conference League
🏟️ Finale
🗓️ Woensdag 7 juni 2023
⏰ 21:00 uur Nederlandse tijd
📍 Fortuna Arena in Praag, Tsjechië
📺 Veronica → Kijk direct Fiorentina vs. West Ham (nu 14 dagen gratis)
📺 ESPN 1 → Kijk direct Fiorentina vs. West Ham (nu 7 dagen gratis)

Fiorentina en West Ham United staan beiden op scherp voor finale Conference League

Voor beide teams is het bereiken van de finale een ongekende prestatie. Het is namelijk lang geleden dat Fiorentina en West Ham United successen boekten op Europees niveau. Zo won de Italiaanse club in 1961 de Europa Cup II. De Engelsen volgden al snel dit voorbeeld op door vier jaar later dezelfde prijs binnen te slepen. Wie woensdagavond in Praag weet te winnen, mag dus de tweede Europese prijs uit de clubgeschiedenis ontvangen. Extra spannend: beide teams stonden nog nooit eerder tegenover elkaar.

Dat beide ploegen dit seizoen in de finale van de Conference League staan, is gezien de resultaten uit de competitie met recht wonderbaarlijk te noemen. Ondanks flinke investeringen in de selectie, eindigde West Ham op de veertiende plaats in de Premier League. Fiorentina eindigde aan het einde van het seizoen, met twee punten voorsprong op Bologna, op een achtste plek. De Italiaanse ploeg onder leiding van Vincenzo Italiano is echter in vorm, want uit de laatste vijftien competitiewedstrijden wisten ze alle punten te pakken. Naast de beker en een grote som geld staat er nog iets veel belangrijkers op het spel: de felbegeerde ticket naar de groepsfase van de Europa League. Uiteraard zullen de beide ploegen er dan ook alles aan doen om deze mogelijkheid niet aan zich voorbij te laten gaan.

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.