Tv- en streamgids: waar kun je de Champions League-finale ‘Manchester City vs. Inter Milan’ kijken?

Na een reeks ongekend spannende wedstrijden is het vandaag eindelijk tijd voor de finale van de Champions League. Het belooft een waar spektakel te worden, want de eindstrijd van het miljoenenbal wordt ditmaal uitgevochten door Premier League-landskampioen Manchester City en het Italiaanse Inter Milan. In onze onderstaande tv- en streamgids vind je waar je de wedstrijd tussen Manchester City vs. Inter Milan op tv en online kijken kunt op zaterdag 10 juni om 21:00 uur Nederlandse tijd.

Tv-gids: dit kanaal vertoont de Champions League-finale tussen Manchester City en Inter Milan op televisie

In Nederland is Ziggo Sport de partij die de uitzendrechten in handen heeft van allerlei voetbalcompetities, waaronder de Engelse FA Cup, Italiaanse Serie A, Spaanse La Liga, Turkse Süper Lig en meer. De sportkanalen van deze oranje tv- en internetaanbieder zijn te ontvangen via (online) tv van verschillende providers en dus niet alleen via hun eigen netwerk.

Uit de programmagids blijkt dat het hoofdkanaal Ziggo Sport, gratis bij henzelf en aanvullend bij andere providers te ontvangen als Ziggo Sport Select, zaterdagmiddag de zender is waarop de Champions League-finale tussen de Premier League-club Manchester City en Serie A-club Internazionale wordt uitgezonden. De ongekend spannende wedstrijd staat dan ook in de programmering als de ‘Match of the Day’. Ten slotte mag ook RTL 7 deze finale ook via hun lineaire tv-kanaal vertonen. In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de uitzendrechten per streamingdienst in Nederland. Hieronder vind je een overzicht van de locatie van het hoofdkanaal van Ziggo Sport bij negen grote providers in Nederland, terwijl RTL 7 bij allen op de zevende zender te vinden is.

ProviderKanaal Ziggo Sport (Select)Kijken
Ziggo14▶️ Kijk direct
KPN233▶️ Kijk direct
Canal Digitaal420▶️ Kijk direct
Online420▶️ Kijk direct
T-Mobile160▶️ Kijk direct
Caiway311▶️ Kijk direct
DELTA631▶️ Kijk direct
Solcon160▶️ Kijk direct
Youfone420▶️ Kijk direct

Online gratis kijken naar de finale van de Champions League is mogelijk op zaterdag 10 juni 2023 om 21:00 uur

Er zijn inmiddels steeds meer streamingdiensten in Nederland waar je kunt kijken naar voetbal. Zo worden televisie-uitzendingen van Europees voetbal uit de Champions League, Europa League en Conference League vertoond via NLZIET en soms via Videoland, terwijl de uitzendrechten voor de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga in handen zijn van Viaplay. Daarnaast kun je bij ESPN onder andere kijken naar de Eredivisie, en Keuken Kampioen Divisie en KNVB Beker.

Via de televisie en online kijkomgeving van je provider zal je met een abonnement op de Ziggo Sport-kanalen kunnen kijken naar deze Champions League finale. Ten slotte zorgt de tv-uitzending van RTL 7 er ook voor dat streamingdiensten als NLZIET de partij online mogen vertonen.

Eerstvolgende wedstrijd tussen Manchester City vs. Internazionale:
🏆 Champions League
🎟️ Finale
🗓️ Zaterdag 10 juni 2023
⏰ 21:00 uur Nederlandse tijd
🏟️ Atatürk Olympisch Stadion in Istanbul, Turkije
📺 Ziggo → Kijk direct Manchester City vs. Internazionale (prijs per provider)
📺 NLZIET → Kijk direct Manchester City vs. Internazionale (nu 14 dagen gratis)

Welk team gaat er met UCL-winst vandoor?

Na heel veel spannende duels staan Manchester City en Inter Milan oog in oog met elkaar om de strijd voor de felbegeerde beker. Voor de Engelse ploeg zou het bij winst de eerste keer ooit worden dat de club de hoogste Europese titel op zijn naam mag schrijven. Overigens zouden ze dan ook de felbegeerde treble in hun zak kunnen steken: gelijktijdige winst van de Premier League, FA Cup én Champions League.

Maar nooit eerder in de clubgeschiedenis wist het team van Pep Guardiola überhaupt nog deze Europese beker omhoog te houden. In 2021 was het team echter heel dichtbij, door ook al de finale te bereiken van het miljoenenbal. Helaas voor de fans werden ze in de Engelse wedstrijd door Chelsea verslagen (1-0). Bij winst is het voor Inter Milan echter niet de eerste keer dat zij de cup met de grote oren mee naar huis mogen nemen. De laatste keer dat dit gebeurde (2010) wist de ploeg van Simone Inzaghi met 2-0 te winnen van het Duitse Bayern München.

Buiten de sportieve prestatie om, is er voor de winnaar van de Champions League een grote som geld gereserveerd. Het totale bedrag van dit toernooi bedraagt €2 miljard. De club ontvangt alleen al een startpremie van €15,64 miljoen. Dit bedrag kan oplopen naarmate een team verder komt in het toernooi. Zo ontvangen achtste finalisten €9,6 miljoen, kwartfinalisten €10,6 miljoen, halve finalisten €12,5 miljoen en de uiteindelijke kampioen krijgt nog eens €20 miljoen uitgekeerd.

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.