Tv- en streamgids: waar kun je ‘Brann vs. AZ’ kijken?

Op vijandige grond zal het nog bijzonder spannend worden of de Alkmaarse ploeg uit de Eredivisie een plekje in de groepsfase van de Europa Conference League weet te veroveren. Het team heeft de heenwedstrijd namelijk met een 1-1 gelijkspel afgesloten. In onze onderstaande tv- en streamgids vind je waar je de wedstrijd tussen SK Brann vs. AZ Alkmaar op tv en online kijken kunt op donderdag 31 augustus om 19:00 uur Nederlandse tijd en waar de wedstrijd later terug te zien zal zijn.

Tv-gids: dit kanaal vertoont de wedstrijd tussen SK Brann vs. AZ Alkmaar in de Conference League play-offs op televisie

Donderdagavond spelen Brann en AZ tegen elkaar tijdens de tweede wedstrijd van de Conference League play-offs. Beide teams strijden voor een plek in de groepsfase van het Europese voetbaltoernooi. Bij ons is soms Ziggo Sport de partij die de uitzendrechten in handen heeft van internationale voetbalcompetities, waaronder de Engelse FA Cup, Italiaanse Serie A, Spaanse La Liga, Turkse Süper Lig en meer. De sportkanalen van deze oranje tv- en internetaanbieder zijn te ontvangen via (online) tv van verschillende providers en dus niet alleen via hun eigen netwerk. In andere gevallen is het ESPN dat naast de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en KNVB Beker ook Europese matches mag vertonen.

Dit keer is Talpa’s televisiezender Veronica echter de gelukkige. Hier kun je al een half uur voor de start van de match inschakelen, want de voorbeschouwing begint om 19:30 uur. Vervolgens schakelt het kanaal om 19:00 uur over naar de aftrap. Je vindt deze zender op kanaal acht van de meeste providers.

Online gratis kijken naar de play-offs van de Conference League is mogelijk op donderdag 31 augustus 2023 om 19:00 uur

Er zijn inmiddels steeds meer streamingdiensten in Nederland waar je kunt kijken naar voetbal. Zo worden televisie-uitzendingen van Europees voetbal uit de Champions League, Europa League en Conference League vertoond via NLZIET en soms via Videoland, terwijl de uitzendrechten voor de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga in handen zijn van Viaplay.

Op de televisie en online kijkomgeving van je provider via internet zal je kunnen kijken naar deze play-off van de Europa Conference League. Ten slotte zorgt de tv-uitzending van Veronica er ook voor dat streamingdiensten als NLZIET de partij online mogen vertonen. Meer dan genoeg mogelijkheden liggen dus voor de hand om uit te kiezen als kijker.

Eerstvolgende wedstrijd AZ:
🏆 Europa Conference League
🎟️ Play-off (wedstrijd 2 v/d 2)
🥅 Cumulatieve beginstand: 1-1
🗓️ Donderdag 31 augustus 2023
⏰ 19:00 uur Nederlandse tijd
🏟️ AFAS Stadion in Alkmaar, Noord-Holland
📺 NLZIET → Kijk direct Brann vs. AZ (nu 14 dagen gratis)

Vorige wedstrijd tussen de ploegen uit Noorwegen en Noord-Holland

Aanstaande donderdag zal AZ het dus om 19:00 uur Nederlandse tijd in het Brann Stadion in Bergen (Noorwegen) opnemen tegen hun Scandinavische tegenstanders voor de return van de Conference League play-offs. We stipten het al even aan, maar vorige week hadden ze het niet makkelijk in eigen huis. Ze hadden íéts meer schoten (op doel), balbezit en passes, terwijl Brann maar liefst 22 t.o.v. 9 overtredingen nodig had om de wedstrijd te controleren. Uiteindelijk zijn het echter de doelpunten die tellen en daarvan maakten de beide ploegen er in Alkmaar één: eerst Niklas Casto (59′) voor SK Brann en daarna Pantelis Hatzidiakos (71′) voor AZ.


Afbeelding ter illustratie