Tv- en streamgids: waar kun je ‘AZ vs. PSV’ kijken?

Beiden zullen ze op de kampioenstitel van de Eredivisie hebben gehoopt, maar dat doel is dit jaar helaas niet bereikt. Wel hebben de huidige #2 uit Eindhoven (72 punten) en #4 uit Alkmaar (67 punten) zich al verzekerd van tickets voor Europees voetbal. De vraag is echter: voor welke competitie? Ajax staat met 69 punten op #3 en dus moet PSV niet verliezen van AZ om de Champions League-kwalificatie in de wacht te kunnen slepen. Anders zouden ze mogelijk nog kunnen afzakken naar play-offs voor de Europa League, terwijl AZ bij winst datzelfde doel zou kunnen bereiken ten opzichte van de huidige koers voor kwalificatie voor de Conference League. In onze onderstaande tv- en streamgids vind je waar je de wedstrijd tussen AZ vs. PSV op tv en online kijken kunt op zondag 28 mei om 14:30 uur en waar de wedstrijd later terug te zien zal zijn.

Tv-gids: dit kanaal vertoont de wedstrijd tussen AZ Alkmaar vs. PSV Eindhoven in de Eredivisie op televisie

In Nederland is ESPN de partij die de uitzendrechten van de Eredivisie in handen heeft, naast onder andere ook de KNVB Beker en Keuken Kampioen Divisie. Bij uitzendingen van ESPN kun je soms gratis via je provider kijken als het eerste hoofdkanaal kosteloos ter beschikking van klanten wordt gesteld. Dat heeft de aanbieder de laatste maanden geprobeerd mogelijk te maken met de actie ‘ESPN 1 voor iedereen’. De tweede, derde en vierde zenders zijn vaker enkel aanvullend te bestellen. Dat heeft de aanbieder de laatste maanden geprobeerd mogelijk te maken met de actie ‘ESPN 1 voor iedereen’. De tweede, derde en vierde zenders zijn vaker enkel aanvullend te bestellen.

De wedstrijd tussen AZ Alkmaar vs. PSV Eindhoven wordt echter uitgezonden via ESPN 3, zo blijkt uit de tv-gids van de vier sportzenders. Kanaal 2-4 zijn dus doorgaans betaald bij providers, maar via Canal Digitaal en Online.nl kun je gratis ESPN kijken tijdens je eerste week omdat alle vier de zenders standaard in het basispakket zitten. Bovendien betaal je €0 voor de eerste 7 dagen. Je kijkt dan alle sportwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4 (tot 7 dagen terugkijken is tevens mogelijk), bekroonde films & series, 60+ tv-zenders en meer. Daarnaast heb je ook bij Youfone tijdelijk geen aansluitkosten en gratis ESPN Compleet wegens de Lente Deals. In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de uitzendrechten per streamingdienst in Nederland. Hieronder vind je een overzicht van de locatie van het tweede ESPN-kanaal bij negen grote providers in Nederland.

ProviderKanaal ESPN 3Kijken
Canal Digitaal403 🎁➡️ Kijk direct
Online403 🎁➡️ Kijk direct
Youfone411 🎁➡️ Kijk direct
Ziggo423▶️ Kijk direct
KPN223▶️ Kijk direct
T-Mobile152▶️ Kijk direct
Caiway320▶️ Kijk direct
DELTA423▶️ Kijk direct
Solcon151▶️ Kijk direct

Online kijken naar wedstrijd tussen AZ – PSV in de Eredivisie is mogelijk op zondag 28 mei 2023 om 14:30 uur

Er zijn inmiddels steeds meer streamingdiensten in Nederland waar je kunt kijken naar voetbal. Zo worden televisie-uitzendingen van Europees voetbal uit de Champions League, Europa League en Conference League vertoond via NLZIET en soms via Videoland, terwijl de uitzendrechten voor de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga in handen zijn van Viaplay. Daarnaast kun je bij Ziggo Sport, te ontvangen via (online) tv van verschillende providers, ook kijken naar allerlei voetbalcompetities als de Engelse FA Cup, Italiaanse Serie A, Spaanse La Liga, Turkse Süper Lig en meer.

ESPN is echter het enige platform met de uitzendrechten van o.a. de Eredivisie, KKD en KNVB Beker. Ook bieden zij zelf geen abonnementen aan, maar kun je enkel via providers toegang krijgen tot het aanbod van de vier sportkanalen. Wel legden we hierboven al uit dat de TV App van Canal Digitaal het mogelijk om geen moment van de Eredivisie te missen, omdat je hier ESPN Compleet zonder aanvullende kosten kunt kijken binnen elk basispakket. Daarnaast is gratis streamen mogelijk, want je betaalt 0 euro voor de eerste week.

Eerstvolgende wedstrijd tussen AZ vs. PSV:
🏆 Eredivisie
🏟️ Speelronde 34 v/d 34
🗓️ Zondag 28 mei 2023
⏰ 14:30 uur
📍 AFAS Stadion in Alkmaar, Noord-Holland
📺 ESPN 3 → Kijk direct AZ vs. PSV (eerste mogelijkheid + nu 7 dagen gratis)
📺 ESPN 3 → Kijk direct AZ vs. PSV (tweede mogelijkheid)

Zo verliep de laatste wedstrijd tussen de ploegen uit Alkmaar x Eindhoven

De laatste keer dat AZ en PSV elkaar troffen, is inmiddels alweer een half jaar geleden. Op 12 november 2022 kwamen de twee ploegen elkaar tegen in de eerste onderlinge Eredivisie-wedstrijd van het seizoen. Een doelpuntenregen werd het echter allerminst, want alleen in de eerste helft werd er één goal gescoord door Vangelis Pavlidis (18′) van de uitploeg uit Alkmaar. PSV wist geen punten te behalen in eigen huis, terwijl Alkmaar terug de bus in ging naar het noorden met de 0-1 winst op zak. De Eindhovenaren zullen dus gebrand zijn op revanche, maar ook AZ weet wat er thuis te behalen is. Hieronder vind je de highlights in vogelvlucht.

Disappointing performance at home.. | Highlights PSV - AZ