Tv- en streamgids: waar kun je ‘RSC Anderlecht vs. AZ Alkmaar’ kijken?

We hebben deze week weer kunnen genieten van heerlijk continentaal topvoetbal. In de Champions League speelde onder andere AC Milan hun landgenoot Napoli naar huis na 1-0 thuiswinst en 1-1 gelijkspel uit, terwijl Chelsea het in Spanje aflegde tegen Real Madrid met 2-0 en in Engeland met 0-2. Donderdagavond kunnen we ons echter klaarmaken voor de returnwedstrijden van de Conference League, waaronder ook een match van de Alkmaarders tegen een club uit het land van onze zuiderburen. In onze onderstaande tv- en streamgids vind je waar je de wedstrijd tussen AZ Alkmaar vs. RSC Anderlecht op tv en online kijken kunt op donderdag 20 april om 18:45 uur en waar de wedstrijd terug te zien is.

Tv-gids: deze twee kanalen vertonen AZ Alkmaar vs. RSC Anderlecht op televisie

In Nederland is ESPN de partij die de uitzendrechten van de Europa League en Conference League in handen heeft, naast onder andere de populaire competities uit eigen land: de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en KNVB Beker. De laatste Europese competitie uit het rijtje bezitten ze overigens niet, want de Champions League wordt bij Ziggo Sport vertoond. Bij uitzendingen van ESPN kun je soms gratis via je provider kijken als het eerste hoofdkanaal kosteloos ter beschikking van klanten wordt gesteld. Dat heeft de aanbieder de laatste maanden geprobeerd mogelijk te maken met de actie ‘ESPN 1 voor iedereen’. De tweede, derde en vierde zenders zijn vaker enkel aanvullend te bestellen.

De wedstrijd tussen AZ vs. Anderlecht wordt echter uitgezonden via ESPN 2, zo blijkt uit de tv-gids van de vier sportzenders. Kanaal 2-4 zijn dus doorgaans betaald bij providers, maar via Canal Digitaal en Online.nl kun je gratis ESPN kijken tijdens je eerste week omdat alle vier de zenders standaard in het basispakket zitten. Bovendien betaal je €0 voor de eerste 7 dagen. Je kijkt dan alle sportwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4 (7 dagen terugkijken is tevens mogelijk), bekroonde films & series, 78 tv-zenders en meer. Daarnaast heb je ook bij Youfone tijdelijk geen aansluitkosten en gratis ESPN Compleet wegens de Lente Deals. Ten slotte mag Veronica deze kwartfinale ook via hun lineaire tv-kanaal vertonen. In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de uitzendrechten per streamingdienst in Nederland. Hieronder vind je een overzicht van de locatie van het tweede ESPN-kanaal en Veronica bij negen grote providers in Nederland.

ProviderKanaal ESPN 2KijkenKanaal Veronica
Canal Digitaal402 🎁➡️ Kijk direct8
Online402 🎁➡️ Kijk direct8
Youfone410 🎁➡️ Kijk direct8
Ziggo422▶️ Kijk direct8
KPN222▶️ Kijk direct9
T-Mobile151▶️ Kijk direct8
Caiway319▶️ Kijk direct8
DELTA422▶️ Kijk direct8
Solcon150▶️ Kijk direct8

Online kijken naar Anderlecht – AZ is mogelijk op donderdag 20 april 2023 om 18:45 uur

Er zijn inmiddels steeds meer streamingdiensten in Nederland waar je kunt kijken naar voetbal. Zo worden televisie-uitzendingen van Europees voetbal vertoond bij NLZIET en soms bij Videoland, terwijl de uitzendrechten voor de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga in handen zijn van Viaplay. Daarnaast kun je bij Ziggo Sport, te ontvangen via (online) tv van verschillende providers, ook kijken naar allerlei voetbalcompetities als de Engelse FA Cup, Italiaanse Serie A, Franse Ligue 1, Spaanse La Liga, Turkse Süper Lig en meer.

ESPN heeft dus de uitzendrechten van deze Europa League-kwartfinale in handen om naast op tv ook online te vertonen. Zij bieden zelf geen abonnementen aan, maar je kunt enkel via providers toegang krijgen tot het aanbod van de vier sportkanalen. Hierboven legden we al uit dat de TV App van Canal Digitaal het mogelijk maakt om geen moment van dit Europese voetbalspektakel te missen, omdat je hier ESPN Compleet zonder aanvullende kosten kunt kijken binnen je basispakket. Daarnaast is gratis streamen mogelijk, want je betaalt 0 euro voor de eerste week. Ten slotte zorgt de tv-uitzending van Veronica er ook voor dat streamingdiensten als KIJK en NLZIET de partij online mogen vertonen.

AZ Alkmaar 🆚 RSC Anderlecht in het kort:
🏆 Europa Conference League
🏟️ Kwartfinale (2e wedstrijd)
🗓️ Donderdag 20 april 2023
⏰ 18:45 uur Nederlandse tijd
📍 AFAS Stadion in Alkmaar, Nederland
📺 Veronica → Kijk direct AZ vs. Anderlecht (nu 14 dagen gratis)
📺 ESPN 2 → Kijk direct AZ vs. Anderlecht (nu 7 dagen gratis)

Zo verliepen de laatste wedstrijden tussen de twee voetbalteams

In de recente internationale voetbalgeschiedenis kwamen de twee teams uit Nederland en België elkaar al vier keer eerder tegen, waaronder tweemaal in de Europa League in 2012. Deze partijen werden uit met 0-1 verloren en thuis met 0-1 gewonnen. Vervolgens speelden de twee clubs in 2019 vriendschappelijke tegen elkaar in Alkmaar en trok de Hollandse ploeg aan het langste eind doordat ze met 2-0 gewonnen hebben. Ook in 2021 kwamen de twee teams elkaar tegen op zaterdag 10 juli, wederom als oefenwedstrijd. Deze match eindigde in eigen huis voor Alkmaar in een 1-1 gelijkspel. De clubs zijn dus aan elkaar gewaagd.

De meest recente wedstrijd was echter de heenwedstrijd van afgelopen donderdag in België. Toen scoorde enkel de thuisploeg en dat lukte ze maar liefst tweemaal: in minuut 22 door Michael Murillo en in minuut 70 door Majeed Ashimeru. De Alkmaarders hebben dus met 0-2 verloren en nu een aanzienlijke achterstand goed te maken in eigen huis om de halve finale te kunnen bereiken. Hieronder vind je de samenvatting van de vorige match.

HIGHLIGHTS: RSC Anderlecht - AZ Alkmaar | 2022-2023