Tv- en streamgids: waar kun je ‘Feyenoord vs. AS Roma’ kijken?

Altijd lekker: we kunnen weer genieten van een heerlijk weekje continentaal topvoetbal. In de Champions League speelde onder andere AC Milan hun landgenoot Napoli naar huis na 1-0 thuiswinst en 1-1 gelijkspel uit, terwijl Chelsea het in Spanje aflegde tegen Real Madrid met 2-0 en in Engeland met 0-2. Donderdagavond kunnen we ons echter klaarmaken voor de returnwedstrijden van de Europa League, waaronder ook een match van de Rotterdammers tegen de club waarvan ze vorig jaar nog de UECL-finale verloren. In onze onderstaande tv- en streamgids vind je waar je de wedstrijd tussen AS Roma vs. Feyenoord op tv en online kijken kunt op donderdag 20 april om 21:00 uur en waar de wedstrijd terug te zien is.

Tv-gids: deze twee kanalen vertonen AS Roma vs. Feyenoord op televisie

In Nederland is ESPN de partij die de uitzendrechten van de Europa League en Conference League in handen heeft, naast onder andere de populaire competities uit eigen land: de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en KNVB Beker. De laatste Europese competitie uit het rijtje bezitten ze overigens niet, want de Champions League wordt bij Ziggo Sport vertoond. Bij uitzendingen van ESPN kun je soms gratis via je provider kijken als het eerste hoofdkanaal kosteloos ter beschikking van klanten wordt gesteld. Dat heeft de aanbieder de laatste maanden geprobeerd mogelijk te maken met de actie ‘ESPN 1 voor iedereen’. De tweede, derde en vierde zenders zijn vaker enkel aanvullend te bestellen.

De wedstrijd tussen Roma vs. Feyenoord wordt echter uitgezonden via ESPN 2, zo blijkt uit de tv-gids van de vier sportzenders. Kanaal 2-4 zijn dus doorgaans betaald bij providers, maar via Canal Digitaal en Online.nl kun je gratis ESPN kijken tijdens je eerste week omdat alle vier de zenders standaard in het basispakket zitten. Bovendien betaal je €0 voor de eerste 7 dagen. Je kijkt dan alle sportwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4 (7 dagen terugkijken is tevens mogelijk), bekroonde films & series, 78 tv-zenders en meer. Daarnaast heb je ook bij Youfone tijdelijk geen aansluitkosten en gratis ESPN Compleet wegens de Lente Deals. Ten slotte mag Veronica deze kwartfinale ook via hun lineaire tv-kanaal vertonen. In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de uitzendrechten per streamingdienst in Nederland. Hieronder vind je een overzicht van de locatie van het tweede ESPN-kanaal en Veronica bij negen grote providers in Nederland.

ProviderKanaal ESPN 2KijkenKanaal Veronica
Canal Digitaal402 🎁➡️ Kijk direct8
Online402 🎁➡️ Kijk direct8
Youfone410 🎁➡️ Kijk direct8
Ziggo422▶️ Kijk direct8
KPN222▶️ Kijk direct9
T-Mobile151▶️ Kijk direct8
Caiway319▶️ Kijk direct8
DELTA422▶️ Kijk direct8
Solcon150▶️ Kijk direct8

Online kijken naar Roma – Feyenoord is mogelijk op donderdag 20 april 2023 om 21:00 uur

Er zijn inmiddels steeds meer streamingdiensten in Nederland waar je kunt kijken naar voetbal. Zo worden televisie-uitzendingen van Europees voetbal vertoond bij NLZIET en soms bij Videoland, terwijl de uitzendrechten voor de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga in handen zijn van Viaplay. Daarnaast kun je bij Ziggo Sport, te ontvangen via (online) tv van verschillende providers, ook kijken naar allerlei voetbalcompetities als de Engelse FA Cup, Italiaanse Serie A, Franse Ligue 1, Spaanse La Liga, Turkse Süper Lig en meer.

ESPN heeft dus de uitzendrechten van deze Europa League-kwartfinale in handen om naast op tv ook online te vertonen. Zij bieden zelf geen abonnementen aan, maar je kunt enkel via providers toegang krijgen tot het aanbod van de vier sportkanalen. Hierboven legden we al uit dat de TV App van Canal Digitaal het mogelijk maakt om geen moment van dit Europese voetbalspektakel te missen, omdat je hier ESPN Compleet zonder aanvullende kosten kunt kijken binnen je basispakket. Daarnaast is gratis streamen mogelijk, want je betaalt 0 euro voor de eerste week. Ten slotte zorgt de tv-uitzending van Veronica er ook voor dat streamingdiensten als KIJK en NLZIET de partij online mogen vertonen.

AS Roma 🆚 Feyenoord in het kort:
🏆 Europa League
🏟️ Kwartfinale (2e wedstrijd)
🗓️ Donderdag 20 april 2023
⏰ 21:00 uur Nederlandse tijd
📍 Stadio Olimpico in Rome, Italië
📺 Veronica → Kijk direct AS Roma vs. Feyenoord (nu 14 dagen gratis)
📺 ESPN 2 → Kijk direct AS Roma vs. Feyenoord (nu 7 dagen gratis)

Zo verliepen de laatste wedstrijden tussen de twee voetbalteams

In de internationale voetbalgeschiedenis kwamen de twee teams uit Nederland en Italië elkaar slechts vier keer eerder tegen, waaronder maar liefst driemaal in het afgelopen decennium. In 1987 werd een vriendschappelijke partij thuis door Feyenoord met 0-1 verloren, waarna twee Europa League-matches in 2015 een week na elkaar uitmondden in 1-1 gelijkspel en 1-2 verloren in eigen huis. De laatste match was echter vorig jaar, in 2022, tijdens de allereerste finale van de Europa Conference League. Die werd jammer genoeg voor de Rotterdammers met 1-0 verloren, dus een winst tegen AS Roma hebben ze voorlopig nog niet te pakken. Dit was dan ook de meest recente wedstrijd vóór de UEL-partijen dit jaar en de beelden vind je hieronder terug.

FEYENOORD en AS ROMA strijden om eerste CONFERENCE LEAGUE-TITEL 🏆 | Samenvatting AS Roma - Feyenoord

De daadwerkelijk meest recente wedstrijd was vervolgens natuurlijk de heenwedstrijd van afgelopen donderdag. Toen kreeg de thuisploeg in Rotterdam een slechte start voor de kiezen nadat Mats Wieffer een penalty veroorzaakte in de eerste helft. Die bal ging er echter niet in, waarna dezelfde Feyenoorder de enige goal van de wedstrijd wist te scoren in de 53e minuut. Hierdoor eindigde de wedstrijd goed voor de Nederlandse ploeg, omdat ze met 1-0 gewonnen hebben. Bekijk hieronder de beelden op het YouTube-kanaal van Feyenoord.

We can never get enough ✨ | #UEL STORIES | Feyenoord - AS Roma