Tv- en streamgids: waar kun je ‘Arsenal vs. PSV’ kijken?

Misschien had je al door dat de Eindhovenaren heel veel geld bij elkaar kunnen sprokkelen tijdens het miljoenenbal. Deze week starten ze met hun Champions League-avontuur tegen een absolute Engelse topclub, maar hoe kun je zorgen dat je er geen minuut van mist? In onze onderstaande tv- en streamgids vind je waar je de wedstrijd tussen Arsenal vs. PSV op tv en online kijken kunt op woensdag 20 september om 21:00 uur en waar de wedstrijd later terug te zien zal zijn.

Tv-gids: dit kanaal vertoont de wedstrijd tussen PSV Eindhoven vs. Arsenal FC in de Champions League-groepsfase op televisie

Woensdagavond spelen het Nederlandse PSV en het Engelse Arsenal tegen elkaar tijdens hun eerste wedstrijd van de Champions League-groepsfase. Beide teams strijden dus voor hun allereerste punten in het miljoenenbal. Bij ons is doorgaans Ziggo Sport de partij die de uitzendrechten in handen heeft van de UCL, maar ook van andere internationale voetbalcompetities als de Engelse FA Cup, Italiaanse Serie A, Spaanse La Liga, Turkse Süper Lig en meer. De sportkanalen van deze oranje tv- en internetaanbieder zijn te ontvangen via (online) tv van verschillende providers en dus niet alleen via hun eigen netwerk. In andere gevallen is het ESPN dat naast de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en KNVB Beker de Europese matches mag vertonen.

Matches met Nederlandse deelnemers zijn echter de uitzondering. Die mogen namelijk eveneens vertoond worden door de televisiezender RTL 7. Hier kun je woensdagavond al ruim een uur voor de start van de match inschakelen, want de voorbeschouwing begint om 19:55 uur. Vervolgens schakelt het kanaal om 20:55 uur over naar de aftrap. Je vindt deze zender op kanaal zeven van de meeste providers. Ondertussen zendt ook Ziggo Sport Voetbal de wedstrijd uit, zo blijkt uit de programmagids. Dit kanaal is ook aanvullend beschikbaar via andere providers als KPNOdido en Canal Digitaal.

Online gratis kijken naar de Champions League-wedstrijd is mogelijk op woensdag 20 september 2023 om 21:00 uur

Er zijn inmiddels steeds meer streamingdiensten in Nederland waar je kunt kijken naar voetbal. Zo worden televisie-uitzendingen van Europees voetbal uit de Champions League, Europa League en Conference League vertoond via NLZIET en soms via Videoland, terwijl de uitzendrechten voor de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga in handen zijn van Viaplay.

Op de televisie en online kijkomgeving van je provider via internet zal je kunnen kijken naar wedstrijd in de poulefase van de Champions League. Ten slotte zorgt de tv-uitzending van RTL 7 er ook voor dat streamingdiensten als NLZIET de partij online mogen vertonen. Meer dan genoeg mogelijkheden liggen dus voor de hand om uit te kiezen als kijker.

Eerstvolgende Europese wedstrijd van PSV:
🏆 Champions League
🎟️ Groepsfase (wedstrijd 1 v/d 6)
🗓️ Woensdag 20 september 2023
⏰ 21:00 uur Nederlandse tijd
🏟️ Emirates Stadium in Londen, Engeland
📺 NLZIET → Kijk direct Arsenal vs. PSV (nu 14 dagen gratis)
📺 Ziggo Sport Voetbal → Kijk direct Arsenal vs. PSV (prijs per provider)

Vorige wedstrijden tussen de ploegen uit Londen en Noord-Brabant

Aanstaande woensdag zal PSV het dus om 21:00 uur Nederlandse tijd op vijandige grond opnemen tegen Arsenal voor de heenwedstrijd van de Champions League-groepsfase. Dit is zeker niet de eerste keer dat de twee teams elkaar treffen. Zo speelden ze in de afgelopen paar decennia al in ieder geval elf keer tegen elkaar. Daarvan wonnen de Eindhovenaren er vier, speelden ze er drie gelijk en verloren ze er ook vier.

De meest recente wedstrijd was toevallig óók in de groepsfase van het Europees voetbal, namelijk vorig jaar in de Europa League. Toen speelden ze op 20 oktober uit in Londen met een 1-0 verlies als uitkomst, maar slechts één week later werd thuis met 2-0 gewonnen. De nederlaag was daarmee dus zeker goedgemaakt.


Afbeelding ter illustratie