Tv- en streamgids: waar kun je ‘Almere City vs. FC Twente’ kijken?

Het lange wachten is eindelijk ten einde gekomen, want de Eredivisie is weer begonnen! Ook de twee teams uit Flevoland en Overijssel mogen vandaag aantreden voor hun eerste competitieve stappen op de grasmat. Voor de eerstgenoemde ploeg is het zelfs de allereerste wedstrijd op het hoogste voetbalniveau in Nederland ooit. In onze onderstaande tv- en streamgids vind je waar je de wedstrijd tussen Almere City FC vs. FC Twente op tv en online kijken kunt op zondag 13 augustus om 14:30 uur en waar de wedstrijd later terug te zien zal zijn.

Tv-gids: dit kanaal vertoont de wedstrijd tussen Almere City vs. FC Twente in de Eredivisie op televisie

In Nederland is ESPN de partij die de uitzendrechten van de Eredivisie in handen heeft, naast onder andere ook de KNVB Beker en Keuken Kampioen Divisie. Bij uitzendingen van ESPN kun je soms gratis via je provider kijken als het eerste hoofdkanaal kosteloos ter beschikking van klanten wordt gesteld. Dat heeft de aanbieder de laatste maanden geprobeerd mogelijk te maken met de actie ‘ESPN 1 voor iedereen’. Dat heeft de aanbieder de laatste maanden geprobeerd mogelijk te maken met de actie ‘ESPN 1 voor iedereen’. De tweede, derde en vierde zenders zijn vaker enkel aanvullend te bestellen.

De wedstrijd tussen Almere City FC vs. FC Twente wordt echter uitgezonden via ESPN 2, zo blijkt uit de tv-gids van de vier sportzenders. Kanaal 2-4 zijn dus doorgaans betaald bij providers, maar via Canal Digitaal en Online.nl kun je gratis ESPN kijken tijdens je eerste week omdat alle vier de zenders standaard in het basispakket zitten. Bovendien betaal je €0 voor de eerste 7 dagen. Je kijkt dan alle sportwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4 (tot 7 dagen terugkijken is tevens mogelijk), bekroonde films & series, 60+ tv-zenders en meer. Daarnaast heb je ook bij Youfone tijdelijk geen aansluitkosten en gratis ESPN Compleet wegens de Lente Deals. Hieronder vind je een overzicht van de locatie van het tweede ESPN-kanaal bij negen grote providers in Nederland.

ProviderKanaal ESPN 2Kijken
Canal Digitaal402 🎁➡️ Kijk direct
Online402 🎁➡️ Kijk direct
Youfone410 🎁➡️ Kijk direct
Ziggo422▶️ Kijk direct
KPN222▶️ Kijk direct
T-Mobile151▶️ Kijk direct
Caiway319▶️ Kijk direct
DELTA422▶️ Kijk direct
Solcon150▶️ Kijk direct

Online kijken naar wedstrijd tussen Almere City FC – FC Twente in de Eredivisie is mogelijk op zondag 13 augustus 2023 om 16:45 uur

Er zijn inmiddels steeds meer streamingdiensten in Nederland waarop je kunt kijken naar voetbal. Zo worden televisie-uitzendingen van Europees voetbal uit de Champions League, Europa League en Conference League vertoond via NLZIET en soms via Videoland, terwijl de uitzendrechten voor de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga in handen zijn van Viaplay. Daarnaast kun je bij Ziggo Sport, te ontvangen via (online) tv van verschillende providers, ook kijken naar allerlei voetbalcompetities als de Engelse FA Cup, Italiaanse Serie A, Spaanse La Liga, Turkse Süper Lig en meer.

ESPN is echter het enige platform met de uitzendrechten van o.a. de Eredivisie, KKD en KNVB Beker. Ook bieden zij zelf geen abonnementen aan, maar kun je enkel via providers toegang krijgen tot het aanbod van de vier sportkanalen. Wel legden we hierboven al uit dat de TV App van Canal Digitaal het mogelijk om geen moment van de Eredivisie te missen, omdat je hier ESPN Compleet zonder aanvullende kosten kunt kijken binnen elk basispakket. Daarnaast is gratis streamen mogelijk, want je betaalt 0 euro voor de eerste week.

Eerstvolgende wedstrijd tussen Almere City FC vs. FC Twente:
🏆 Eredivisie
🏟️ Speelronde 1 v/d 34
🗓️ Zondag 13 augustus 2023
⏰ 16:45 uur
📍 Yanmar Stadion in Almere, Flevoland
📺 ESPN 1 → Kijk direct Almere City vs. FC Twente (eerste mogelijkheid + nu 7 dagen gratis)
📺 ESPN 1 → Kijk direct Almere City vs. FC Twente (tweede mogelijkheid)

Zo verliep de laatste wedstrijd tussen de ploegen uit Flevoland x Enschede

De laatste keer dat Almere City en FC Twente elkaar troffen, is inmiddels alweer een ruim half jaar geleden tijdens een oefenduel. Op 3 december 2022 kwamen de twee ploegen elkaar tegen en deze match eindigde in een gelijkspel van 1-1. Hieronder vind je de highlights van die laatste wedstrijd tussen beiden in vogelvlucht.

SADILEK met RENTREE bij GELIJKSPEL in ALMERE | Almere City FC - FC Twente (03-12-2022) | Highlights

Ook vanuit het buitenland te zien

Elk jaar weer gaat de start van het Eredivisie-seizoen gepaard met het moment dat veel mensen op vakantie zijn en daarom in het buitenland vertoeven. Gelukkig is het mogelijk om met je Nederlandse abonnement bij de eerdergenoemde provider binnen Europa naar deze match te kijken. Daar vertelt Canal Digitaal hier op zijn officiële website meer over. Daar legt het bedrijf uit dat er vroeger een zogeheten geoblock was, maar dat die binnen de Europese Unie is opgeheven per 1 april 2018. Daardoor kunnen alle klanten de TV App nu gebruiken in alle andere EU-landen.