Tv- en streamgids: waar kun je ‘Ajax vs. Olympique Marseille’ kijken?

Het is misschien niet het miljoenenbal, maar nog steeds kunnen de Amsterdammers een enorme hoeveelheid geld verdienen aan hun deelname aan de Europa League. Deze week begint het avontuur tegen een Franse topclub, maar hoe kun je zorgen dat je er geen minuut van mist? In onze onderstaande tv- en streamgids vind je waar je de wedstrijd tussen Ajax vs. Olympique Marseille op tv en online kijken kunt op donderdag 21 september om 21:00 uur en waar de wedstrijd later terug te zien zal zijn.

Tv-gids: dit kanaal vertoont de wedstrijd tussen AFC Ajax vs. Olympique Marseille in de Europa League-groepsfase op televisie

Donderdagavond spelen het Nederlandse Ajax en het Franse Olympique Marseille tegen elkaar tijdens hun eerste wedstrijd van de Europa League-groepsfase. Beide teams strijden dus voor hun allereerste punten in de continentale competitie. In Nederland is ESPN de partij die de uitzendrechten van de Europa League en Conference League in handen heeft, naast onder andere ook de Eredivisie, KNVB Beker en Keuken Kampioen Divisie. Bij uitzendingen van ESPN kun je soms gratis via je provider kijken als het eerste hoofdkanaal kosteloos ter beschikking van klanten wordt gesteld. Dat heeft de aanbieder de laatste maanden geprobeerd mogelijk te maken met de actie ‘ESPN 1 voor iedereen’. De tweede, derde en vierde zenders zijn vaker enkel aanvullend te bestellen.

De wedstrijd tussen AFC Ajax vs. Olympique Marseille wordt echter uitgezonden via ESPN 2, zo blijkt uit de tv-gids van de vier sportzenders. Kanaal 2-4 zijn dus doorgaans betaald bij providers, maar via Canal Digitaal en Online.nl kun je gratis ESPN kijken tijdens je eerste week omdat alle vier de zenders standaard in het basispakket zitten. Bovendien betaal je €0 voor de eerste 7 dagen. Je kijkt dan alle sportwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4 (tot 7 dagen terugkijken is tevens mogelijk), bekroonde films & series, 60+ tv-zenders en meer. Daarnaast heb je ook bij Youfone tijdelijk geen aansluitkosten en gratis ESPN Compleet wegens de Lente Deals.

Ten slotte mag Veronica deze finale ook via hun lineaire tv-kanaal vertonen. Hieronder vind je een overzicht van de locatie van het tweede ESPN-kanaal en Veronica bij negen grote providers in Nederland.

ProviderKanaal ESPN 2KijkenKanaal Veronica
Canal Digitaal402 🎁➡️ Kijk direct8
Online402 🎁➡️ Kijk direct8
Youfone410 🎁➡️ Kijk direct8
Ziggo422▶️ Kijk direct8
KPN222▶️ Kijk direct9
Odido151▶️ Kijk direct8
Caiway319▶️ Kijk direct8
DELTA422▶️ Kijk direct8
Solcon150▶️ Kijk direct8

Online gratis kijken naar de Europa League-wedstrijd is mogelijk op donderdag 21 september 2023 om 21:00 uur

Er zijn inmiddels steeds meer streamingdiensten in Nederland waar je kunt kijken naar voetbal. Zo worden televisie-uitzendingen van Europees voetbal uit de Champions League, UEL en UECL vertoond via NLZIET en soms via Videoland, terwijl de uitzendrechten voor de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga in handen zijn van Viaplay.

Op de televisie en online kijkomgeving van je provider via internet zal je kunnen kijken naar wedstrijd in de poulefase van de Europa League. Ten slotte zorgt de tv-uitzending van Veronica er ook voor dat streamingdiensten als NLZIET de partij online mogen vertonen. Meer dan genoeg mogelijkheden liggen dus voor de hand om uit te kiezen als kijker.

Eerstvolgende Europese wedstrijd van Ajax:
🏆 Europa League
🎟️ Groepsfase (wedstrijd 1 v/d 6)
🗓️ Donderdag 21 september 2023
⏰ 21:00 uur Nederlandse tijd
🏟️ Johan Cruijff ArenA in Amsterdam, Noord-Holland
📺 ESPN 2 → Kijk direct Ajax vs. Olympique Marseille (nu 7 dagen gratis)
📺 NLZIET → Kijk direct Ajax vs. Olympique Marseille (nu 14 dagen gratis)

Vorige wedstrijden tussen de ploegen uit Amsterdam en Frankrijk

Aanstaande donderdag zal Ajax het dus om 21:00 uur Nederlandse tijd in eigen huis opnemen tegen Olympique Marseille voor de heenwedstrijd van de Europa League-groepsfase. Dit is zeker niet de eerste keer dat de twee teams elkaar treffen. Zo speelden ze in de afgelopen paar decennia al in ieder geval zes keer tegen elkaar. Daarvan wonnen de Amsterdammers er vier, speelden ze nooit gelijk en verloren ze er twee.

De meest recente wedstrijd was alweer een tijdje geleden, namelijk in seizoen 2008/09 toen de Europa League nog bekend stond onder de titel UEFA Cup. De ploegen troffen elkaar tweemaal en beide keren eindigde de stand in 2-1 voor de thuisploeg.


Afbeelding ter illustratie