Tv- en streamgids: waar kun je ‘Ajax vs. AZ’ kijken?

Het is werkelijk waar ongekend spannend in de strijd om de bovenste paar plekken van de Eredivisie. Door de tegenvallende resultaten van de Amsterdammers de laatste tijd is de hoop op winst verloren gegaan en hebben ze zelfs de tweede plaats recentelijk af moeten staan aan PSV. Nu komt echter AZ na twee gewonnen partijen weer terug in de wedstrijd, waardoor de Alkmaarders op vijandige grond zullen strijden om de derde plek en een voorlopig ticket voor de Conference League. In onze onderstaande tv- en streamgids vind je waar je de wedstrijd tussen Ajax vs. AZ op tv en online kijken kunt op zaterdag 6 mei om 21:00 uur en waar de wedstrijd later terug te zien zal zijn.

Tv-gids: dit kanaal vertoont de wedstrijd tussen Ajax vs. AZ in de Eredivisie op televisie

In Nederland is ESPN de partij die de uitzendrechten van de Eredivisie in handen heeft, naast onder andere ook de KNVB Beker en Keuken Kampioen Divisie. Bij uitzendingen van ESPN kun je soms gratis via je provider kijken als het eerste hoofdkanaal kosteloos ter beschikking van klanten wordt gesteld. Dat heeft de aanbieder de laatste maanden geprobeerd mogelijk te maken met de actie ‘ESPN 1 voor iedereen’. De tweede, derde en vierde zenders zijn vaker enkel aanvullend te bestellen. Dat heeft de aanbieder de laatste maanden geprobeerd mogelijk te maken met de actie ‘ESPN 1 voor iedereen’. De tweede, derde en vierde zenders zijn vaker enkel aanvullend te bestellen.

De wedstrijd tussen AFC Ajax vs. AZ Alkmaar wordt echter uitgezonden via ESPN 2, zo blijkt uit de tv-gids van de vier sportzenders. Kanaal 2-4 zijn dus doorgaans betaald bij providers, maar via Canal Digitaal en Online.nl kun je gratis ESPN kijken tijdens je eerste week omdat alle vier de zenders standaard in het basispakket zitten. Bovendien betaal je €0 voor de eerste 7 dagen. Je kijkt dan alle sportwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4 (7 dagen terugkijken is tevens mogelijk), bekroonde films & series, 60+ tv-zenders en meer. Daarnaast heb je ook bij Youfone tijdelijk geen aansluitkosten en gratis ESPN Compleet wegens de Lente Deals. In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de uitzendrechten per streamingdienst in Nederland. Hieronder vind je een overzicht van de locatie van het tweede ESPN-kanaal bij negen grote providers in Nederland.

ProviderKanaal ESPN 2Kijken
Canal Digitaal402 🎁➡️ Kijk direct
Online402 🎁➡️ Kijk direct
Youfone410 🎁➡️ Kijk direct
Ziggo422▶️ Kijk direct
KPN222▶️ Kijk direct
T-Mobile151▶️ Kijk direct
Caiway319▶️ Kijk direct
DELTA422▶️ Kijk direct
Solcon150▶️ Kijk direct

Online kijken naar wedstrijd tussen Ajax – AZ in de Eredivisie is mogelijk op zaterdag 6 mei 2023 om 21:00 uur

Er zijn inmiddels steeds meer streamingdiensten in Nederland waar je kunt kijken naar voetbal. Zo worden televisie-uitzendingen van Europees voetbal uit de Champions League, Europa League en Conference League vertoond via NLZIET en soms via Videoland, terwijl de uitzendrechten voor de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga in handen zijn van Viaplay. Daarnaast kun je bij Ziggo Sport, te ontvangen via (online) tv van verschillende providers, ook kijken naar allerlei voetbalcompetities als de Engelse FA Cup, Italiaanse Serie A, Franse Ligue 1, Spaanse La Liga, Turkse Süper Lig en meer.

ESPN is echter het enige platform met de uitzendrechten van o.a. de Eredivisie, KKD en KNVB Beker. Ook bieden zij zelf geen abonnementen aan, maar kun je enkel via providers toegang krijgen tot het aanbod van de vier sportkanalen. Wel legden we hierboven al uit dat de TV App van Canal Digitaal het mogelijk om geen moment van de Eredivisie te missen, omdat je hier ESPN Compleet zonder aanvullende kosten kunt kijken binnen elk basispakket. Daarnaast is gratis streamen mogelijk, want je betaalt 0 euro voor de eerste week.

Eerstvolgende wedstrijd tussen Ajax vs. AZ:
🏆 Eredivisie
🏟️ Speelronde 31 v/d 34
🗓️ Zondag 7 mei 2023
⏰ 21:00 uur
📍 Johan Cruijff ArenA in Amsterdam, Noord-Holland
📺 ESPN 1 → Kijk direct Ajax vs. AZ (eerste mogelijkheid + nu 7 dagen gratis)
📺 ESPN 2 → Kijk direct Ajax vs. AZ (tweede mogelijkheid)

Zo verliep de laatste wedstrijd tussen de ploegen uit Amsterdam x Alkmaar

De laatste keer dat Ajax en AZ elkaar troffen, is inmiddels alweer meer dan een half jaar geleden. Op 18 september kwamen de twee ploegen elkaar tegen in Alkmaar voor hun eerste strijd in dit Eredivisie-seizoen. Al na 12 minuten kwamen de Amsterdammers op voorsprong door een goal van Mohammed Kudus, waarna Mees de Wite van AZ in de 40e minuut gelijkmaker scoorde. ‘De Kaaskoppen’ gingen vervolgens comfortabel de rust in door een late goal van Jens Odgaard in 45+6′. In de tweede helft werd niet meer gescoord, waardoor de thuisploeg de winst in zijn zak kon stekene. Ajax zal dus gebrand zijn op revanche. Hieronder vind je de highlights in vogelvlucht.

STRIJDVAARDIG AZ maakt het Ajax HEEL LASTIG ⚔️ | Samenvatting AZ - Ajax