Tv kijken op de camping: dit zijn de mogelijkheden

Ook op vakantie wil je misschien wel je favoriete programma’s blijven kijken of niks missen van sporten als de Tour de France en het WK vrouwenvoetbal. Natuurlijk kun je gedownloade films en series van streamingdiensten van bijvoorbeeld Netflix, Disney+, HBO Max en Videoland en SkyShowtime altijd op je telefoon, laptop of tablet kijken, waar ter wereld je ook bent, maar als je tevens live naar de Nederlandse televisie wilt kijken zijn er gelukkig genoeg opties! Ook als je kampeert in Frankrijk of aan het strand in Griekenland zit. In dit artikel zetten we de mogelijkheden op een rijtje om tv kijken op de camping of andere bestemmingen mogelijk te maken.

→ Je kunt nu 14 dagen gratis of 2 maanden voor €4,95 naar alle programma’s, films en series op NLZIET kijken ✅

Manieren om tv te kijken op de camping

Er zijn verschillende manieren waarop je tv kunt kijken op de camping. In onderstaand overzicht hebben we de opties voor je op een rijtje gezet.

NLZIET➡️ Kijk tv in de hele EU met NLZIET. Via deze streamingdienst kun je de content van wel 38 Nederlandse zenders bekijken, waaronder RTL, NPO en SBS. Zo kijk je live én on demand naar je favoriete programma’s. En met de huidige zomeraanbieding van het video on demand-platform doe je dit twee maanden lang voor slechts €4,95. Je kunt er ook voor kiezen om 14 dagen gratis te streamen.
📺 Ziggo On DemandAls je Ziggo GO in je pakket hebt, is het mogelijk om in 27 landen binnen de EU naar alle zenders te kijken via de Ziggo GO-app op je telefoon, tablet of laptop. 👉 Ga direct naar Ziggo GO.
📺 KPN On DemandAls je Interactieve tv van KPN hebt, zijn diverse zenders in de hele EU te bekijken via de app of de website. 👉 Ga direct naar KPN iTV.
🌍 VPNMet een VPN kun je je favoriete programma’s overal ter wereld kijken. Je zorgt ervoor dat websites denken dat je in Nederland bent, zodat je toegang blijft houden tot Nederlandse content. Spring naar meer informatie. 👇

Tv kijken op de camping met NLZIET

Met streamingdienst NLZIET krijg je toegang tot content van een groot aantal Nederlandse tv-zenders, waardoor je programma’s als het NOS Journaal, B&B Vol Liefde en De Slimste Mens vanaf je campingstoel kunt kijken. De programma’s zijn live te zien of terug te kijken. En als je nú een abonnement bij het video on demand-platform afsluit, kijk je de eerste 14 dagen gratis.

NLZIET heeft daarnaast ook een tijdelijke zomeraanbieding gelanceerd, waarbij zij een abonnement van twee maanden aanbieden voor slechts €4,95. Hiermee kun je tv-kijken in het buitenland, zónder kastjes en kabels. Je kijkt op meerdere apparaten, dus op je tablet, telefoon, laptop én tv. De aanbieding is geldig t/m 13 augustus 2023.

Tv kijken op de camping met Ziggo

Is Ziggo jouw provider en heb je Ziggo GO in je pakket? Dan heb je geluk, want dan kun je in 27 landen binnen de EU naar de Nederlandse televisie kijken. Dit kun je doen via de Ziggo GO-app op je telefoon of tablet of hier op de officiële Ziggo website op je computer. Wat je hiervoor nodig hebt, is een vast tv-abonnement van Ziggo, een stabiele internetverbinding en een Mijn Ziggo-account.

Tv kijken op de camping met KPN

Als je een tv-abonnement hebt bij KPN en Interactieve tv hebt, kun je de Nederlandse zenders ook in het buitenland bekijken. Hier kun je programma’s live bekijken of terugkijken als je ze gemist hebt. Doe dit via de iTV-app op je telefoon of tablet of via hier op de officiële KPN website op je computer. Je hebt hiervoor een KPN ID en uiteraard ook een stabiele internetverbinding nodig.

Tv kijken op de camping met een VPN

Met een Virtual Private Network, in de volksmond een VPN genoemd, wordt de verbinding tussen jouw apparaat (computer, laptop, mobiel, tablet, etc.) en het internet versleuteld om jouw veiligheid en privacy te waarborgen. Zo heeft je apparaat altijd een IP-adres waarmee het kan worden geïdentificeerd op een bepaald fysieke locatie, maar leidt je VPN-verbinding dat adres om zodat je apparaat niet meer aangeeft zich bijvoorbeeld in het buitenland te bevinden. Zo lijkt het alsof je in Nederland bent en zo kun je dan ook vaak Nederlandse content ontvangen. Bekijk altijd zelf of het gebruik van een VPN niet in strijd is met de algemene voorwaarden van een video on demand-platform. In een paar simpele stappen werkt het gebruik van een VPN als volgt:

  1. Ga naar NordVPN of ga naar Surfshark (of een andere aanbieder) en neem een goede VPN vanaf slechts €2 per maand
  2. Zet je locatie via de app op Nederland
  3. Open de website van bijvoorbeeld NPO, NOS of NLZIET en begin direct met kijken 📺

Telefoon naar tv streamen

Wil je op je hotelkamer naar Nederlandse programma’s of streamingdiensten kijken, maar heb je hier geen Smart TV? Dan is het gelukkig ook heel eenvoudig om de tv ‘smart’ te maken en vanaf je telefoon naar je tv te streamen. Hiervoor heb je wel een Chromecast nodig. Via de onderstaande knop naar Bol.com kun je hem direct bestellen en kan hij nog binnen 24 uur in huis worden afgeleverd.

De Chromecast sluit je aan aan de HDMI-poort. Verder heb je alleen een stabiele internetverbinding nodig om de content die je op je telefoon afspeelt naar de televisie te streamen. Klik op de Chromecast-button (televisie met wifi-logo in de hoek) om direct verder te kijken op de televisie. Veel kijkplezier!


Afbeelding ter illustratie

Let op: het gebruik van een VPN om films, series en sport te streamen is in Nederland niet illegaal, maar toegang verkrijgen tot verschillende bibliotheken van een streamingdienst kan in strijd zijn met de gebruikersvoorwaarden. Als u content streamt met een VPN, doet u dit op eigen risico. Streamwijzer en de aanbieders van Virtual Private Networks moedigen het gebruik van een VPN op een manier die mogelijk in strijd is met de ’terms and conditions’ van streamingdiensten niet aan. Lees altijd zelfs de gebruikersvoorwaarden.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.