TT Assen: live kijken op tv en online | 28-30 juni 2024

Nederlandse fans hebben er lang op moeten wachten, maar aankomend weekend staat eindelijk de TT van Assen weer in de startblokken. Tijdens dit raceweekend scheuren alle Grand Prix klassen voorbij, waaronder de welbekende MotoGP, Moto2 en Moto3. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze alle vrije trainingen, kwalificaties, sprint- en de grote race op zondag tijdens de TT Assen op tv en online kijken kunnen op 28-30 juni 2024. Het evenement trekt duizenden toeschouwers en is dan ook erg geliefd onder alle motorliefhebbers. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender de TT van Assen eventueel ook vertoont.

Waar kun je het hele raceweekend van de ‘TT Assen’ (op 28-30 juni 2024) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van Grands Prix. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de iconische TT Assen per videodienst in Nederland. Ook zijn we verder in deze race gedoken en vind je hier alles wat je moet weten over de race in Drenthe, zodat je helemaal op de hoogte bent voordat je begint met kijken.

✅ Ziggo Sport➡️ Ga meteen naar de TT Assen bij Ziggo Sport. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van de MotoGP momenteel in handen, waardoor het volledige raceweekend via deze zender wordt uitgezonden. De zenders zijn ook beschikbaar via andere providers als KPN en Canal Digitaal.
NLZIET➡️ Ga meteen naar de TT Assen bij NLZIET. De NOS doet enkel zondag live verslag via NPO 1, zo blijkt uit de tv-gids. Deze uitzending begint om 10:50 uur ’s ochtends en loopt in de middag ten einde. Doordat het live op televisie wordt uitgezonden, is het mede mogelijk om via het platform NLZIET alles van de TT Assen online te volgen. Je kunt de eerste 14 dagen gratis deze streamingdienst uit te proberen.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met MotoGP races aan in Nederland.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar motorwedstrijden te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit race-evenement is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ SkyShowtimeHelaas is het niet mogelijk om op deze streamingdienst naar de TT Assen te kijken.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je deze MotoGP-race jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel is de TT Assen er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de motorwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zenders die de TT Assen 2024 uitzenden

Dit jaar worden alle uitzendingen uit de MotoGP verzorgd door Ziggo Sport. Voorheen werden de races van de MotoGP echter nog uitgezonden door discovery+. Dat is de streamingdienst van het bedrijf Discovery, waaronder ook de bekende sportzender Eurosport valt. Inmiddels is dat echter niet meer het geval, omdat de uitzendrechten door de oranje provider zijn overgekocht.

Ziggo Sport is te bekijken via kanaal 14. Naast MotoGP zenden ze ook nog tal van andere sporten uit. Zo zijn populaire voetbalcompetities zoals de Champions League, Spaanse La Liga, Italiaanse Serie A, Turkse Süper Lig, Franse Ligue 1 en de Belgische Jupiler Pro League er te zien. Fan van racen? Ook scheuren alle Grands Prix uit de Formule E op deze zender voorbij.

Daarnaast zal de TT Assen dus tevens via de NOS live op tv wordt uitgezonden. Tijdens de vorige editie uit 2023 deed de omroep ook al rechtstreeks verslag van de belangrijkste wedstrijden uit de Moto3, Moto2 en uiteraard de MotoGP via een speciale uitzending. Wederom zal dit jaar via dit kanaal verslag worden gedaan van het evenement, waardoor de races ook online te bekijken zijn via NLZIET. Heb je de TT Assen gemist of wil je alle hoogtepunten nogmaals beleven? Dan kun je via deze streamingdienst ook de wedstrijden achteraf terugkijken. De app van NLZIET is ook op de televisie te bekijken.

Meer informatie over de TT Assen

De TT Assen staat ook wel bekend als de Nederlandse GP. Voorheen reden de coureurs altijd op de laatste zaterdag van juni, maar sinds 2016 vindt de race ieder jaar traditiegetrouw op de laatste zondag plaats. Net als bij de Formule 1 zijn er naast de Grand Prix op zondag ook vrije trainingen, kwalificaties en een sprintrace op zaterdag. Ruimte om even op adem te komen is er nauwelijks, want naast de MotoGP vinden er ook races plaats in de Moto2 en Moto3 klasse. Door de afstand en snelheden die de coureurs tijdens de races kunnen bereiken, staat de baan ook wel bekend onder de naam The Cathedral of Speed.

CompetitieTT Assen / MotoGP
SportMotor
DatumVrijdag 28 juni tot en met zondag 30 juni 2024
LocatieCircuit van Drenthe, Assen / Nederland

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.