Vond je ‘Trust No One’ op Netflix interessant? Kijk dan ook ‘Dead Man’s Switch’ op discovery+

Ben je na het kijken van de true crime-documentaire Trust No One: The Hunt for the Crypto King op Netflix alleen maar nieuwsgieriger geworden naar het verhaal van Gerry Cotten? Dan hebben wij voor jou nog een kijktip over dit intrigerende verhaal. De docu Dead Man’s Switch: A Crypto Mystery op discovery+ behandelt namelijk dezelfde mysterieuze zaak met een compleet eigen benadering.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

Het verhaal van de mysterieuze dood van cryptohandelaar Gerry Cotten

Gerry Cotten was een Canadese crypto-investeerder en -handelaar. Cotten richtte het grootste cryptocurrency handelsplatform van Canada op: QuadrigaCX. De investeerder vertrok op 30 november 2018 naar India om daar zijn huwelijksreis te vieren en om een weeshuis te openen. Op 10 december van datzelfde jaar werd Cotten echter officieel als overleden verklaard. Hij overleed de dag daarvoor nadat hij in het ziekenhuis in Jaipur was beland wegens septische shock, perforatie, peritonitis en darmobstructie. Zijn vrouw vergezelde hem en bracht het nieuws naar buiten.

Volgens een beëdigde verklaring van de weduwe van Cotten zijn ongeveer 115.000 klanten samen 250 miljoen Canadese dollars (omgerekend 190 miljoen Amerikaanse dollars) verschuldigd. Hiervan bestond het grootste deel uit cryptocurrency. Dit stond in de koude portemonnee van QuadrigaCX, in de laptop waar alleen de overleden CEO toegang toe had. Kort na deze bekendmaking sprongen schuldeisers, journalisten, regelgevers en cryptocurrency enthousiastelingen op het verhaal, vastbesloten om tot op de bodem uit te zoeken wat er met Gerry is gebeurd en wie de digitale sleutels tot het fortuin van 115.000 schuldeisers in handen had.

‘Trust No One: The Hunt for the Crypto King’ op Netflix

Recentelijk kwam Netflix’ documentaire Trust No One: The Hunt for the Crypto King uit. In deze docu zien we een groep investeerders die erop uit is om achter de waarheid van Gerry’s mysterieuze dood te komen. Daarnaast is hun doel om de miljoenen dollars, waarvan zij geloven dat hij ze van hen gestolen heeft, op te sporen. Hieronder bekijk je de trailer van de film die hier op Netflix te zien is.

‘Dead Man’s Switch: A Crypto Mystery’ op discovery+

Mocht je de bovenstaande documentaire al gezien hebben, dan heeft discovery+ nog een verrassing voor je in petto. Op de streamingdienst van Discovery verscheen namelijk al eerder een documentaire over Gerry Cotten, het mysterie achter zijn dood en vermiste cryptovaluta. Eerder schreven wij bij Streamwijzer al deze recensie over de opzienbarende documentaire. Hieronder check je de trailer en hier op discovery+ is Dead Man’s Switch: A Crypto Mystery direct te zien.

Op zoek naar meer films, series en documentaires over Bitcoin en crypto?

Wanneer je na het kijken van deze twee true crime docu’s over Gerry Cotten naar nog meer interessante Bitcoin- en cryptogerelateerde content op zoek bent, dan hebben wij goed nieuws voor je. Eerder schreven wij namelijk over 10 films en series over Bitcoin en crypto die je gezien moet hebben. Na het kijken van deze titels zul je met jouw cryptokennis ongetwijfeld indruk op je vrienden kunnen maken.

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.