Dionne Slagter duikt in bizarre moordzaken uit de jaren 90

YouTuber Dionne Slagter duikt in een gloednieuwe true crime-serie van discovery+ in de meest bizarre moordzaken uit de jaren 90. De spraakmakende en raadselachtige misdaadverhalen worden ontrafeld in de docuserie True Crimes Of The ’90s met Dionne Slagter, van 10 december tot 24 december wekelijks exclusief te zien bij Discovery’s streamingdienst.

Misdaadserie ‘True Crimes Of The ’90s met Dionne Slagter’ is vanaf 10 december 2021 wekelijks te zien op discovery+

We duiken in het nieuwe programma True Crimes Of The ’90s helemaal de jaren 90 in en behandelen onder presentatie van de Dionne Slagter de meest opmerkelijke moordzaken uit dit decennium. In een 90s setting wordt ze bijgestaan door de beste (misdaad)experts en neemt ze moorden onder de loep van Rodney King tot Gianne Versace en van O.J. Simpson tot Louise Woodward.

Zo is voor liefhebbers van de populaire Netflix-serie The Assassination of Gianni Versace (het tweede seizoen van de FX-show American Crime Story) de eerste aflevering een absolute must-see. Versace is misschien wel de meest kleurrijke fashion designer ooit en stierf dankzij een dodelijke cocktail van pech en jaloezie. Maar ook de spraakmakende zaken van de Menendez Brothers en Maurizio Gucci beloven een bijzonder verhaal te vertellen in dit nieuwe programma.

Uitzendschema van ‘True Crimes Of The ’90s met Dionne Slagter’ op discovery+

In totaal zullen er 6 afleveringen worden uitgezonden van dit nieuwe programma van discovery+. De eerste episode gaat van start op vrijdag 10 december 2021 (over Gianne Versace) en het slotstuk van de serie wordt gelanceerd op vrijdag 24 december. Hieronder vind je het complete uitzendschema.

AfleveringMoordzaakWeekdagDatum
1O.J. SimpsonVrijdag10 december 2021
2Rodney KingVrijdag10 december 2021
3Louise WoodwardVrijdag17 december 2021
4Menendez BrothersVrijdag17 december 2021
5Gianni VersaceVrijdag24 december 2021
6Maurizio GucciVrijdag24 december 2021

Wie is Dionne Slagter?

Haar echte naam is Dionne Slagter, maar veel fans kennen haar als OnneDi. De 31-jarige Dionne begon in 2011 met een eigen YouTube-kanaal onder deze naam. Eerst beoordeelde ze speelgoed en gadgets in de serie Leuk of Meuk, maar later begon ze met true crime-series als Misdaad & Make-up.

Later breidde ze uit naar het medium podcast en werd ze extra bekend met haar razend populaire Moordcast. Hierin bespreekt ze ook mysterieuze en waargebeurde moordverhalen bespreken. Deze alleskunner besloot in 2021 ook een eigen documentaire te maken (Moordtieten), waarin ze de gevolgen van siliconen borsten onderzocht en door het hele land een belangrijk gesprek over de gevaren van implantaten op gang bracht. Ten slotte kun je haar kennen van een aantal bijrollen in films en series en haar deelname aan Expeditie Robinson en It Takes 2.

Slagter laat weten ontzettend veel zin te hebben in haar nieuwe misdaadprogramma bij discovery+. Ze vertelt hierover het volgende:

“Dit programma is mij op het lijf geschreven! Iedereen die mij kent, weet dat ik sinds mijn jeugd een extreme fascinatie heb voor alles rondom true crime. Ik heb in mijn eigen series en podcasts al vele moordzaken behandeld en dacht alles te hebben gezien, maar de zaken in ‘True Crimes Of The ‘90s’ zijn ook echt super fascinerend. Ik kijk ernaar uit iedereen mee te nemen in deze duistere zaken!” – Dionne Slagter

Alles over discovery+

Op Streamwijzer vind je allerlei nieuws over discovery+ en vind je het volledige aanbod van discovery+. Ontmoet ook andere liefhebbers van discovery+ om kijktips uit te wisselen en inspiratie op te doen. Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook.

Discovery+ in Nederland

Synopsis & Beeld: Discovery