Deze 5 true crime-programma’s over mysterieuze vermissingen op discovery+ moet je zien

True crime weet kijkers vaak te boeien. Soms krijgen we verhalen te horen van gruwelijke moorden en soms gaat het over bizarre afpersingen, maar er komen ook wel eens enorm raadselachtige verdwijningen van personen voorbij. In het onderstaande overzicht vind je 5 true crime-programma’s over mysterieuze vermissingen op discovery+ voor wie graag kijkt naar series over waargebeurde misdaden.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

5x Programma’s over vermissingen en waargebeurde misdaad op discovery+ die je moet zien

5. The Missing

We beginnen meteen met een spraakmakende nieuwe serie van Investigation Discovery: The Missing. Elke maandag is een nieuwe aflevering van dit programma op discovery+ te zien, nadat eerder deze maand al 6 episodes te zien waren.

Deze serie vertelt de hartverscheurende verhalen van degenen die vermist zijn en van geliefden die zijn achtergebleven. We onderzoeken tragische vermissingszaken door de lens van de standvastige zielen die hun leven hebben gewijd aan het vinden van antwoorden. Dit doen ze door de raadselachtige verdwijningen en het daaropvolgende onderzoek onder de loep te nemen, afgerond met een oproep tot actie voor kijkers die misschien de ontbrekende sleutel hebben om het mysterie te ontrafelen.

4. In Pursuit with John Walsh

In Pursuit with John Walsh
Serie: In Pursuit with John Walsh | Beeld: Discovery

Jon Walsh is een 76-jarige Amerikaanse televisiepersoonlijkheid en activist tegen misdaad. Hij is vooral bekend van America’s Most Wanted en The Hunt with John Walsh, maar bij discovery+ gaat hij op onderzoek uit om zaken op te lossen in de serie In Pursuit with John Walsh. Daarvan zijn inmiddels 3 seizoenen op de videodienst te streamen, waarvan het meest recente deel afgelopen herfst online verscheen.

In het programma volgt Walsh zijn levenslange missie en zet hij alles op alles om voortvluchtigen op te sporen, vermiste kinderen terug te vinden en te zorgen dat er een effectiever strafrechtstelsel komt.

3. Still A Mystery

Op discovery+ kon je al kijken naar het vierde en vijfde seizoen van Still A Mystery, maar op de streamingdienst is sinds vorige maand ook elke week een nieuwe aflevering van het zesde seizoen van de serie te bekijken.

Still A Mystery duikt in zaken die al een tijd lang als gesloten worden beschouwd. Dat wil echter niet zeggen dat de waarheid al boven tafel is gekomen. Deze serie ontleedt elk stukje bewijs en presenteert nieuwe theorieën in een zoektocht om de waarheid bloot te leggen. Direct te streamen via de onderstaande groene knop.

2. Ellie Lust: Bizarre Zaken

Ook Nederland wordt sinds kort vertegenwoordigd met een eigen presentator bij Investigation Discovery. Het is onze eigen koningin van de etherdiscipline: Ellie Lust. In haar programma Bizarre Zaken behandelt ze elke aflevering een vreemde zaak waarin een moord, oplichting of vermissing wordt onderzocht.

Vervolgens vergelijkt Ellie deze zaak, indien mogelijk, met een soortgelijk Nederlands geval. Elke aflevering vertelt een waargebeurd verhaal en Ellie deelt vanuit haar expertise per zaak haar visie en ervaringen met de kijker. De serie telt één seizoen van zes afleveringen.

1. Disappeared

De serie Disappeared werd uitgezonden van 2009 tot en met 2018 en telt maar liefst 9 opzienbarende seizoenen. Dit hele programma staat in het teken van zaken over vermiste personen.

Er worden waargebeurde verhalen verteld van mensen die vermist zijn en de families die nooit de hoop op hebben gegeven: “A loved one doesn’t just disappear.” Elke aflevering begint op het tijdstip vlak voor de verdwijning van de vermiste. Vervolgens worden de laatste stappen en handelingen van de persoon nagegaan om uit maken of de verdwijning al dan niet vrijwillig was.

Meer True Crime-programma’s bij discovery+

Zou je graag meer waargebeurde misdaadprogramma’s op discovery+ bekijken? Ga direct naar de true crime-pagina op discovery+ of naar het overzicht van Investigation Discovery-programma’s om te zien wat de streamingdienst allemaal te bieden heeft. Hier vind je een verzameling van allerlei series en programma’s die op het video on demand-platform van Discovery te zien zijn.

Daarnaast kun je eens een kijkje nemen in ons overzicht van 5 opmerkelijke true crime-programma’s of 5 true crime-programma’s over machtsmisbruik die je echt gezien moet hebben.

Alles over deze streamingdienst

Op Streamwijzer vind je allerlei nieuws over discovery+ en vind je het volledige aanbod van discovery+. Ontmoet ook andere liefhebbers van discovery+ om kijktips uit te wisselen en inspiratie op te doen. Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook.

Discovery+ in Nederland

Synopsissen: Discovery