Streamen of skippen: ‘Triangle of Sadness’ staat nu op Amazon Prime Video

De film Triangle of Sadness, geregisseerd door Ruben Östlund en uitgebracht in 2022, is een satirische komedie die de wereld van de mode en de invloed van sociale media op ons leven op de korrel neemt. Met bekende acteurs Woody Harrelson als Harris Dickinson in de hoofdrollen is deze film het onderwerp van veel discussie geweest. In dit streamen of skippen-artikel bespreken we het verhaal, acteerwerk en de botsing van genres om te bepalen of Triangle of Sadness het waard is om te streamen of dat je deze film beter kunt overslaan. Sinds vandaag, donderdag 15 juni 2023, is de film op Amazon Prime Video te zien.

Meld je nu aan bij Amazon Prime Video en kijk 30 dagen gratis naar alle films en series op de streamingdienst ✅

Triangle of Sadness is een gewaagde, satirische komedie die je aan het denken zet

Om zelf tot het oordeel te komen of je deze film graag zou willen kijken, is het aan te raden om meer over de onderstaande drie aspecten van de film te weten te komen. Onze kunstmatige film- en seriekenner Sam heeft ons hier een handje bij geholpen, zodat jij razendsnel op de hoogte bent van alles wat je moet weten over alle verschillende facetten de film.

Verhaal

Triangle of Sadness vertelt het verhaal van een beroemd model, Carl (Harris Dickinson), die samen met zijn vriendin, de in verval geraakte actrice Yaya (Charlbi Dean), terechtkomt op een luxueus jacht tijdens een exclusieve modeshoot. Wanneer het jacht zinkt, stranden ze op een onbewoond eiland. Op het eiland worden ze gedwongen om te overleven en om te gaan met de onvermijdelijke confrontatie tussen hun ego’s en de kapitalistische wereld waarin ze leven.

Acteerwerk

Woody Harrelson levert een indrukwekkend optreden als ‘The Captain’, en zijn chemie met de andere acteurs is zeker een hoogtepunt van de film. Harris Dickinson speelt de rol van het narcistische model Carl op overtuigende wijze en ook Charlbi Dean zet als Yaya een sterke acteerprestatie neer.

Botsing van genres

Ruben Östlund staat bekend om zijn satirische en soms absurde benadering van de onderwerpen die hij behandelt. Triangle of Sadness is daarop geen uitzondering. De film bevindt zich op het snijvlak van komedie, drama en maatschappijkritiek, wat voor sommige kijkers verwarrend of overweldigend kan zijn. De botsing van genres en de satirische ondertoon zijn echter ook wat ToS uniek en interessant maakt.

‘Triangle of Sadness’ is momenteel te streamen via:
Amazon Prime VideoGa direct naar Triangle of Sadness bij Amazon Prime Video. Deze streamingdienst voegde de film in juni 2023 toe aan zijn aanbod. Als je je nu aanmeldt, dan kijk je de eerste 30 dagen gratis.
Pathé ThuisGa direct naar Triangle of Sadness bij Pathé Thuis. Deze streamingdienst voegde de film in maart 2023 toe aan zijn aanbod. Als je je nu gratis aanmeldt, dan kijk je je eerste film met tot 60% korting.
Netflix → Niet beschikbaar.
Disney+ → Niet beschikbaar.
HBO Max → Niet beschikbaar.
Viaplay → Niet beschikbaar.
Videoland → Niet beschikbaar.

Reacties van kijkers via social media

Hieronder vind je een greep uit de reacties van kijkers op social media en die zijn overwegend erg positief. Mensen vertellen dat ze de film grappig vonden, maar ook dat hij ze aan het denken deed zetten. Zo schrijft @sophiepieters11 bijvoorbeeld het volgende: “Het is een interessant commentaar op het ontstaan en voortbestaan van onze samenleving (met thema’s als macht, de (on)waarde van social media, democratie, en de vraag wat nu precies ‘rijk’ zijn betekent).”

Conclusie: moet je ‘Triangle of Sadness’ streamen of skippen?

Volgens Sam van Streamwijzer is Triangle of Sadness een onconventionele film die zowel vermakelijk als uitdagend kan zijn. De sterke acteerprestaties en het unieke verhaal maken het een originele film die het waard is om te bekijken. Echter, als je niet van absurdistische humor houdt, of liever een film met een duidelijk afgebakend genre ziet, dan is het misschien beter om deze te skippen.

Ook de bovenstaande reacties van kijkers adviseren je om Triangle of Sadness te streamen als je op zoek bent naar een satirische komedie die je aan het denken zet over de moderne maatschappij en de invloed van sociale media. Daarnaast zou je hij je ook zeker aan het lachen kunnen maken.


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met kunstmatige intelligentie, een systeem dat Streamwijzer ter aanvulling van expertise helpt onder de naam ‘Sam’. Voor meer informatie over de gebruikswijze kunt u de disclaimer rechts onderaan de website raadplegen.