Treinstoring: 5 films die zich afspelen in treinen om de tijd mee te doden

Het volledige treinverkeer in Nederland ligt plat door een treinstoring bij de NS. Veel mensen staan verspreid over het land vast en hebben geen manier van vervoer. Gelukkig kun je je tijd doden met een lekker filmpje. In dit artikel vind je 5 films die zich afspelen in treinen en die nu te streamen zijn bij Netflix, Videoland, Disney+ en Pathé Thuis.

5x Films die zich afspelen in treinen op Netflix, Videoland, Disney+ en Pathé Thuis

1. The Commuter (2018) – Netflix

Een verzekeringsagent wordt tijdens zijn dagelijkse treinreis naar huis door een geheimzinnige passagier ertoe aangezet om een verdacht lucratief aanbod te accepteren.

Wie geen abonnement op Netflix heeft, kan de film hier bij Pathé Thuis bekijken.

2. The Polar Express (2004) – Pathé Thuis

Het is kerstavond en Billy ligt op bed als hij plots geen rendieren, maar een trein hoort. Dat terwijl hij niet naast het spoor woont. Buiten staat de Polar Express die hem en andere kinderen meeneemt naar de Noordpool.

3. Unstoppable (2010) – Disney+

Dit wordt de rit van je leven terwijl Denzel Washington en Chris Pine samenwerken in deze opwindende actiethriller. Duizenden levens staan op het spel als een op hol geslagen trein met dodelijke, giftige chemicaliën richting Scranton, Pennsylvania raast. Slechts twee mannen kunnen voorkomen dat een grote ramp plaatsvindt: een ervaren machinist (Washington) en een jonge conducteur (Pine).

Wie geen abonnement op Disney+ heeft, kan de film hier bij Pathé Thuis bekijken.

4. Murder on the Orient Express (2017) – Pathé Thuis

Dertien reizigers in een trein, waar iedereen een verdachte is. In een race tegen de klok moet één man de puzzel zien op te lossen voordat de moordenaar opnieuw toeslaat.

5. Snowpiercer (2013) – Videoland

De nieuwe ijstijd heeft de aarde bevroren en de laatste mensen overleven in een sneltrein die non-stop over de aarde raast. De armen in de staart zijn de onderdrukking door de rijken zat en besluiten om zich een weg naar voren te vechten.

Na de film uit 2013 heeft Netflix ook een gelijknamige eigen serie met 4 seizoenen gemaakt. Die is hier te bekijken.

Wie geen abonnement op Videoland heeft, kan de film hier bij Pathé Thuis bekijken.