Tre Valli Varesine: live kijken op tv en online | Wielrennen op 3 oktober 2023

De eendaagse Italiaanse wielerraces koersen achter elkaar door. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze alle beelden tijdens de wielerwedstrijd Tre Valli Varesine op tv en online kijken kunnen op dinsdag 3 oktober 2023. De race behoort tot de UCI Europe Tour en vormt samen met de Coppa Bernocchi en de Coppa Agostoni de iconische ‘Trittico Lombardo’. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender de wielerwedstrijd eventueel ook vertoont.

Waar kun je de wielerwedstrijd ‘Tre Valli Varesine’ online kijken op 3 oktober 2023?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote wielerwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de Tre Valli Varesine per videodienst in Nederland.

discovery+➡️ Ga meteen naar de wielerwedstrijd Tre Valli Varesine bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het wielrennen momenteel in handen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
🔀 Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met wielerwedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken. Daarnaast kun je ook al abonnee van Prime Video kijken naar de gloednieuwe documentaire All-in: Team Jumbo-Visma.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als wielrennen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar deze wielerwedstrijd is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je deze wielerkoers jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn wielerwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de wielerwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die de Tre Valli Varesine 2023 uitzendt

Op dit moment heeft Eurosport de uitzendrechten van de wielerwedstrijd Tre Valli Varesine in 2023 in handen in Nederland. Hierdoor kun je op tv via deze sportzenders live kijken naar de volledige uitzending. Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen op de videodienst discovery+, wat de reden is dat we hiervoor omschreven dat daar online te kijken is naar de wielerwedstrijd.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

Tre Valli Varesine 2019 Highlights | Cycling | Eurosport

Meer informatie over de wielerwedstrijd

De Tre Valli Varesine is net als de Coppa Agostoni en de Coppa Bernocchi een eendaagse Italiaanse wielerwedstrijd. Sinds 1919 wordt de koers al georganiseerd. Tadej Pogačar wist de vorige editie te winnen. Samen vormen de twee eerdergenoemde races de Trittico Lombardo. Deze wielerkoersen hebben niet alleen de duur met elkaar gemeen, maar worden ook allemaal in de regio van Lombardije verreden. Ieder jaar kan de volgorde waarop deze wedstrijden worden gehouden verschillen. Tevens vormen de races gezamenlijk een klassement.

CompetitieTre Valli Varesine
SportWielrennen
DatumDinsdag 3 oktober 2023
LocatieVarese, Italië

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.