Trailer | The Mauritanian (film, 2021) | Vanaf 21 januari op Netflix

Begin 2021 verscheen de indrukwekkende thriller The Mauritanian voor het eerst. Het verhaal is gebaseerd op echte gebeurtenissen. Deze film met onder andere Tahar Rahim (The Serpent), Jodie Foster (The Silence of the Lambs) en Benedict Cumberbatch (The Imitation Game) scoorde meerdere weken uitstekend op Pathé Thuis, waar hij het meermaals schopte tot hoog in de Top 10-lijst. Vanaf vrijdag 21 januari 2022 zal de film op Netflix te zien zijn in Nederland. Hierboven bekijk je direct de trailer.

The Mauritanian (2021): hier gaat de film over

The Mauritanian vertelt het waargebeurde verhaal van Mohamedou Ould Slahi (Tahar Rahim), die door de Amerikaanse regering werd opgepakt voor de aanslagen op 9/11 en zonder enige vorm van rechtspraak gevangen werd gezet in Guantamo Bay. Net wanneer hij alle hoop dreigt te verliezen, vindt hij bondgenoten in de idealistische advocaat Nancy Hollander (Jodie Foster) en haar assistent Teri Duncan (Shailene Woodley).

Samen worden ze geconfronteerd met talloze obstakels in een wanhopige zoektocht naar gerechtigheid. Ze worden tegengewerkt door militair aanklager Stuart Couch (Benedict Cumberbatch), maar hun controversiële pleidooi en het bewijsmateriaal, onthullen uiteindelijk een schokkende samenzwering die tot diep in het Amerikaanse rechtssysteem doordringt. De film is geregisseerd door Kevin MacDonald (The Last King of Scotland) en geproduceerd door Michael Bronner (United 93, Green Zone en Captain Phillips).

Vanaf vrijdag zal de film hier op de officiële website van Netflix te zien zijn. Je kunt The Mauritanian ook nu alvast hier via Pathé Thuis bekijken.


Synopsis: Dutch FilmWorks