Trailer | Lightyear (film, 2022) | Disney+

Deze zomer is het eindelijk echt zo ver: dan schittert Chris Evans als stemacteur in de rol van Toy Story’s Buzz Lightyear. Vandaag heeft Pixar de bovenstaande trailer van de film uitgebracht. Vanaf 17 juni zal Lightyear te zien zijn. Wanneer hij op de streamingdienst Disney+ verschijnt, is op het moment van schrijven nog niet bekened.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Regisseur Angus MacLane over ‘Lightyear’

Het verhaal over Buzz Lightyear – de held die het speelgoed inspireerde – volgt de legendarische Space Ranger op een intergalactisch avontuur. “De wereld van Buzz was altijd al iets waar ik enthousiast over was,” zegt regisseur Angus MacLane. “In ‘Toy Story’ leek er een ongelooflijk achtergrondverhaal te zijn over het feit dat hij een Space Ranger is. In eerdere films wordt dat alleen aangestipt en ik wilde die wereld graag verder verkennen. Dus mijn ‘Lighytear’ pitch was, ‘Wat was de film die Andy zag waardoor hij een Buzz Lightyear speeltje wilde?’ Ik wilde die film zien. En nu heb ik het geluk dat ik hem mag maken.”

Muziek door Michael Giacchino

De bekroonde componist Michael Giacchino, die achter de muziek zit van de aankomende film ‘The Batman’ en ‘Spider-Man: No Way Home’, is aan boord om de muziek van ‘Lightyear’ te componeren. Giacchino heeft een lange geschiedenis bij Pixar; hij won een Oscar, Golden Globe en GRAMMY voor de originele soundtrack van ‘Up’. Andere Pixar-credits zijn onder andere ‘The Incredibles’, ‘Ratatouille’, ‘Cars 2’, ‘Inside Out’, ‘Coco’ en ‘Incredibles 2’.


Tekst: Disney
Afbeelding: Disney / Pixar