Netflix onthult trailer van gloednieuwe Nederlandse Original serie ‘Dirty Lines’ (vanaf 8 april te zien)

Dirty Lines is de eerste Nederlandse Original serie van Netflix die dit jaar wordt uitgebracht. De komische dramaserie van Fiction Alley verschijnt vanaf op vrijdag 8 april exclusief en wereldwijd online. De zesdelige serie speelt zich af in de jaren tachtig en gaat over de opkomst van sekslijnen in Amsterdam.

‘Dirty Lines’ is vanaf 8 april wereldwijd te zien op Netflix

In de hoofdrollen van Dirty Lines schitteren Joy Delima, Minne Koole, Chris Peters, Charlie Chan Dagelet, Abbey Hoes en Benja Bruijning. Daarnaast zien we ook Julia Akkermans, Yari van der Linden, Joes Brauers, André Dongelmans, Ayla Çekin Satijn, Laura Bakker, Pip Lieke Lucas, Casper Nusselder, Manoushka Zeegelaar Breeveld en Eric van Sauers in de nieuwe serie. De zesdelige serie ‘Dirty Lines’ is vanaf vrijdag 8 april exclusief te zien op Netflix. Hierboven bekijk je de trailer.

Eerste Nederlandse Netflix Original van 2022

De nieuwe serie van Fiction Alley wordt de eerste Nederlandse Original productie die dit jaar op Netflix zal verschijnen. De serie is door Pieter Bart Korthuis, Lotte Tabbels, Franky Ribbens en Tijs van Marle geschreven. Tomas Kaan, Anna van der Heide en Pieter Bart Korthuis (bekend van onder andere Penoza en Vechtershart) namen allen ook de regie op zich.

Later dit jaar zullen er nog meer Nederlandse Netflix producties op de streamingdienst verschijnen. De actiethriller The Takeover en ook de vervolgfilm F*uck de Liefde 2 zullen beide dit jaar nog op de dienst gelanceerd worden.

Dirty Lines (serie, 2022): verhaal en informatie

Het verhaal van Dirty Lines begint anno 1987 in Amsterdam, een tijd waarin de Nederlandse samenleving snel veranderde. Psychologiestudente Marly Salomon (Joy Delima) start met een bijbaantje bij een gloednieuw bedrijf: Teledutch. Het telecombedrijf, opgericht door de broers Frank (Minne Koole) en Ramon Stigter (Chris Peters), is Europa’s eerste onderneming in sekslijnen. Binnen no-time verdienen Frank en Ramon geld als water en wordt Marly volledig meegezogen in deze wilde en snelle transformatie.

TitelDirty Lines
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen met 6 afleveringen
TaalNederlands
CategorieKomedie, Drama, Geschiedenis
Release datum8 april 2022 (om 09:00 uur ’s ochtends Nederlandse tijd)
CastJoy Delima, Minne Koole, Chris Peters, Charlie Chan Dagelet, Abbey Hoes, Benja Bruijning, Julia Akkermans, Yari van der Linden, Joes Brauers, André Dongelmans, Ayla Çekin Satijn, Laura Bakker, Pip Lieke Lucas, Casper Nusselder, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Eric van Sauers

Synopsis: Netflix
Afbeelding: Mark de Blok / Netflix

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.