Trailer | Death on the Nile (film, 2022)

Death on the Nile, een film van 20th Century Studios, zou al in december 2019 uitgebracht worden. Toen besloot The Walt Disney Company de release datum echter te verschuiven naar oktober 2020, waarna de coronapandemie roet in het eten gooide. Een nieuw uitstel verschoof de datum naar september 2021, maar ook dit kon niet waargemaakt worden. De planning richt haar pijlen vooralsnog op 9 februari 2022 en de trailer is hierboven al te bekijken.

Doordat20th Century Studios onderdeel is van The Walt Disney Company, zal de film naar alle waarschijnlijkheid binnen enkele weken of maanden naar Disney+ komen. De titel werd ook opgenomen in ons overzicht van nieuwe Disney films in 2022/2023. De release datum hiervan is echter nog niet bekend. We laten het je direct weten via je mail zodra hier meer over bekend is. Hieronder ga je direct naar de videodienst van Disney.

Death on the Nile (2022): verhaal en info

De Egyptische vakantie van de Belgische speurneus Hercule Poirot aan boord van een glamoureuze riviercruise verandert al snel in een angstaanjagende zoektocht naar een moordenaar wanneer de idyllische huwelijksreis van een beeldschoon koppel op tragische wijze wordt afgebroken.

De film speelt zich af tegen de achtergrond van een episch landschap van overweldigende woestijngezichten en de majestueuze piramides van Gizeh. Het dramatische verhaal over liefde die verkeerd afloopt bevat een kosmopolitische groep van onberispelijk geklede reizigers en genoeg verdraaide wendingen om het publiek in het ongewisse te laten tot de uiteindelijke, schokkende ontknoping.

Cast van de film

“Death on the Nile”, gebaseerd op de roman uit 1937 van Agatha Christie, is een gewaagde mystery-thriller over de emotionele chaos en dodelijke gevolgen van een obsessieve liefde. Kenneth Branagh, die zelf weer in de huid kruipt van detective Hercule Poirot, krijgt het gezelschap van Tom Bateman, viervoudig Oscar® genomineerde Annette Bening, Russell Brand, Ali Fazal, Dawn French, Gal Gadot, Armie Hammer, Rose Leslie, Emma Mackey, Sophie Okonedo, Jennifer Saunders en Letitia Wright.


Tekst: Disney

Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.