Trailer | Chosen (serie, 2022) | Netflix

Binnenkort komt er een gloednieuwe Deense serie naar Netflix. Vanaf donderdag 27 januari 2022 (om 09:00 uur ‘s ochtends Nederlandse tijd) kun je genieten van de mysterieuze sciencefictionserie Chosen van de makers van het kijkcijferkanon The Rain. Hierboven bekijk je direct de trailer. Via de onderstaande rode knop krijg je vervolgens ook alvast een inkijkje in alle films en series die in februari op de streamingdienst verschijnen.

Deense serie ‘Chosen’ (2022) op Netflix: verhaal en informatie

Emma heeft zich altijd anders gevoeld dan alle anderen in Middelbo – een klein Deens stadje dat wereldberoemd werd toen er 17 jaar eerder een meteoor in de atmosfeer terecht zou zijn gekomen en er neergestort. Nu is Middelbo niet meer wat het geweest is, en de vraag is of het überhaupt ooit geweest is wat het pretendeert te zijn? Wanneer Emma per ongeluk ontdekt dat het hele verhaal van de meteoor een leugen is, openbaart zich een gevaarlijke en onwaarschijnlijke waarheid over het slaperige stadje – iets dat veel gevaarlijker en ongelooflijker is dan ze zich ooit had kunnen voorstellen.

Was het een meteoor die het stadje 17 jaar geleden trof of was het iets veel krachtigers? Met dit nieuw ontdekte besef wordt Emma gedwongen te beseffen dat ze er alleen voor staat en dat vrienden en de maatschappij haar niet zullen redden in een tijd van haar leven waarin ze hen het hardst nodig heeft.

TitelChosen
Jaar2022
SoortSerie
TaalDeens
Duur1 seizoen (komst van tweede seizoen is op het moment van schrijven nog niet bevestigd)
GenreSci-Fi, Drama, Mystery
MakerJannik Tai Mosholt, Kaspar Munk, Christian Potalivo
CastMalaika Berenth Mosendane, Andrea Heick Gadeberg, Andreas Dittmer, Albert Rudbeck Lindhardt, Mohamed Djeziri, Magnus Juhl Andersen, Anders Heinrichsen, Line Kruse, Henrik Prip
KijkenBekijk direct op Netflix

Afbeelding: Laust Trier Mørk / Netflix