Video: drie experts ontleden de trailer van ‘Black Panther: Wakanda Forever’

Vandaag gaat de langverwachte Marvel-film Black Panther: Wakanda Forever in première in de Nederlandse bioscopen. Vervolgens zal hij binnenkort door Disney+ online uitgebracht worden. In aanloop naar de release heeft Complex NL drie experts uitgenodigd om de trailer volledig te ontleden. Hierboven kijk je direct de video.

Artiest, filmmaker en radio dj & Marvel fan pluizen trailer van ‘Black Panther: Wakanda Forever’ uit

The Chop Shop is een gloednieuw concept van Complex NL, waarin previews van films, series, albums of games worden ontleed. Elke aflevering worden gasten uitgenodigd om hun eigen expertise in een specifiek vakgebied toe te passen op de eerste sneak peek. Het gaat hierbij om makers, talenten, culturele experts of gewoon superfans.

De eerste aflevering van dit nieuwe programma is besteed aan de meest recente film in het Marvel Cinematic Universe: ‘Black Panther: Wakanda Forever’. De experts die aanschuiven zijn artiest Nnelg, radio dj & Marvel-fan Angelique Houtveen en filmmaker Giancarlo Sanchez (Ares, Mocro Maffia, Van God Los).

Wij bekeken ook al de hele film en schreven er een recensie over

Wil je meer weten over onze ervaring met deze nieuwe titel in het MCU? Dan hebben we goed nieuws voor je, want wij mochten al vóór de bioscooppremière een kijkje nemen. In onze recensie lees je precies wat we van de film vonden.

Een klein tipje van de sluier: met Wakanda Forever weet regisseur Ryan Coogler zowel Chadwick Boseman als zijn personage T’Challa een waardig afscheid te geven en tegelijkertijd een opzichzelfstaand Marvel verhaal te vertellen in de schaduw van zijn afwezigheid.

Wanneer kun je waar naar ‘Black Panther: Wakanda Forever’ kijken in Nederland?

De tweede Black Panther-film is vandaag voor het eerst in de bioscoop verschenen, waarna we binnenkort ook op Disney+ kunnen genieten van deze fonkelnieuwe titel. Dit komt doordat Marvel Studios onderdeel uitmaakt van de merken die onder The Walt Disney Company vallen.

Maar wanneer zal Black Panther: Wakanda Forever dan precies online uitgebracht worden? Momenteel is de verwachting dat de titel rond 18 januari 2023 door kijkers gestreamd kan worden, omdat Disney+ de laatste tijd een gemiddeld window van 49 dagen aanhoudt tussen de bioscooppremière en streamingrelease. Dit is echter nog niet officieel bevestigd door het video on demand-platform. De gemiddelde wachttijd van Disney+ is overigens aanzienlijk korter dan SkyShowtime7-8 maanden) en ongeveer gelijk aan HBO Max45-70 dagen).


Synopsis & Afbeelding: The Walt Disney Company