Tour du Limousin: live kijken op tv en online | Wielrennen 15-18 augustus 2023

De ene na de andere koers raast deze sportzomer op de wielerkalender voorbij. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze alle beelden tijdens het vierdaagse wielertoernooi Tour du Limousin op tv en online kijken kunnen op 15-18 augustus 2023. De meerdaagse wedstrijd staat in het Nederlands ook wel bekend als de Ronde van de Limousin en wordt in Frankrijk verreden. Ook maakt dit toernooi deel uit van de UCI Europe Tour. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezender het wielertoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je de meerdaagse wielerwedstrijd Tour du Limousin op 15-18 augustus 2023 online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote wielerwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de Tour du Limousin per videodienst in Nederland.

discovery+➡️ Ga meteen naar de Tour du Limousin bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het wielrennen momenteel in handen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
🔀 Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met wielerwedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als wielrennen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit wielertoernooi is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je dit wielertoernooi jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn wielerwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de wielerwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zenders die de Tour du Limousin uitzenden in Nederland

Eurosport heeft de uitzendrechten van de Tour du Limousin in 2023 in handen in Nederland. Je kunt hierdoor via de zenders Eurosport 1-2 live op tv naar de vier etappes van het wielertoernooi kijken. Samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC is Eurosport online te streamen op de videodienst discovery+. Hierdoor gaven we eerder al aan dat de beelden van de Ronde van de Limousin daar te bekijken zijn.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

Tour du Limousin : Julien Simon surprend les sprinteurs et remporte la 1ère étape

Meer informatie over de Tour du Limousin

CompetitieTour du Limousin, Ronde van de Limousin
SportWielrennen
DatumDinsdag 15 augustus tot en met zaterdag 18 augustus 2023
LocatieLimousin, Frankrijk

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.