Tour de Vendée 2023: live kijken op tv en online | Wielrennen op zondag 1 oktober

Na de succesvolle Tour de France deze zomer keren we terug naar het land van de vele zonnebloemen. Sportliefhebbers vragen zich af hoe ze alle beelden tijdens de wielerwedstrijd Tour de Vendée op tv en online kijken kunnen op 1 oktober 2023. De Franse race wordt al vanaf 1980 verreden en behoort sinds 2005 tot het Europese continentale circuit. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender de wielerwedstrijd eventueel ook vertoont.

Waar kun je de wielerwedstrijd ‘Tour de Vendée’ online kijken op 2 oktober 2023?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote wielerwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de Tour de Vendée per videodienst in Nederland.

discovery+➡️ Ga meteen naar de wielerwedstrijd Tour de Vendée bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het wielrennen momenteel in handen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
🔀 Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met wielerwedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken. Daarnaast kun je ook al abonnee van Prime Video kijken naar de gloednieuwe documentaire All-in: Team Jumbo-Visma.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als wielrennen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar deze wielerwedstrijd is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je deze wielerkoers jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn wielerwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de wielerwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die de Tour de Vendée 2023 uitzendt

Op dit moment heeft Eurosport de uitzendrechten van de wielerwedstrijd Tour de Vendée in 2023 in handen in Nederland. Hierdoor kun je op tv via deze sportzenders live kijken naar de volledige uitzending. Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen op de videodienst discovery+, wat de reden is dat we hiervoor omschreven dat daar online te kijken is naar de wielerwedstrijd.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

Tour de Vendée 2022

Meer informatie over de wielerwedstrijd Tour de Vendée

De Tour de Vendée is een Franse eendaagse wielerwedstrijd. Zoals de naam van de race verklapt, wordt de tour verreden in de regio Vendée. Sinds 2005 behoort de koers tot het Europese continentale circuit. Ook maakt de competitie deel uit van de Coupe de France. Zowel in 2012 als in 2021 werd de wedstrijd door een Nederlandse renner gewonnen. Wesley Kreder en Bram Welten wisten respectievelijk als eersten de finishlijn te bereiken.

CompetitieTour de Vendée
SportWielrennen
DatumZondag 1 oktober 2023
Locatie🇫🇷 Vendée, Frankrijk

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.