Voorbereiden op de Tour de France? Documentaireserie over iconische wielerwedstrijd staat nu op Netflix

Wielerfans opgelet: kun je ook niet wachten tot de start van de Tour de France en weet je inmiddels al alle etappes van a tot z uit je hoofd? Voor iedereen die staat te trappelen tot de grootse Ronde van Frankrijk begint, hebben wij goed nieuws. De spiksplinternieuwe documentaireserie Tour de France: Unchained is namelijk sinds donderdag 8 juni 2023 bij Netflix te zien. Je wordt als kijker meegenomen achter de schermen bij een van de populairste en meest legendarische wielertoernooien aller tijden.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

Kijkje achter de schermen in de gloednieuwe docuserie ‘Tour de France: Unchained’

De Tour de France: dé grote wielerwedstrijd waar iedere jonge pedaleur ooit van droomt. Het befaamde meerdaagse toernooi behoort tot een van de drie Grote Rondes en wordt in meer dan 190 landen uitgezonden. In Tour de France: Unchained word je als kijker meegenomen achter de schermen tijdens de 2022 editie van de grote koers. In maar liefst acht afleveringen volg je niet alleen de renners, maar ook de ploegleiders en zie je welke doordachte strategieën van cruciaal belang zijn voor de teams. Zo onthullen onder andere ploegen als AG2R Citroën, Alpecin-Fenix, EF Education-EasyPost, Groupama-FDJ cycling Team, Ineos Grenadiers, BORA-hansgrohe, Team Jumbo-Visma en Team Quick-Step Alpha Vinyl hun voorbereidingen, tactieken en emotionele reis op weg naar de eindstreep in Parijs.

Crashes, sprintraces, teamauto’s die in de weg rijden en een hoop tranen: de documentaireserie maakt duidelijk dat de wielersport niet zonder gevaar is. Zo zetten de renners letterlijk hun leven op het spel om als eerste over de finish te sprinten. Want wat is er nou beter dan een etappezege van de Tour de France binnen te slepen? Onder andere Wout van Aert, Jonas Vingegaard, Primož Roglič, Fabio Jakobsen en Thibaut Pinot komen in de serie aan het woord en delen hun verhalen. Extra fijn: alle acht afleveringen zijn direct te bekijken, waardoor je nog vóór al het wielergeweld in de koers losbarst dit jaar op de hoogte zal zijn van alle voorbereidingen en tactieken achter de populaire Tour de France. Hieronder kijk je alvast de eerste beelden.

Een leuk en niet geheel onbelangrijk feitje om te benoemen: Tour de France: Unchained is geproduceerd door dezelfde makers als de populaire serie Formula 1: Drive to Survive, waar inmiddels het vijfde seizoen van is verschenen. De afleveringen over de beste autocoureurs ter wereld worden door zowel Formule 1-fans als kijkers die tot voor kort nog niks over de autosport wisten met open armen ontvangen. De nieuwe documentaireserie, in het Frans bekend als Tour de France: Au cœur du peloton, hoopt dan ook een houvast te bieden voor sportliefhebbers die voor het eerst kennismaken met de koers. Zo helpt Steve Chainel, voormalig profwielrenner, de kijker iedere aflevering uit de brand door verklaringen te geven bij een aantal belangrijke situaties en legt hij de regels van het wielrennen in een handomdraai uit.

Tour de France : Au cœur du peloton | Officiële trailer | Netflix

‘Tour de France: Unchained’ kwam op 8 juni naar Netflix

De maand juni begint goed, want deze serie is dus vanaf donderdag 8 juni aan het aanbod van Netflix toegevoegd. Dit is echter niet de enige nieuwe titel die we in deze maand mogen verwelkomen. Zo verscheen op vrijdag 2 juni seizoen 4B van de populaire serie Manifest en staan ook de eerste afleveringen van seizoen 3 van The Witcher op het programma.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Netflix elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Netflix zullen verschijnen.

Meer informatie over de documentaireserie

In Tour de France: Unchained wordt de kijker meegenomen achter de schermen van de meest prestigieuze wielerrace ter wereld. Van renners tot ploegleiders, elk personage wordt gevolgd om de vele belangen en strategieën te begrijpen die schuilgaan achter deze iconische wedstrijd die wordt uitgezonden in maar liefst 190 landen. De teams van AG2R Citroën, Alpecin-Fenix, EF Education-EasyPost, Groupama-FDJ cycling Team, Ineos Grenadiers, BORA-hansgrohe, Team Jumbo-Visma en Team Quick-Step Alpha Vinyl onthullen hun voorbereidingen, hun tactieken en hun emotionele reis naar de finish in Parijs.

TitelTour de France: Unchained
Jaar2023
SoortSerie
Duur1 seizoen (8 afleveringen)
TaalEngels
CategorieSport
CastWout van Aert, Jonas Vingegaard, Primož Roglič, Fabio Jakobsen, Thibaut Pinot

Synopsis: Netflix

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.