Tour de France Femmes: live kijken op tv en online | 23-30 juli 2023

Na heel wat maanden geduld moeten hebben, start vandaag direct na de Tour de France voor mannen de tweede editie van de Tour de France Femmes. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze alle etappes tijdens de meerdaagse wielerwedstrijd Tour de France Femmes op tv en online kijken kunnen op 23 t/m 30 juli 2023. De tweede editie van de Ronde van Frankrijk voor vrouwen telt 956 kilometer en heeft 8 etappes, die bestaan uit drie heuvelritten, een bergrit en individuele tijdrit en vlakke stukken. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast leest je welke televisiezenders de wielerronde eventueel ook vertonen.

Waar kun je de meerdaagse wielerwedstrijd ‘Tour de France Femmes’ (op 23-30 juli 2023) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote wielerwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de Tour de France Femmes per videodienst in Nederland. Ook zijn we verder in dit toernooi gedoken en vind je hier alles wat je moet weten over de Tour de France Femmes in 2023, zodat je helemaal op de hoogte bent voordat je begint met kijken.

discovery+➡️ Ga meteen naar de wielerwedstrijd Tour de France Femmes bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het wielrennen momenteel in handen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
NLZIET➡️ Ga meteen naar de wielerwedstrijd Tour de France Femmes bij NLZIET. Dit jaar zal wederom dagelijks door de NOS verslag worden gedaan over de ontknoping van elke etappe uit de Tour de France Femmes. Hierdoor is alles ook mede via deze streamingdienst te volgen. Als je je nu aanmeldt, dan kijk je de eerste 14 dagen gratis.
🔀 Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met wielerwedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als wielrennen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar deze wielerronde is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je deze Grote Ronde van Frankrijk jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn wielerwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de wielerwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zenders die de etappes van de Tour de France Femmes uitzenden

Op dit moment zijn er twee mogelijkheden om via de tv naar alle etappes uit het grote wielertoernooi te kijken. Eurosport heeft de uitzendrechten van de meerdaagse wielerwedstrijd Tour de France Femmes in 2023 in handen in Nederland. Je kunt hierdoor via de zender Eurosport 1 live op tv naar de volledige uitzendingen van de etappes uit het grootste wielerevenement kijken. Samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC is Eurosport online te streamen op de videodienst discovery+. Hierdoor gaven we eerder al aan dat alle etappes uit de Ronde van Frankrijk daar te bekijken zijn.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

Daarnaast kun je dit jaar ook op tv via de NOS live naar beelden van de tour kijken. Vorig jaar werden alle etappes uit de koers al in zijn geheel via deze televisiezender uitgezonden en dit jaar is dat wederom het geval. Zo is de grote ronde zowel op tv als de radio en op de verschillende mediakanalen te volgen. Doordat de Ronde van Frankrijk voor vrouwen live op tv te volgen is, kun je ook via NLZIET alle etappes gemakkelijk volgen. Je kunt 14 dagen gratis een abonnement uitproberen. 👉 Ga direct naar de Tour de France Femmes bij NLZIET.

Meer informatie over de meerdaagse wielerwedstrijd Tour de France Femmes

De Tour de France Femmes is een meerdaagse wielerwedstrijd voor vrouwelijke profs, die zoals de naam verklapt in Frankrijk wordt verreden. Dat het toernooi tot op de dag van vandaag weer uit meerdere etappes bestaat was lang niet zo vanzelfsprekend. Onder andere renster Marianne Vos organiseerde een petitie om de grote wielerwedstrijd voor vrouwen terug te laten keren. Van 2014 t/m 2021 werd er tijdens de Ronde van Frankrijk voor mannen dan ook de eendaagse race voor vrouwen gehouden. Deze wedstrijd stond bekend onder de naam La Course en vond plaats tijdens een etappe van de heren op vrijwel hetzelfde parcours. Pas in 2021 maakte de organisatie bekend dat er in 2022 weer een meerdaagse Ronde van Frankrijk zou zijn voor vrouwen. De eerste editie van vorig jaar bleek net zo succesvol als de Tour de France voor mannen.

Tijdens de eerste editie waren de podiumplekken extra bijzonder. Alle klassementstruien uit de Tour de France Femmes 2022 werden namelijk gewonnen door Nederlandse vrouwen. Zo won Annemiek van Vleuten de gele trui en ging Demi Vollering naast haar tweede plek in het algemene klassement er vandoor met de bolletjestrui. De groene trui voor het puntenklassement ging naar Marianne Vos en de witte trui voor de beste jongere werd verdiend door Shirin van Anrooij.

CompetitieTour de France Femmes / Ronde van Frankrijk
SportWielrennen
DatumZondag 23 juli 2023 tot en met zondag 30 juli 2023
LocatieFrankrijk


Afbeelding ter illustratie

Let op: het gebruik van een VPN om films, series en sport te streamen is in Nederland niet illegaal, maar toegang verkrijgen tot verschillende bibliotheken van een streamingdienst kan in strijd zijn met de gebruikersvoorwaarden. Als u content streamt met een VPN, doet u dit op eigen risico. Streamwijzer en de aanbieders van Virtual Private Networks moedigen het gebruik van een VPN op een manier die mogelijk in strijd is met de ’terms and conditions’ van streamingdiensten niet aan. Lees altijd zelfs de gebruikersvoorwaarden.

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.