Tour de France 2024: live kijken op tv en online | 29 juni t/m 21 juli

Reis met ons mee naar ‘La Douce France’ voor de tweede Grote Ronde in het wielrennen van het jaar. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze alle etappes tijdens de meerdaagse wielerwedstrijd Tour de France op tv en online kijken kunnen op 29 juni t/m 21 juli 2024. De Ronde van Frankrijk wordt door velen als het beroemdste toernooi gezien en trekt dan ook vele duizenden toeschouwers per dag. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender het wielertoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je de meerdaagse wielerwedstrijd ‘Tour de France’ (op 29 juni t/m 21 juli 2024) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote wielerwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de Ronde van Frankrijk per videodienst in Nederland. Ook zijn we verder in dit toernooi gedoken en vind je hier alles wat je moet weten over de Tour de France 2024, zodat je helemaal op de hoogte bent voordat je begint met kijken.

discovery+➡️ Ga meteen naar de wielerwedstrijd Tour de France bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het wielrennen momenteel in handen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
NLZIET➡️ Ga meteen naar de wielerwedstrijd Tour de France bij NLZIET. Hier kun je via de NOS dagelijks naar de ontknoping van elke etappe kijken. Als je je nu aanmeldt, dan kijk je de eerste 14 dagen gratis.
🔀 Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met wielerwedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken. Daarnaast kun je ook als abonnee van Prime Video kijken naar de gloednieuwe documentaire All-in: Team Jumbo-Visma.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als wielrennen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar dit wielertoernooi is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ SkyShowtimeHet is niet mogelijk om op deze streamingdienst het Franse wielerkampioenschap te kijken.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je deze Grote Ronde jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn wielerwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de wielerwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zenders die de etappes van de Tour de France 2024 uitzenden

Op dit moment zijn er twee mogelijkheden om via de tv naar alle etappes uit de Ronde van Frankrijk te kijken. Eurosport heeft de uitzendrechten van de meerdaagse wielerwedstrijd Tour de France in 2024 in handen in Nederland. Je kunt hierdoor via de zender Eurosport 1 live op tv naar de volledige uitzendingen van de etappes uit het grootste wielerevenement kijken. Samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC is Eurosport online te streamen op de videodienst discovery+. Hierdoor gaven we eerder al aan dat alle etappes uit de Ronde van Frankrijk daar te bekijken zijn.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

Een tweede manier om naar de Tour de France op tv te kijken is via de NOS. De zender heeft een contract lopen met de Franse wielerorganisatie ASO, waardoor ze live beelden van het wielertoernooi mogen uitzenden. Ook heeft de NOS de rechten in handen voor de sociale media van de Ronde van Frankrijk. Het Franse evenement was al te volgen op tv en radio, maar nu ook op de verschillende andere mediakanalen. Doordat alle wieleretappes live op tv te volgen zijn, kun je ook via NLZIET alle etappes gemakkelijk volgen. 👉 Ga direct naar de Tour de France bij NLZIET. Je kunt nu 14 dagen gratis een abonnement uitproberen.

Alle etappes van de Tour de France 2024 online in het buitenland volgen

Ben je in het buitenland tijdens de Tour de France? Dan ben je vast niet de enige, want een groot deel van Nederland is op vakantie tijdens de bloedhete zomermaand juli. Maar maak je geen zorgen, want je kunt op verschillende manieren nog steeds genieten van alle etappes uit de grootste en bekendste wielerwedstrijd van het jaar. Ten eerste is het mogelijk dat er lokale openbare kanalen zijn die de wedstrijden mogen vertonen. Dit houdt in dat je legaal en gratis naar streams uit allerlei landen kunt kijken, mits je zelf in dat land bent.

Een tweede manier om gratis online en via de tv met Nederlands commentaar naar de tour te kijken is via BVN TV. Deze zender staat voor ‘beste van NPO’ en is de publieke zender voor Nederlanders die in het buitenland wonen of op vakantie zijn. Ze zenden iedere dag een selectie van het actuele televisieaanbod uit, waaronder ook de Tour de France.

Tot slot is er nog een derde optie om live te kijken naar alle etappes vanuit het buitenland. Zo kun je via een VPN naar alle dagen van de wielerwedstrijd kijken. Het is wel belangrijk om hiervoor een goede VPN te gebruiken. Het is heel simpel: een Virtual Private Network (VPN) is een anonieme internetverbinding die ervoor zorgt dat jouw privacy gewaarborgd wordt. Je kunt hiermee zelf instellen welk locatiesignaal jouw apparaat afgeeft en zo je VPN instellen op een ander land. De desbetreffende website die je bezoekt denkt dan dat jij in dat land bent en kun je gewoon toegang krijgen tot streams die je misschien niet vanuit het buitenland kunt bekijken. Bekijk altijd zelf of het gebruik van een VPN niet in strijd is met de algemene voorwaarden van een video on demand-platform. Het werkt als volgt:

  1. Ga naar NordVPN of ga naar Surfshark (of een andere aanbieder) en neem een goede VPN vanaf slechts €2 per maand
  2. Zet je locatie via de app op een ander land
  3. Kies een livestream en begin met kijken 📺

Meer informatie over de meerdaagse wielerwedstrijd Tour de France

Het verhaal dat schuilgaat achter de start van de Tour de France is er één voor in de boeken. De wedstrijd werd voor het eerst in 1903 georganiseerd door hoofdredacteur Henri Desgrange van het tijdschrift L’Auto-Vélo. Journalist en medewerker Georges Lefèvre was geïnspireerd geraakt door wielrenner Jean Marie Corre. De prof maakte in 1895 een fiets van aluminium en testte deze vervolgens door zelf alle bekende routes in Frankrijk te rijden. Acht jaar later werd de Tour de France geboren en is sindsdien de belangrijkste en populairste wedstrijd van het jaar op de wielerkalender.

De Tour de France behoort naast de Giro d’Italia en de Vuelta a España tot de drie Grote Rondes. Door velen professionals uit de wielerwereld wordt de Ronde van Frankrijk als het beroemdste toernooi gezien. Het evenement trekt dan ook duizenden toeschouwers per dag. Hoewel het massale wielerevenement de andere twee lijkt in te halen qua populariteit, hebben de drie wedstrijden wel veel met elkaar gemeen

Ten eerste duren ze allemaal 23 dagen, waarvan de pedaleurs twee dagen op adem kunnen komen. Ook zijn alle teams van de UCI World Tour verplicht om mee te doen, bestaat iedere ploeg uit acht pedaleurs en hebben ze allemaal dezelfde puntenklassementen. De kleuren van de leiderstruien die de renners kunnen verdienen, zijn echter wel anders. Wie de leiding heeft tijdens de Tour de France krijgt de gele trui toebedeeld, terwijl de koploper van de Giro d’Italia een roze exemplaar verdient. Bij de Vuelta a España hoort natuurlijk de rode trui.

CompetitieTour de France / Ronde van Frankrijk
SportWielrennen
DatumZaterdag 29 juni tot en met zondag 21 juli 2024
LocatieFrankrijk en Italië

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.