3 manieren om in het buitenland de Tour de France 2023 te kijken

We staan aan de vooravond van dé wielerronde van het jaar: de Tour de France. De tweede Grote Ronde vindt van 1-23 juli 2023 plaats. In 21 etappes leggen de wielrenners een monsterlijke afstand van 3.448 kilometers af. Het evenement is ontzettend populair bij fans wereldwijd. Ben je in het buitenland, maar wil je geen enkele etappe missen? Goed nieuws, want wij hebben drie manieren op een rij gezet waardoor je ook buiten Nederland alle beelden van de Tour de France kunt kijken.

De 3 beste manieren om live te kijken naar de Tour de France vanuit het buitenland

1. Streamingdiensten discovery+ en NLZIET

Net als vorig jaar heeft Eurosport ook in 2023 weer de uitzendrechten van de Tour de France in handen. Hierdoor is het in Nederland mogelijk om via de zender Eurosport 1 live op tv naar de volledige uitzendingen van de etappes uit het grootste wielertoernooi te kijken. De streamingdienst van dit bedrijf is discovery+, waardoor je hier ook alle beelden van de Ronde van Frankrijk kunt volgen. Een abonnement is aan te schaffen bij het video on demand-platform rechtstreeks of als add-on kanaal bij Amazon Prime Video. Vanwege wetgeving moet de content binnen de Europese Unie te streamen zijn, met alle zelfde functies als in Nederland. Tevens beschik je ook over hetzelfde aanbod en alles is in dezelfde taal als dat je gewend bent. Wel kan de kwaliteit afhangen van de eigenschappen en snelheid van het netwerk waarop je aan het streamen bent. Reis je buiten de Europese Unie? Dan heb je alleen toegang tot de app die in het land waar je verblijft beschikbaar is en is het mogelijk dat het aanbod verschilt.

Daarnaast is het ook mogelijk om via NLZIET naar alle etappes in het buitenland te kijken. De NOS heeft namelijk het contract met de Franse wielerorganisatie ASO verlengd, waardoor zij ook deze editie op tv in Nederland mogen uitzenden. Hierdoor kun je tevens met NLZIET alle beelden gemakkelijk volgen. Wel is deze optie alleen beschikbaar als je binnen Europa verblijft. Je kunt 14 dagen gratis een abonnement uitproberen. 👉 Ga direct naar de Tour de France bij NLZIET.

2. Via BVN TV

Een tweede manier om naar alle 21 etappes van de Tour de France te kijken in het buitenland met Nederlands commentaar is via het kanaal BVN TV. BVN staat voor ‘beste van NPO’ en is de publieke zender voor Nederlanders die in het buitenland wonen of op vakantie zijn. Zo zenden ze iedere dag een selectie uit het actuele televisieaanbod uit, waaronder ook de Tour de France. Handig voor iedereen die beschikt over een goed wifi-netwerk en graag naar alle etappes wilt kijken.

The highlights of the 2022 Tour de France!

3. Via een VPN-verbinding

Wanneer je geen toegang hebt tot de beschikbare streamingdiensten of openbare kanalen, is een derde manier om via een VPN naar alle etappes uit de Tour de France te kijken. Het is wel belangrijk om hiervoor een goede VPN te gebruiken. Het systeem is simpel: een Virtual Private Network (VPN) is een anonieme internetverbinding die ervoor zorgt dat jouw privacy gewaarborgd wordt. Hiermee kun je zelf instellen welk locatiesignaal jouw apparaat afgeeft. Stel je je VPN in op een ander land? Dan denkt de desbetreffende website die je bezoekt dat jij in dat land bent en kun je als gevolg hiervan gewoon toegang krijgen tot streams die je misschien niet vanuit het buitenland kunt bekijken.

Met een VPN-verbinding kun je dus de locatie kiezen die jouw apparaat doorgeeft aan een website, waardoor je bijvoorbeeld als anonieme kijker vanuit Thailand naar een uitzending van een begrensde Nederlandse streamingdienst kunt kijken met een livestream van goede kwaliteit. Het werkt als volgt:

  1. Ga naar NordVPN of ga naar Surfshark (of een andere aanbieder) en neem een goede VPN vanaf slechts €2 per maand
  2. Zet je locatie via de app op Nederland
  3. Ga direct naar een van de eerdergenoemde streamingdiensten en begin met kijken 🚴‍♂️

Let op: het gebruik van een VPN om films, series en sport te streamen is in Nederland niet illegaal, maar toegang verkrijgen tot verschillende bibliotheken van een streamingdienst kan in strijd zijn met de gebruikersvoorwaarden. Als u content streamt met een VPN, doet u dit op eigen risico. Streamwijzer en de aanbieders van Virtual Private Networks moedigen het gebruik van een VPN op een manier die mogelijk in strijd is met de ‘terms and conditions’ van streamingdiensten niet aan. Lees altijd zelfs de gebruikersvoorwaarden.

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.