Tour de France 2022: Live stream | Alle etappes online kijken

We hebben er bijna een jaar op moeten wachten, maar eindelijk is hij weer van start gegaan: de Tour de France 2022 vindt plaats van 1 juli 2022 tot en met 24 juli! Bij dit waanzinnige wielerevenement staan er weer allemaal topwielrenners aan de start, waaronder Tadej Pogačar, Primož Roglič, Jonas Vingegaard, Aleksandr Vlasov, Adam Yates, Ben O’Connor, Daniel Felipe Martínez, Geraint Thomas, Nairo Quintana, Simon Yates en Romain Bardet. In dit artikel vind je hoe je vanuit Nederland of het buitenland de etappes online kijken kunt, onder andere via NLZIET en discovery+ met een live stream met Nederlands commentaar, of later terug kunt kijken na de uitzending op tv.

Live stream van de de Tour de France 2022 online kijken vanuit Nederland

Allereerst is het goed om te weten Eurosport de uitzendrechten van de Tour de France 2022 in handen heeft. Hierdoor kun je op tv via de zender Eurosport 1 live naar de volledige uitzendingen van de etappes in deze wielerwedstrijd kijken. Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen op de videodienst discovery+. 👉 Ga direct naar discovery+.

Daarnaast heeft de NOS een deal met Discovery, waardoor je via deze omroep live naar de uitzending kunt kijken. Dit zijn echter niet altijd de volledige etappes, maar er wordt vaak vanaf een bepaald tijdstip ingesprongen. Doordat NLZIET een verzameling van content van o.a. RTL XL, NPO Plus en KIJK is, kun je hier ook naar deze tv-uitzendingen kijken. 👉 Ga direct naar de Tour de France bij NLZIET. Je kunt 14 dagen gratis een abonnement uitproberen.

De etappes van de Ronde van Frankrijk zullen niet te zien zijn in het aanbod van andere grote internationale film- en seriestreamingdiensten als Viaplay, HBO Max, Netflix, Disney+ of Amazon Prime Video en zijn daarnaast ook niet op de Nederlandse streamingdienst Videoland te bekijken. Wel kun je dus gratis en legaal live kijken via NLZIET, discovery+, de website van de NOS en de NPO.

Vanuit het buitenland met een VPN naar de Tour de France 2022 kijken

Mocht je vanuit het buitenland willen kijken (bijvoorbeeld omdat je er woont of op vakantie bent), dan is een tweede optie die men online deelt het gebruik van een VPN. Sommige Nederlandse diensten zijn normaal gesproken enkel toegankelijk voor mensen die zich in dat land begeven. Gelukkig is die locatierestrictie op te heffen door het gebruik van een Virtual Private Network. Lees hier uitleg en tips.

In een paar simpele stappen werkt een VPN voor de Tour de France als volgt:

  1. Ga naar NordVPN of ga naar Surfshark (of een andere aanbieder) en neem een goede VPN vanaf slechts €2 per maand
  2. Zet je locatie via de app op Nederland
  3. Ga direct naar de NOS, NLZIET of discovery+ en begin met kijken! 🚴‍♂️

Alle etappes van het complete parcours in de Tour de France 2022

Hieronder vind je het volledige parcours van de Tour de France 2022. In het overzicht vind je om welke etappe het gaat, op welke weekdag en datum deze plaats zal vinden, waar de start en finish zijn en natuurlijk de afstand en het soort etappe.

EtappeWeekdagDatumStartFinishAfstandSoort
1Vrijdag1 juliKopenhagenKopenhagen13 kmTijdrit
2Zaterdag2 juliRoskildeNyborg202 kmVlakke etappe
3Zondag3 juliVejleSønderborg182 kmVlakke etappe
Maandag4 juliRustdag
4Dinsdag5 juliDuinkerkeCalais172 kmHeuveletappe
5Woensdag6 juliLilleArenberg154 kmKasseien
6Donderdag7 juliBincheLongwy220 kmHeuveletappe
7Vrijdag8 juliTomblaineLa Planche des Belles Filles176 kmBergetappe
8Zaterdag9 juliDoleLausanne186 kmHeuveletappe
9Zondag10 juliAigleChâtel193 kmBergetappe
Maandag11 juliRustdag
10Dinsdag12 juliMorzineMegève148 kmHeuveletappe
11Woensdag13 juliAlbertvilleCol du Granon152 kmBergetappe
12Donderdag14 juliBriançonAlpe d’Huez165 kmBergetappe
13Vrijdag15 juliBourg d’OisansSaint-Étienne193 kmHeuveletappe
14Zaterdag16 juliSaint-ÉtienneMende193 kmHeuveletappe
15Zondag17 juliRodezCarcassonne203 kmVlakke etappe
Maandag18 juliRustdag
16Dinsdag19 juliCarcassonneFoix179 kmHeuveletappe
17Woensdag20 juliSaint-GaudensPeyragudes130 kmBergetappe
18Donderdag21 juliLourdesHautacam143 kmBergetappe
19Vrijdag22 juliCastelnau-MagnoacCahors188 kmVlakke etappe
20Zaterdag23 juliLacapelle-MarivalRocamadour41 kmTijdrit
21Zondag24 juliNanterreParijs116 kmVlakke etappe

Op welke tv-zender worden de uitzendingen van de Franse wielerwedstrijd live gedaan?

Door de NOS wordt op NPO 1 (doorgaans de eerste zender van je televisiepakket) de uitzending van een etappe verzorgd. Dit is echter niet geheel van begin tot eind vanwege andere programmering. Bij Eurosport wordt wel van begin tot eind de wielerwedstrijd uitgezonden per etappe. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te vinden is.


Let op: het gebruik van een VPN om films, series en sport te streamen is in Nederland niet illegaal, maar toegang verkrijgen tot verschillende bibliotheken van een streamingdienst kan in strijd zijn met de gebruikersvoorwaarden. Als u content streamt met een VPN, doet u dit op eigen risico. Streamwijzer en de aanbieders van Virtual Private Networks moedigen het gebruik van een VPN op een manier die mogelijk in strijd is met de ’terms and conditions’ van streamingdiensten niet aan. Lees altijd zelfs de gebruikersvoorwaarden.