Tot wanneer draait ‘Kingdom Of The Planet Of The Apes’ in de bioscoop?

Op woensdag 8 mei 2024 verscheen Kingdom Of The Planet Of The Apes in de bioscoop. In de nieuwste film uit de Planet Of The Apes-franchise volgen we Noa. Hij gaat op een spannend avontuur om zijn familie te bevrijden van de verschrikkelijke apenleider Proximus. De film is net op het witte doek verschenen. Maar tot wanneer draait Kingdom Of The Planet Of The Apes in de bioscoop? En wanneer kun je het nieuwste deel in je eigen thuisbioscoop kijken?

Tot wanneer is ‘Kingdom Of The Planet Of The Apes’ in de bioscoop te zien?

We kunnen weer naar de bioscoop, want sinds woensdag 8 mei 2024 draait Kingdom Of The Planet Of The Apes op het witte doek. De film is het nieuwste deel in de Planet Of The Apes-franchise. Toch is het niet noodzakelijk om alle eerdere delen voor je bioscoopbezoek gezien te hebben. Het verhaal speelt zich namelijk af in de toekomst, ongeveer 300 jaar na War Of The Planet Of the Apes uit 2017.

De film is nu al een groot succes, maar hoe lang kun je het nieuwste deel eigenlijk nog in de bioscoop zien? Dit is in principe lastig te zeggen, aangezien iedere bioscoop dit zelf aan de hand van de bezoekersaantallen beslist. Deze tijdsduur hangt dus af van het succes van de film. Aangezien de film pas net in de bioscoop draait en een ware hit is, kunnen we voorzichtig stellen dat deze nog een aantal weken te zien zal zijn. Hoe lang precies is echter niet bekend. Houd vooral het schema van je lokale bioscoop in de gaten om zeker te weten dat hij nog te zien is. Goed om te weten: bioscoopweken starten op de donderdag.

Wanneer verschijnt het nieuwe deel op een streamingdienst?

De streamingdienst waar je alle andere Planet Of The Apes-films kunt kijken is Disney+. Het nieuwe deel is gedistribueerd door 20th Century Studios, een productiemaatschappij die verbonden is aan The Walt Disney Company. Hierdoor kunnen we vrijwel zeker stellend dat de film in de toekomst naar Disney+ komt. Wanneer we hem daar kunnen bekijken is nog onbekend.We kunnen natuurlijk wel een schatting maken. Een tijdlang hield Disney gemiddeld 49 dagen aan voordat zij bioscoopfilms online aanboden, wat voor deze film zou kunnen duiden op een streamingrelease op 26 juni 2024.

Toch kan het ook zijn dat Disney+ de release uitstelt. Dit komt vaker voor bij grote bioscoopfilms. Zo duurde het bij The Little Mermaid 105 dagen en bij Wish zelfs 133 dagen. Het is dus nog even afwachten waar Disney+ in het geval van Kingdom of the Planet of the Apes voor kiest. Uiteraard houden we het laatste nieuws nauwlettend in de gaten en delen we het direct met je via je mail en onze social media-kanalen als er een officiële releasedatum gedeeld wordt.

➡️ Bekijk hier de chronologische volgorde van alle Planet Of The Apes-films. 🎬

Meer informatie over de film

Kingdom of the Planet of the Apes speelt zich af in de toekomst, enkele generaties na het bewind van Caesar. In deze tijd zijn de apen de dominante soort en leven in harmonie samen, maar leiden de mensen een ondergedoken leven. Terwijl een nieuwe, tyrannieke apenleider zijn imperium opbouwt, maakt een jonge aap een aangrijpende reis die er voor zorgt dat hij alles wat hij heeft geleerd over het verleden in twijfel trekt. De keuzes die hij maakt zal de toekomst voor zowel apen als mensen bepalen.

TitelKingdom of the Planet of the Apes
Jaar2024
SoortFilm
Duur2 uur en 25 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur
RegisseurWes Ball
CastOwen Teague (Stem), Freya Allan, Kevin Durand (Stem), Peter Macon (Stem), William H. Macy (Stem)

Synopsis: The Walt Disney Company Benelux

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.