Tot wanneer draait ‘Guardians of the Galaxy 3’ in de bioscoop?

We hebben er even op moeten wachten, maar op woensdag 3 mei was het eindelijk zover: sindsdien schittert Guardians of the Galaxy Vol. 3 op het witte doek. Iedere Marvel-fan wil deze film natuurlijk op het grote scherm zien, maar hoe lang kan dit nog? Of met andere woorden: tot wanneer draait Guardians of the Galaxy 3 in de bioscoop? En wanneer verschijnt de film daarna op Disney+? In dit artikel delen we alles met je wat we tot nu toe weten.

Tot wanneer draait ‘Guardians of the Galaxy Vol. 3’ in de bioscoop?

Guardians of the Galaxy Vol. 3 ging op 3 mei 2023 in première, maar hoe lang is deze film eigenlijk nog op het witte doek te zien? In principe is dit lastig te zeggen, aangezien iedere bioscoop dit zelf aan de hand van de bezoekersaantallen beslist.

Met Marvel-films weten we echter wel dat deze vaak een groot publiek trekken en dus kunnen we ervan uitgaan dat hij nog wel eventjes in de (grote) bioscopen te zien zal zijn. Houd vooral het schema van je lokale bioscoop in de gaten om zeker te weten dat hij nog blijft draaien. Goed om te weten: bioscoopweken starten op de donderdag.

Wanneer verschijnt ‘Guardians of the Galaxy 3’ op Disney+?

Net als andere Marvel- en Guardians of the Galaxy-films vindt ook deze nieuwe titel in de toekomst zijn weg naar Disney+. Mocht je hem missen in de bioscoop, dan kun je hem binnenkort dus ook altijd nog streamen. Maar wanneer is het zover? Onlangs heeft Disney+ eindelijk de online releasedatum met ons gedeeld: op woensdag 2 augustus is het zover.

Gemiddeld houdt de streamingdienst een window van 49 dagen aan tussen de bioscooppremière en de streamingrelease. Hadden ze dat nu ook gedaan, dan was Guardians of the Galaxy 3 al rond 21 juni 2023 op het streamingplatform verschenen. Deze datum is echter verstreken en de film staat nog niet live. Disney heeft er dan ook voor gekozen om de window te verlengen tot 91 dagen en dus 13 weken.

→ Kun je niet wachten? Bekijk dan op Disney+ hier Guardians of the Galaxy en hier Guardians of the Galaxy Vol. 2 🍿

Meer informatie over de film

In Marvel Studios Guardians of the Galaxy Vol. 3 zien onze geliefde buitenbeentjes er anders uit dan we gewend zijn. Peter Quill is nog steeds aan het bijkomen na het verlies van Gamora, maar hij moet zijn team om zich heen verzamelen om zowel het universum als iemand van zijn eigen team te verdedigen. Als deze missie niet succesvol wordt afgerond, zou dat mogelijk kunnen leiden tot het einde van de Guardians zoals we die kennen.

TitelGuardians of the Galaxy Vol. 3
Jaar2023
SoortFilm
Duur2 uur en 30 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur
RegisseurJames Gunn
CastChris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Sean Gunn, Chukwudi Iwuji, Karen Gillan, Pom Klementieff, Will Poulter, Maria Bakalova

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.