Tot wanneer draait ‘Avatar 2’ in de bioscoop?

Op 14 december verscheen Avatar 2: The Way of Water in de bioscoop en direct schoot deze naar de eerste positie in de top 10 populairste biosfilms van 2022. Het is dan ook echt een film die je op het witte doek—en het liefst in 3D—moet beleven. Maar hoe lang kan dit nog? Of met andere woorden: tot wanneer draait Avatar 2 in de bioscoop? En wanneer verschijnt de film daarna op Disney+? In dit artikel delen we alles met je wat we tot nu toe weten.

Tot wanneer draait ‘Avatar 2’ in de bioscoop?

Avatar 2 ging op 14 december 2022 in première, maar hoe lang is de film eigenlijk nog op het witte doek te zien? In principe is dit lastig te zeggen, aangezien iedere bioscoop dit zelf aan de hand van de bezoekersaantallen beslist. Echter is dit zo’n populaire film dat je erop kunt rekenen dat hij nog wel eventjes in de (grote) bioscopen te zien zal zijn. Houd vooral het schema van je lokale bioscoop in de gaten om zeker te weten dat hij nog blijft draaien. Goed om te weten: bioscoopweken starten op de donderdag.

Overigens was Avatar in 2009 wereldwijd meer dan 230 dagen (dus ruim 33 weken) op het grote scherm te bewonderen. Mede hierdoor is dit nog altijd de meest succesvolle film aller tijden, met een opbrengt van meer dan 2,9 miljard dollar. De kans is groot dat Avatar 2 ook lang blijft draaien om deze box office te evenaren of zelfs te overtreffen.

Wanneer verschijnt ‘Avatar 2’ op Disney+?

Avatar 2 komt daarnaast natuurlijk ook naar Disney+, dus als je hem mist in de bioscoop kun je hem altijd daar nog kijken. Wanneer het zover is? Gemiddeld houdt de streamingdienst 49 dagen tussen de bioscooppremière en de streamingrelease aan. In dit geval zou het betekenen dat de Avatar 2 rond 1 februari 2023 naar Disney+ zou kunnen komen.

We merken echter dat de videodienst van The Walt Disney Company de periode tussen bioscoop- en streamingrelease bij de grotere films nog weleens wil verlengen, zo ook met Black Panther 2: Wakanda Forever. Deze film kwam op 9 november 2022 naar het witte doek en is vanaf 1 februari 2023 in het aanbod van Disney+ te vinden. Hierbij wordt dus een window van 84 dagen (12 weken) gehanteerd.

Als dit ook voor Avatar 2 het geval is, zouden we de film rond 8 maart 2023 kunnen streamen. Uiteraard hoor je het altijd direct van ons als we een officiële releasedatum hebben via je mail en onze social media-kanalen.

→ Kun je niet wachten? Bekijk alvast Avatar (2009) op Disney+ 🍿

Meer informatie over de film

Avatar The Way of Water speelt zich meer dan tien jaar na de gebeurtenissen van de eerste film af. De film vertelt het verhaal van de familie Sully (Jake, Neytiri en hun kinderen). We zien de problemen die hen achtervolgen, de moeite die ze doen om elkaar te beschermen, de gevechten die ze voeren om in leven te blijven en de tragedies die ze doorstaan.

TitelAvatar: The Way of Water
Jaar2022
SoortFilm
Duur3 uur en 12 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Fantasie
RegisseurJames Cameron
CastMichelle Yeoh, Zoe Saldana, Sam Worthington, Kate Winslet, Giovanni Ribisi, Sigourney Weaver
Avatar: The Way of Water | New Trailer

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.