Tot wanneer draait ‘Avatar 2’ in de bioscoop?

Op 14 december verscheen Avatar 2: The Way of Water in de bioscoop en direct schoot deze naar de eerste positie in de top 10 populairste biosfilms van 2022. Het is dan ook echt een film die je op het witte doek—en het liefst in 3D—moet beleven. Maar hoe lang kan dit nog? Of met andere woorden: tot wanneer draait Avatar 2 in de bioscoop? En wanneer verschijnt de film daarna op Disney+? In dit artikel delen we alles met je wat we tot nu toe weten.

Tot wanneer draait ‘Avatar 2’ in de bioscoop?

Avatar 2 ging op 14 december 2022 in première, maar hoe lang is de film eigenlijk nog op het witte doek te zien? In principe is dit lastig te zeggen, aangezien iedere bioscoop dit zelf aan de hand van de bezoekersaantallen beslist. Echter is dit zo’n populaire film dat je erop kunt rekenen dat hij nog wel eventjes in de (grote) bioscopen te zien zal zijn. Houd vooral het schema van je lokale bioscoop in de gaten om zeker te weten dat hij nog blijft draaien. Goed om te weten: bioscoopweken starten op de donderdag.

Overigens was Avatar in 2009 wereldwijd meer dan 230 dagen (dus ruim 33 weken) op het grote scherm te bewonderen. Mede hierdoor is dit nog altijd de meest succesvolle film aller tijden, met een opbrengt van meer dan 2,9 miljard dollar. De kans is groot dat Avatar 2 ook lang blijft draaien om deze box office te evenaren of zelfs te overtreffen.

Waar kun je de ‘Avatar: The Way of Water’ online kijken?

Avatar én Avatar: The Way of Water zijn momenteel te vinden op TVOD-streamingdienst Pathé Thuis en in het aanbod van Disney+. De laatste film werd hier op woensdag 7 juni 2023 aan het aanbod toegevoegd.

Bekijk direct Avatar: The Way of Water op Disney+ 🍿

Meer informatie over de film

Avatar The Way of Water speelt zich meer dan tien jaar na de gebeurtenissen van de eerste film af. De film vertelt het verhaal van de familie Sully (Jake, Neytiri en hun kinderen). We zien de problemen die hen achtervolgen, de moeite die ze doen om elkaar te beschermen, de gevechten die ze voeren om in leven te blijven en de tragedies die ze doorstaan.

TitelAvatar: The Way of Water
Jaar2022
SoortFilm
Duur3 uur en 12 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Fantasie
RegisseurJames Cameron
CastMichelle Yeoh, Zoe Saldana, Sam Worthington, Kate Winslet, Giovanni Ribisi, Sigourney Weaver

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.