Waar kun je de film ‘Top Gun’ (1986) met Tom Cruise online kijken?

Veel film- en serieliefhebbers vragen zich af hoe ze de film ‘Top Gun’ (1986) online kijken kunnen. Het is inmiddels al 36 jaar na de release van deze enorme hitfilm met Tom Cruise, maar het is en blijft nog altijd een klassieker. Er is zelfs al een vervolgfilm gelanceerd die in 2022 uit kwam. In dit artikel geven wij aan aan of deze film op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals Amazon Prime Video, Disney+, HBO Max, Netflix, NLZIET, Pathé Thuis, SkyShowtime, Viaplay, Videoland of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is.

Waar kun je de film ‘Top Gun’ (1986) online kijken?

Deze klassieke Top Gun-film werd gemaakt door Paramount Pictures, een filmstudio die onderdeel uitmaakt van Paramount Global. De kans is dan ook groot dat dit bedrijf de film ooit nog eens uit zal willen brengen op zijn nieuwe streamingdienst SkyShowtime die sinds 2022 in Nederland te ontvangen is. Verder vind je de opties om de film te kijken in de onderstaande tabel.

SkyShowtime➡️ Ga meteen naar Top Gun bij SkyShowtime. Hier kun je de film momenteel als abonnee kijken zonder aanvullende kosten. Als je je nu aanmeldt, dan kijk je de eerste 7 dagen gratis.
✅ Pathé Thuis➡️ Ga meteen naar Top Gun bij Pathé Thuis. Bij deze videodienst is de film uit 1986 momenteel te streamen in Nederland. Als je je nu gratis aanmeldt, dan kijk je je eerste film met tot 60% korting.
💿 BolJe kunt de dvd en Blu-ray bij de online winkel Bol.com vinden. 👉 Bekijk nu Top Gun bij Bol.com.
💿 AmazonOok bij Amazon’s webwinkel is de dvd (of Blu-ray) te vinden. 👉 Bekijk nu Top Gun bij Amazon.nl.
⛔️ Disney+Momenteel kun je deze film niet kijken bij Disney+.
⛔️ HBO MaxDeze nieuwe videodienst heeft Top Gun niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ NetflixDeze film is was tot voor kort te zien in het aanbod van Netflix in Nederland. Inmiddels is hij echter uit het aanbod verwijderd.
⌛️ NLZIETBij de tv-zender Net5 werd Top Gun voor het laatst op donderdag 26 mei 2022 om 20:30 uur uitgezonden. De film was daardoor tot 7 dagen hier bij NLZIET online terug te zien, maar dit is inmiddels niet meer mogelijk.
⛔️ Prime VideoDe film is op dit moment niet te streamen met een abonnement op Amazon Prime Video.
⛔️ ViaplayBij Viaplay is Top Gun nu niet te zien.
⛔️ VideolandIn het aanbod van Videoland is de film nu niet te vinden.

🔴 Staat of komt ‘Top Gun’ op Netflix?

Eerder was Top Gun (1986) op deze streamingdienst te zien, maar het verdwijnsein van Netflix liet ons weten dat de film op 30 april 2022 moest worden verwijderd. De distributie van de film wordt verzorgd door het bedrijf Paramount Pictures en hierdoor kun je nooit met zekerheid zeggen of de titel in de toekomst nog naar Netflix gaat komen. De distributeur kan de uitzendrechten namelijk aan meerdere streamingdiensten verkopen.

Overigens bleek uit het overzicht van nieuwe films en series op Netflix per maand dat Netflix de rechten na drie maanden terugkreeg. Top Gun stond namelijk sinds 1 augustus 2022 weer op de videodienst in Nederland. Dit bleek echter maar tijdelijk, want momenteel staat hij er niet meer online.

🟡 Staat of komt ‘Top Gun’ op Pathé Thuis?

Bij Pathé Thuis kun je momenteel terecht om de film 48 uur lang te streamen (huren) of om hem te kopen en zo een onbeperkt aantal keren te kunnen blijven kijken. Via de gele knop bovenin dit artikel ga je direct naar de film op Pathé Thuis en via de onderstaande link bezoek je de homepage van de website. Ook is de vervolgfilm Top Gun: Maverick uit 2022 sinds 25 augustus vorig jaar hier op Pathé Thuis te zien.

Ga direct naar de officiële website van Pathé Thuis 🍿

Verhaal en trailer van ‘Top Gun’ (1986)

Maverick wordt samen met zijn copiloot Goose aangenomen bij Top Gun, een keiharde marineopleiding voor piloten. Hij gaat hier de concurrentie aan met een andere toppiloot, Iceman.

Streaming informatie over de film

TitelTop Gun
Jaar1986
SoortFilm
Duur2 uur en 11 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Drama
IMDb6,9 uit 337.000 stemmen
RegisseurTony Scott
CastTom Cruise, Kelly McGillis, Val Kilmer, Anthony Edwards, Tom Skerritt, Michael Ironside, John Stockwell, Barry Tubb, Rick Rossovich

Synopsis: Pathé Thuis