Hitfilm ‘Top Gun: Maverick’ is nu te zien op SkyShowtime

De gloednieuwe streamingdienst SkyShowtime is de thuisbasis van een aantal gigantische filmstudio’s, waaronder Universal Pictures en Paramount Pictures. Dit betekent dat veel grote bioscoopfilms hier snel na de release te zien moeten zijn. Na de lancering van de streamingdienst op 25 oktober vroeg men zich daarom al gauw af waar een grote film als Top Gun: Maverick bleef, maar het wachten daarop komt nu eindelijk tot een eind. Op donderdag 22 december 2022 heeft de streamingdienst de splinternieuwe Top Gun-film namelijk aan haar aanbod toegevoegd.

Top Gun: Maverick’ vanaf 22 december te zien op SkyShowtime

Top Gun: Maverick werd gemaakt door Paramount Pictures, een filmstudio die onderdeel uitmaakt van het bedrijf Paramount Global. Dit is een van de twee organisaties die aan het hoofd staan van SkyShowtime, waardoor veel mensen deze film direct al in het aanbod van de gloednieuwe streamingdienst hadden verwacht. Het feit dat er beelden van de film te zien waren in een gelekte trailer zorgde ervoor dat kijkers al helemaal gehoopt hadden de film vanaf de lanceringsdatum te kunnen zien. Helaas bleek dit niet zo te zijn.

We moesten er een aantal maandjes op wachten, maar nu is Top Gun: Maverick dus wél eindelijk naar SkyShowtime gekomen. De film met Tom Cruise in de hoofdrol kan beschouwd worden als een vervroegd kerstcadeautje, want hij is vanaf donderdag 22 december 2022 te streamen.

→ Geen abonnement op SkyShowtime? Bekijk Top Gun: Maverick nu bij Pathé Thuis 😎

Succesvolle sequel met Tom Cruise in de hoofdrol

Het beste openingsweekend van zijn carrière. Dat bereikte Tom Cruise niet met het in 1986 uitgebrachte Top Gun of met een van zijn Mission: Impossible-films, maar met het langverwachte Top Gun: Maverick. Zowel kijkers als critici waren ontzettend enthousiast over deze film, waarin Maverick als mentor een aantal gevechtspiloten moet klaarstomen voor een gevaarlijke missie. Zo scoort de film met een gemiddelde van een 8,4 op IMDb uitstekend, en wordt hij aanzienlijk beter beoordeeld dan zijn voorganger (die ‘slechts’ een 6,9 krijgt van de IMDb-stemmers).

Naast Tom Cruise schitteren ook andere topacteurs als Miles Teller, Jennifer Connelly en Jon Hamm in deze film. Aan het roer stond Joseph Kosinski, die eerder met Cruise samenwerkte voor de film Oblivion (2013) en dit jaar ook de Netflix-film Spiderhead (2022) maakte.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op SkyShowtime elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op SkyShowtime zullen verschijnen.

Verhaal en informatie van ‘Top Gun: Maverick’

Na meer dan dertig jaar dienst als een van de Top Gun-piloten voelt Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) zich nog altijd op zijn plek bij de Marine. Hij zoekt als moedige testpiloot altijd zijn grenzen op en hij ontwijkt de promoties, waardoor hij niet meer zou kunnen vliegen. Wanneer hij een nieuwe lichting van Top Gun-piloten moet trainen voor een zware speciale missie, ontmoet hij Luitenant Bradley “Rooster” Bradsaw (Miles Teller). Hij is de zoon van Mavericks overleden vriend en Luitenant-Officier Air Nick “Goose” Bradshaw.

Terwijl Maverick een onzekere toekomst tegemoet gaat en tegelijkertijd met zijn verleden af moet rekenen, wordt hij geconfronteerd met zijn diepste angsten. Dit alles komt samen in de gevaarlijkste missie ooit, waarbij alles op het spel staat. Verder met o.a. Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman, Charles Parnell, Bashir Salahuddin, Monica Barbaro, Jay Ellis, Danny Ramirez, Greg Tarzan Davis en Ed Harris.

TitelTop Gun: Maverick
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 11 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Drama
IMDb8,4 uit 409.000 stemmen
RegisseurJoseph Kosinski
CastTom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glenn Powell, Lewis Pullman, Ed Harris, Charles Parnell, Bashir Salahuddin, Danny Ramirez, Greg Tarzan Davis, Jay Ellis, Monica Barbaro

Synopsis: Paramount Pictures (via Universal)

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.