Dit is wanneer de hitfilm ‘Top Gun: Maverick’ op SkyShowtime komt

De gloednieuwe streamingdienst SkyShowtime moet de thuisbasis van een aantal gigantische filmstudio’s worden, waaronder Universal Pictures en Paramount Pictures. Dit betekent dat veel grote bioscoopfilms hier snel na de release te zien moeten zijn. Na de lancering van de streamingdienst op 25 oktober vroeg men zich daarom al gauw af waar grote films als Top Gun: Maverick en Jurassic World: Dominion bleven, maar nu blijkt dat die er nog aankomen. Zo wordt de splinternieuwe Top Gun-film op donderdag 22 december 2022 aan het aanbod van het video on demand-platform toegevoegd.

Releasedatum ‘Top Gun: Maverick’ op SkyShowtime bekend

Top Gun: Maverick werd gemaakt door Paramount Pictures, een filmstudio die onderdeel uitmaakt van het bedrijf Paramount Global. Dit is een van de twee organisaties die aan het hoofd staan van SkyShowtime, waardoor veel mensen deze film direct al in het aanbod van de gloednieuwe streamingdienst hadden verwacht. Het feit dat er beelden van de film te zien waren in een gelekte trailer zorgde ervoor dat kijkers al helemaal gehoopt hadden de film vanaf de lanceringsdatum te kunnen zien. Helaas bleek dit niet zo te zijn.

Het goede nieuws is dat Top Gun: Maverick inderdaad nog naar SkyShowtime komt, net als andere grote films als Jurassic World: Dominion, Nope, Downton Abbey: A New Era en The Northman. Het slechte nieuws is dat het wel nog eventjes duurt. De film met Tom Cruise in de hoofdrol kan beschouwd worden als een vervroegd kerstcadeautje van SkyShowtime. Hij wordt namelijk op donderdag 22 december 2022 toegevoegd aan het Nederlandse aanbod. Nog precies één maandje geduld hebben dus!

→ Geen abonnement op SkyShowtime? Bekijk Top Gun: Maverick nu alvast bij Pathé Thuis 😎

Succesvolle sequel met Tom Cruise in de hoofdrol

Het beste openingsweekend van zijn carrière. Dat bereikte Tom Cruise niet met het in 1986 uitgebrachte Top Gun of met een van zijn Mission: Impossible-films, maar met het langverwachte Top Gun: Maverick. Zowel kijkers als critici waren ontzettend enthousiast over deze film, waarin Maverick als mentor een aantal gevechtspiloten moet klaarstomen voor een gevaarlijke missie. Zo scoort de film met een gemiddelde van een 8,4 op IMDb uitstekend, en wordt hij aanzienlijk beter beoordeeld dan zijn voorganger (die ‘slechts’ een 6,9 krijgt van de IMDb-stemmers).

Naast Tom Cruise schitteren ook andere topacteurs als Miles Teller, Jennifer Connelly en Jon Hamm in deze film. Aan het roer stond Joseph Kosinski, die eerder met Cruise samenwerkte voor de film Oblivion (2013) en dit jaar ook de Netflix-film Spiderhead (2022) maakte.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op SkyShowtime elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op SkyShowtime zullen verschijnen.

Verhaal en informatie van ‘Top Gun: Maverick’

Na meer dan dertig jaar dienst als een van de Top Gun-piloten voelt Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) zich nog altijd op zijn plek bij de Marine. Hij zoekt als moedige testpiloot altijd zijn grenzen op en hij ontwijkt de promoties, waardoor hij niet meer zou kunnen vliegen. Wanneer hij een nieuwe lichting van Top Gun-piloten moet trainen voor een zware speciale missie, ontmoet hij Luitenant Bradley “Rooster” Bradsaw (Miles Teller). Hij is de zoon van Mavericks overleden vriend en Luitenant-Officier Air Nick “Goose” Bradshaw.

Terwijl Maverick een onzekere toekomst tegemoet gaat en tegelijkertijd met zijn verleden af moet rekenen, wordt hij geconfronteerd met zijn diepste angsten. Dit alles komt samen in de gevaarlijkste missie ooit, waarbij alles op het spel staat. Verder met o.a. Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman, Charles Parnell, Bashir Salahuddin, Monica Barbaro, Jay Ellis, Danny Ramirez, Greg Tarzan Davis en Ed Harris.

TitelTop Gun: Maverick
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 11 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Drama
IMDb8,4 uit 409.000 stemmen
RegisseurJoseph Kosinski
CastTom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glenn Powell, Lewis Pullman, Ed Harris, Charles Parnell, Bashir Salahuddin, Danny Ramirez, Greg Tarzan Davis, Jay Ellis, Monica Barbaro
Top Gun: Maverick | NEW Official Trailer (2022 Movie) - Tom Cruise

Synopsis: Paramount Pictures (via Universal)

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.