Nu te huur bij Pathé Thuis: splinternieuwe hitfilm ‘Top Gun: Maverick’

36 jaar lang hebben fans van Top Gun gewacht op een vervolg en de terugkeer van Tom Cruise als Captain Pete ‘Maverick’ Mitchell. In mei was het dan eindelijk zover en verscheen Top Gun: Maverick in de Nederlandse bioscopen. En wat bleek? Kijkers én critici vonden deze film zelfs beter dan zijn voorganger. Deze móét je dus zien. Dat kan nu, want vanaf vandaag—8 september 2022—kun je de hitfilm huren bij Pathé Thuis.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

‘Top Gun: Maverick’ is nu te huur bij Pathé Thuis

Vanaf donderdag 25 augustus 2022 was het mogelijk om de spectaculaire hitfilm ‘Top Gun: Maverick’ bij Pathé Thuis te kopen, voor een prijs vanaf €13,99. Je kon er echter ook voor kiezen om twee weken te wachten en de film vanaf vandaag, donderdag 8 september 2022, voor een lagere prijs te huren. Voor het huren betaal je nu een prijs vanaf €4,99.

Koop je de film, dan blijft deze voor altijd in je bibliotheek staan. Je kunt hem dan zo vaak bekijken als je wilt. Bij het huren heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt de actiefilm vervolgens uit je bibliotheek. De film draait uiteraard weer om Maverick, die als mentor een aantal gevechtspiloten moet klaarstomen voor een gevaarlijke missie. Naast Tom Cruise spelen ook andere topacteurs als Miles Teller, Jennifer Connelly en Jon Hamm een rol.

‘Top Gun: Maverick’ is succesvoller dan ‘Top Gun’

Het beste openingsweekend van zijn carrière. Dat bereikte Tom Cruise niet met het in 1986 uitgebrachte Top Gun of met een van zijn Mission: Impossible-films, maar met het langverwachte ‘Top Gun: Maverick’. Kijkers waren er ook erg over te spreken, want de film scoort met een gemiddelde van een 8,5 op IMDb uitstekend, en aanzienlijk hoger dan zijn voorganger (die ‘slechts’ een 6,9 krijgt van de IMDb-stemmers).

Niet alleen de kijkers zijn razend enthousiast over deze film, ook critici zijn er erg over te spreken. Kijk maar eens op Rotten Tomatoes: daar heeft de film een score van 96% op de Tomatometer en zelfs een Audience Score van 99%. Waanzinnig goed! Dit is dus een echte aanrader.

Verhaal en informatie van de film

Na meer dan dertig jaar dienst als een van de Top Gun-piloten voelt Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) zich nog altijd op zijn plek bij de Marine. Hij zoekt als moedige testpiloot altijd zijn grenzen op en hij ontwijkt de promoties, waardoor hij niet meer zou kunnen vliegen. Wanneer hij een nieuwe lichting van Top Gun-piloten moet trainen voor een zware speciale missie, ontmoet hij Luitenant Bradley “Rooster” Bradsaw (Miles Teller). Hij is de zoon van Mavericks overleden vriend en Luitenant-Officier Air Nick “Goose” Bradshaw.

Terwijl Maverick een onzekere toekomst tegemoet gaat en tegelijkertijd met zijn verleden af moet rekenen, wordt hij geconfronteerd met zijn diepste angsten. Dit alles komt samen in de gevaarlijkste missie ooit, waarbij alles op het spel staat. Verder met o.a. Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman, Charles Parnell, Bashir Salahuddin, Monica Barbaro, Jay Ellis, Danny Ramirez, Greg Tarzan Davis en Ed Harris.

TitelTop Gun: Maverick
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 11 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Drama
IMDb8,5 uit 322.000 stemmen
RegisseurJoseph Kosinski
CastTom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glenn Powell, Lewis Pullman, Ed Harris, Charles Parnell, Bashir Salahuddin, Danny Ramirez, Greg Tarzan Davis, Jay Ellis, Monica Barbaro

Synopsis: Paramount Pictures (via Universal)

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.