‘Top Gun: Maverick’ is eindelijk te zien op Netflix

We hebben ons geduld flink op de proef moeten stellen, maar vandaag was het dan eindelijk zover. Top Gun: Maverick staat op Netflix. De film, die na ruim dertig jaar de terugkeer van Tom Cruise als Pete ‘Maverick’ Mitchell inluidde, was een van de succesvolste films van 2022 en biedt de kijker een waar actiespektakel.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

‘Top Gun: Maverick’ staat in december op Netflix

Netflix heeft een paar weken geleden bekendgemaakt dat Top Gun: Maverick op vrijdag 22 december aan het aanbod toegevoegd zou worden als een vervroegd kerstcadeautje. Voorheen was hij enkel bij SkyShowtime te bewonderen, maar deze streamingdienst is de film nu (tijdelijk) kwijt. Wel kun je hem nog via Pathé Thuis streamen als je geen abonnement op Netflix hebt.

December is overigens sowieso een mooie maand voor iedereen die een abonnement heeft op de grote rode streamingdienst. Zo zijn ook de allerlaatste afleveringen van The Crown seizoen 6 te bingen sinds 14 december, is het op 29 december tijd voor de La Casa de Papel-spinoff Berlin en kwam de film Rebel Moon — Part One: A Child of Fire met Michiel Huisman eveneens vandaag naar Netflix.

Dit kun je verwachten van ‘Top Gun: Maverick’

In Top Gun: Maverick speelt Tom Cruise wederom de rol van Pete ‘Maverick’ Mitchell. Hij opereert in deze film als de mentor die een aantal gevechtspiloten moet klaarstomen voor een gevaarlijke missie. Een van hen is ‘Rooster’, de zoon van Mavericks overleden vriend Goose.

De film was in 2022 een echte kaskraker. Hij wist meer dan 1,4 miljard dollar in het laatje te brengen en was hiermee succesvoller dan Top Gun uit 1986 zelf. Ook IMDb-stemmers zijn erg te spreken over deze film, die uit 642.000 stemmen een dikke 8,3 weet te behalen. Hiermee is dit naast de populairste ook de best beoordeelde film van het afgelopen jaar.

Meer informatie over de film

Na meer dan dertig jaar dienst als een van de Top Gun-piloten voelt Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) zich nog altijd op zijn plek bij de Marine. Hij zoekt als moedige testpiloot altijd zijn grenzen op en hij ontwijkt de promoties, waardoor hij niet meer zou kunnen vliegen. Wanneer hij een nieuwe lichting van Top Gun-piloten moet trainen voor een zware speciale missie, ontmoet hij Luitenant Bradley “Rooster” Bradsaw (Miles Teller). Hij is de zoon van Mavericks overleden vriend en Luitenant-Officier Air Nick “Goose” Bradshaw. Terwijl Maverick een onzekere toekomst tegemoet gaat en tegelijkertijd met zijn verleden af moet rekenen, wordt hij geconfronteerd met zijn diepste angsten. Dit alles komt samen in de gevaarlijkste missie ooit, waarbij alles op het spel staat.

TitelTop Gun: Maverick
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 11 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Drama
IMDb8,3 uit 642.000 stemmen
RegisseurJoseph Kosinski
CastTom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glenn Powell, Lewis Pullman, Ed Harris, Charles Parnell, Bashir Salahuddin, Danny Ramirez, Greg Tarzan Davis, Jay Ellis, Monica Barbaro

Synopsis: Paramount Pictures (via Universal)

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.