Splinternieuwe hitfilm ‘Top Gun: Maverick’ is nu al online te zien

We hebben er ruim 36 jaar op moeten wachten, maar vanaf 26 mei was het dan eindelijk zover: Tom Cruise keerde terug als Captain Pete ‘Maverick’ Mitchell in Top Gun: Maverick. Voor iedereen die deze film gemist heeft in de bioscoop of toch liever vanuit zijn eigen thuisbioscoop kijkt, hebben we goed nieuws. De film is namelijk vanaf vandaag, donderdag 25 augustus 2022, online te zien bij Pathé Thuis.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

Tom Cruise schittert in succesvolle sequel ‘Top Gun: Maverick’

Iedereen die dacht dat een vervolg niet tegen het succes van het in 1986 uitgebrachte Top Gun op zou kunnen, had het mis. Sterker nog: de film bezorgde Tom Cruise het grootste openingsweekend ooit in zijn carrière, met een opbrengst van ruim 156 miljoen dollar in de eerste paar dagen. Bovendien scoort de film met een 8,6 op IMDb aanzienlijk hoger dan zijn voorganger (die ‘slechts’ een 6,9 krijgt van de IMDb-stemmers).

Kijkers én critici zijn dan ook razend enthousiast over deze film, waarin Maverick als mentor een aantal gevechtspiloten moet klaarstomen voor een gevaarlijke missie. Naast Tom Cruise schitteren ook andere topacteurs als Miles Teller, Jennifer Connelly en Jon Hamm in deze film. Aan het roer stond Joseph Kosinski, die eerder met Cruise samenwerkte voor de film Oblivion (2013) en onlangs ook de Netflix-film Spiderhead (2022) maakte.

Drie redenen om deze film te kijken:
1️⃣ Topacteurs als Tom Cruise, Miles Teller en Jennifer Connelly
2️⃣ Volgens critici en kijkers misschien wel beter dan Top Gun zelf
3️⃣ Een topscore op Rotten Tomatoes van 96% en een 8,6 op IMDb

‘Top Gun: Maverick’ is vanaf 25 augustus te zien bij Pathé Thuis

Vanaf donderdag 25 augustus 2022 is het mogelijk om de film bij Pathé Thuis te kopen. Je kunt er ook voor kiezen om twee weken te wachten en de film vanaf donderdag 8 september 2022 voor een lagere prijs te huren. Koop je de film, dan blijft deze voor altijd in je bibliotheek staan. Je kunt hem dan zo vaak bekijken als je wilt. Bij huren heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt de actiefilm vervolgens uit je bibliotheek.

Verhaal en informatie van de film

Na meer dan dertig jaar dienst als een van de Top Gun-piloten voelt Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) zich nog altijd op zijn plek bij de Marine. Hij zoekt als moedige testpiloot altijd zijn grenzen op en hij ontwijkt de promoties, waardoor hij niet meer zou kunnen vliegen. Wanneer hij een nieuwe lichting van Top Gun-piloten moet trainen voor een zware speciale missie, ontmoet hij Luitenant Bradley “Rooster” Bradsaw (Miles Teller). Hij is de zoon van Mavericks overleden vriend en Luitenant-Officier Air Nick “Goose” Bradshaw.

Terwijl Maverick een onzekere toekomst tegemoet gaat en tegelijkertijd met zijn verleden af moet rekenen, wordt hij geconfronteerd met zijn diepste angsten. Dit alles komt samen in de gevaarlijkste missie ooit, waarbij alles op het spel staat. Verder met o.a. Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman, Charles Parnell, Bashir Salahuddin, Monica Barbaro, Jay Ellis, Danny Ramirez, Greg Tarzan Davis en Ed Harris.

TitelTop Gun: Maverick
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 11 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Drama
IMDb8,6 uit 270.000 stemmen
RegisseurJoseph Kosinski
CastTom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glenn Powell, Lewis Pullman, Ed Harris, Charles Parnell, Bashir Salahuddin, Danny Ramirez, Greg Tarzan Davis, Jay Ellis, Monica Barbaro

Synopsis: Paramount Pictures (via Universal)

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.