Top 5 kerstfilms op Netflix

Het najaar is begonnen en Kerstmis komt er bijna aan. Ben jij al benieuwd wat de beste kerstfilms zijn op Netflix Nederland in 2019? Check hier de top 5 kerstfilms op Netflix in 2019, persoonlijk geselecteerd door de redactie van Streamwijzer!

5. Elf (2003)

We beginnen met een klassiekertje. Met Will Ferrell in de hoofdrol is deze hilarische kerstfilm een must-see voor de hele familie. Samen lekker lachen om een gezellige kerst in te luiden!

Nadat hij als baby in het weeshuis in de zak met cadeautjes is gekropen, wordt Buddy door de Kerstman geadopteerd en opgevoed tussen de elfjes op de Noordpool. Jaren later zorgt de inmiddels volwassen man – doordat hij niet goed meekomt met het werk en zijn lengte – voor problemen tussen de andere elfen. Hij ontdekt dat hij geen echte elf is en besluit terug te gaan naar New York om zijn echte vader te zoeken. Daar kijkt iedereen hem raar aan, omdat hij zich totaal anders gedraagt en niemand hem gelooft als hij vertelt waar hij vandaan komt – vooral zijn vader niet…

De film krijgt een 6.9 uit 10 op IMDb.

Klik hier om direct naar Elf op Netflix te gaan!

4. Love Actually (2003)

In elke familie zit wel een romanticus die het niet kan laten deze Engelse kerstklassieker op te zetten. Is er iets fijners dan met de familie zwijmelen voor de buis? Deze tip kan dan natuurlijk ook niet missen in ons lijstje.

De film volgt het liefdesleven van acht Londenaren in de aanloop naar kerst. De nieuwe premier wordt verliefd op het meisje dat hem thee brengt, terwijl zijn zus huwelijksproblemen heeft. Een vader en zijn stiefzoon moeten het verlies van de moeder verwerken, terwijl de zoon tot over z’n oren verliefd is op een klasgenote.

De film krijgt een 7.6 uit 10 op IMDb.

Klik hier om direct naar Love Actually op Netflix te gaan!

3. Pak Van Mijn Hart (2014)

Voor de liefhebbers van Hollandse glorie kunnen we het niet laten er een Nederlands pareltje tussen te zetten. Helaas is Alles Is Liefde niet op Netflix te zien, want Hollandser dan dat wordt het niet. Pak Van Mijn Hart wordt misschien niet zo hoog beoordeeld op IMDb, maar kijkt absoluut lekker weg met de fam tijdens kerst.

De broers Tom (Benja Bruijning) en Niek (Fedja van Huêt) runnen een kledingverhuurbedrijf en Sinterklaascentrale. Ze zijn net de voorbereidingen voor de feestmaand begonnen, als de aantrekkelijke Julia (Chantal Janzen) hun familiebedrijf binnenloopt met een aanbod dat alles verandert. Tom en Niek worden door deze klus geconfronteerd met de liefde, familiekwesties, tradities, zaken en vertrouwen. Daardoor komt er voor de broers in de feestmaand wel heel veel op het spel te staan…

De film krijgt een 5.6 uit 10 op IMDb.

Klik hier om direct naar Pak Van Mijn Hart op Netflix te gaan!

2. Klaus (2019)

Dit is het langverwachte pareltje van 2019. De nieuwe, en langverwachte, Netflix Original Klaus zal op 15 november 2019 op de streamingdienst verschijnen. We zijn erg benieuwd of de hoge verwachtingen waargemaakt worden en plaatsen de film daarom op nummer 2 in de watchlist.

Een onhandige jongeman opent een postkantoor in een afgelegen dorp in het Noorden. Het enige probleem? Niemand schrijft er brieven. Aan zijn eenzame en werkloze bestaan tussen de norse bewoners komt een einde wanneer hij bevriend raakt met een bijzondere (Kerst)man, een speelgoedmaker genaamd Klaus.

De film is ook op IMDb te vinden.

Klik hier om direct naar Klaus op Netflix te gaan! De film is vanaf 15 november 2019 op de streamingdienst te zien.

1. The Christmas Chronicles (2018)

Met stip op nummer 1 staat het grootste succes van 2018. The Christmas Chronicles was een gigantische verrassing voor de echte kerstfilm fans vorig jaar en voert dit jaar dan ook de lijst aan. Een heerlijk verhaal en prachtig geproduceerd. Deze film moet je gezien hebben!

Het verhaal van een broer en zus, Teddy en Kate Pierce, die het plan hebben gevat om op kerstavond de Kerstman op te wachten en te filmen. Hun plan draait echter uit op een onverwachte reis waar de meeste kinderen alleen maar van kunnen dromen. Nadat ze de Kerstman hebben gespot, sluipen ze namelijk in zijn slee en beleven een bijzonder avontuur.

De film krijgt een 7.1 uit 10 op IMDb.

Klik hier om direct naar The Christmas Chronicles op Netflix te gaan!


Naast deze 5 kersttips brengt Netflix allerlei Originals uit dit jaar. Kijk hieronder naar de bekendmaking van alle Netflix Christmas Originals van 2019!


Wat zijn de top 5 kerstfilms op Netflix in 2019?

 1. The Christmas Chronicles

  2018

 2. Klaus

  2019

 3. Pak Van Mijn Hart

  2014

 4. Love Actually

  2003

 5. Elf

  2003Top 5 Kerstfilms Netflix 2019