Top 2000 live kijken & luisteren in 2023

Het jaar wordt deze week weer muzikaal afgesloten met de lijst der lijsten. De Top 2000 van Radio 2 is namelijk weer begonnen. Ook in 2023 kun je wederom de hele lijst live luisteren en kijken, via een zender op tv, radio frequentie of online stream.

Top 2000 van 2023 door Radio 2: zo kun je luisteren en kijken op tv, radio frequentie en online stream

Beelden vanuit het Top 2000 café worden live uitgezonden via het kanaal NPO 1 Extra. Dit is een kanaal dat je ook bij de streamingdienst NLZIET kunt streamen (via NPO Start). 👉 Kijk direct naar NPO 1 Extra (de Top 2000 van 2023) bij NLZIET. Je kunt 14 dagen lang gratis deze streamingdienst proberen. Daarnaast kun je ook uitzendingen terugkijken en terugspoelen als je iets gemist hebt.

Verder zendt Radio 2 via haar website een stream uit om naar de complete Top 2000-lijst te kijken en luisteren en kun je dit ook op jouw frequentie beluisteren over de radio. Dat is doorgaans 88.0, 92.6 of 104.6, afhankelijk van je regio. Dit wordt via de website van het radiostation aangegeven.

Ook de ‘Top 2000 a gogo’ is terug te kijken

De uitzendingen van de Top 2000 a gogo zijn ook hier te zien op de streamingdienst NLZIET. Tussen 26 en 31 december wordt er elke dag in een uitzending van ongeveer een uur van alles en nog wat over de lijst der lijsten besproken.

Fragmenten van deze uitzendingen zijn ook online te bekijken via YouTube, zoals de onderstaande video waarin muzikant David Paich uitlegt wat het verhaal achter het ontstaan van het nummer Africa van Toto is.

Ontstaan van de Top 2000

De Top 2000 klinkt voor veel mensen als muziek in de oren. Het jaarlijkse radioprogramma bestaat al sinds december 1999. In eerste instantie was de Top 2000 bedoeld als een eenmalige actie rondom de millenniumwisseling. Luisteraars konden nummers insturen via de post of het internet en vervolgens stemmen op hun favoriete plaat. In november werden alle liedjes bekendgemaakt en vond er nogmaals een stemming voor de volgorde plaats.

Omdat de eerste editie een groot succes bleek, besloot de zender jaarlijks het kalenderjaar op muzikale wijze af te sluiten. Naast het luisteren en kijken naar de Top 2000, is het sinds 2010 ook mogelijk om live aanwezig te zijn bij het muzikale spektakel.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.