Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (27 februari – 5 maart)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Disney+, Netflix, Amazon Prime Video, CANAL+, SkyShowtime, Pathé Thuis en Videoland. In dit artikel vind je tips voor week 9 (van 27 februari tot 5 maart 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 9 van 2023)

10. The Mandalorian (serie, 3 seizoenen) – Disney+

Al ruim twee jaar zitten we op nieuwe afleveringen te wachten en volgende week is het ein-de-lijk zover. Ons geduld wordt op woensdag 1 maart beloond, want dat is de dag dat de eerste gloednieuwe aflevering van The Mandalorian te zien zal zijn op Disney+. In het derde seizoen van de hitserie wordt Din Djarin herenigd met Grogu. De Mandolarian komt daarnaast oude bondgenoten tegen en maakt nieuwe vijanden, terwijl hij samen met Grogu door het Star Wars-universum reist.

9. Soof 3 (film, 2022) – Netflix

De Bridget Jones van de lage landen kreeg in 2022 een gloednieuwe film. We hebben het dan natuurlijk over Lies Visschedijks personage Soof en de slotfilm van de trilogie, Soof 3. Voor een laatste keer was de chaotische kokkin op het witte doek te bewonderen, nadat de film maar liefst 4 (!) keer uitgesteld werd. Het was het wachten volgens recensenten wel meer dan waard, want velen vinden dit de beste film van de drie. Soofs leven loopt eindelijk op rolletjes, maar dan komt haar dochter thuis met een onverwachte Indiase verloofde en krijgt ze ander slecht nieuws. Gaat het toch weer allemaal mis? De film verschijnt op donderdag 2 maart op Netflix.

8. Daisy Jones and the Six (serie, 1 seizoen) – Amazon Prime Video

Daisy Jones & The Six van Taylor Jenkins Reid was al een enorme bestseller, kreeg door TikTok nog eens een extra boost en wordt nu eindelijk verfilmd in een tiendelige serie. We worden meegenomen naar de jaren zeventig en volgen de opkomst en het verval van een fictieve rockband. Wereldberoemd waren ze toen ze er plotseling mee stopten. Nu vertellen ze eindelijk hun verhaal. Op vrijdag 3 maart zijn de eerste drie afleveringen te streamen én verschijnen 24 originele liedjes die speciaal voor de Prime Video-productie opgenomen zijn.

7. Fall (film, 2022) – Netflix

Knikkende knietjes en zweethanden gegarandeerd tijdens het kijken naar Fall, een thriller die op woensdag 1 maart op Netflix verschijnt. De beklemmende film volgt namelijk de vriendinnen Becky en Hunter, die besluiten een van de hoogste radiotorens van Amerika te beklimmen. Dit betekent dat ze zich 600 meter aan gammele trappetjes omhoog moeten werken—en uiteraard gaat het mis. Bijna helemaal bovenaan komen ze vast te zitten, zonder eten, zonder bereik en zonder kans om nog naar beneden te klimmen. Zullen ze ooit weer voet aan de grond kunnen zetten?

6. Abbott Elementary (serie, 2 seizoenen) – Disney+

Het populaire Abbott Elementary keert binnenkort terug naar Disney+ voor een tweede seizoen. Op woensdag 1 maart is het zover en zijn er nieuwe afleveringen van de Emmy Award-winnende serie te zien. In het tweede seizoen draait het onder meer om het nieuwe leven dat Janine voor zichzelf moet creëren na de break-up met Tariq.

5. House Party (film, 2023) – Pathé Thuis

House Party is een feest van herkenning voor iedereen die thuis is in de Amerikaanse rapcultuur of het basketbalwereldje. Zo komen sterren als Snoop Dog, Anthony Davis en Lil Wayne langs en is er ook een klein rolletje voor basketballegende LeBron James. De komedie volgt Damon (Tosin Cole) en Kevin (Jacob Latimore), twee vrienden die graag club-promotors willen worden maar het nu moeten doen met een baantje als schoonmakers. Als blijkt dat hun nieuwe klus het reinigen van LeBron James’ huis is, besluiten ze dat dat de perfecte locatie is voor hun volgende feest. Maar dan duurt het natuurlijk niet lang voordat dat totaal uit de hand loopt…

4. Morten (serie, 1 seizoen) – Canal+ Series

Sinds kort is op Canal+ Series de Nederlandse topserie Morten te streamen. Het draait om Morten Mathijsen, een succesvol politicus die hard op weg is om minister-president te worden. Er zit echter meerdere lijken in de kast: niet alleen de affaire die hij nu heeft, maar ook een geheim uit het verleden dat verborgen moet blijven. De spanningen lopen steeds hoger op. Met hoofdrollen voor Peter Paul Muller (Gooische Vrouwen), Claire Bender (Mocro Maffia) en Nasrdin Dchar (Het Gouden Uur).

3. Sex/Life (serie, 2 seizoenen) – Netflix

Het eerste seizoen van Sex/Life nam Netflix in 2021 al gauw helemaal over, dus een hoop fans zullen aan het trappelen zijn om de nieuwe afleveringen te streamen. Volgende week, op donderdag 2 maart om precies te zijn, is dat eindelijk mogelijk! In seizoen 2 volgen we volgen wederom het leven van Billie Connelly. Zoals we in de trailer kunnen zien wordt ze door beide mannen in haar leven gedumpt, maar dat betekent niet dat we geen steamy scènes voorgeschoteld krijgen.

2. Beast (film, 2022) – SkyShowtime

Idris Elba gaat in Beast de strijd aan met een bloeddorstige, op wraak beluste leeuw. Deze is ontsnapt aan een aantal gewetenloze stropers en zit nu achter de familie van Dr. Nate Daniels aan. Een angstaanjagend kat-en-muisspel volgt. De gloednieuwe thriller met topacteur Idris Elba—binnenkort ook te zien in de Luther-film The Fallen Sun—komt op maandag 27 februari naar SkyShowtime.

1. De Verraders (serie, 3 seizoenen) – Videoland

Maak je maar klaar voor gekonkel en misleiding, want De Verraders keert op vrijdag 3 maart terug! Maar liefst twintig bekende Nederlanders gaan deze keer de strijd om de zilverschat aan. Onder hen zijn chef-kok Herman den Blijker, influencer Jessie Maya, YouTuber Selma Omari, acteur Ferri Somogyi en ex-profvoetballer Nathan Rutjes. Zij reizen met zijn allen af naar een Frans kasteel, waar de Getrouwen weer moeten proberen de Verraders te ontmaskeren. De serie is vanaf volgende week iedere vrijdagavond om 20:00 uur te zien op RTL 4 of terug te kijken via Videoland en NLZIET.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Disney+, Netflix, Amazon Prime Video, Canal+ Series, SkyShowtime, Pathé Thuis en Videoland

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.