Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (20 – 26 februari)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Netflix, Pathé Thuis, Disney+, Amazon Prime Video en SkyShowtime. In dit artikel vind je tips voor week 8 (van 20 tot 26 februari 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 8 van 2023)

10. Outer Banks (serie, 3 seizoenen) – Netflix

Outer Banks 3 | Officiële trailer | Netflix

De Pogues zijn terug! Op donderdag 23 februari gaat het derde seizoen van Outer Banks in première op Netflix. Na de confrontatie aan het einde van het tweede seizoen zijn John B, Sarah, Kiara, Pope en JJ gestrand op een onbewoond eiland dat ze omgedoopt hebben tot Poguelandia. Helaas kunnen ze hier niet erg lang genieten van hun rust, want ze zijn nog steeds op zoek naar het goud. Bovendien hebben we aan het einde van seizoen 2 gezien dat John B’s vader nog in leven is, dus die gaat ook een grote rol spelen in de nieuwe afleveringen. Spannend!

9. I Wanna Dance: The Whitney Houston Movie (film, 2022) – Pathé Thuis

I WANNA DANCE WITH SOMEBODY - Official Trailer (HD)

Na de biopic van Elvis was het eind 2022 tijd voor Whitney Houston. In I Wanna Dance worden we meegenomen in het leven van de legendarische zangeres, bekend van hits als I Wanna Dance With Somebody en I Will Always Love You, die in 2012 overleed. We zien hoe ze op zeventienjarige leeftijd de sterren van de hemel zong in een kerkkoor in New Jersey en daar in contact kwam met platenbaas Clive Davis. Achter de schermen werkte Oscar-genomineerde scriptschrijver Anthony McCarten mee aan deze biopic. Hij vertaalde eerder het leven van Freddie Mercury naar het prijswinnende Bohemian Rhapsody. De film over Whitney Houston verschijnt op maandag 20 februari op Pathé Thuis.

8. Fleishman Is In Trouble (serie, 1 seizoen) – Disney+

Fleishman Is In Trouble Official Trailer | Jesse Eisenberg, Claire Danes, Lizzy Caplan | FX

Op Disney+ gaat op woensdag 22 februari de serie Fleishman Is In Trouble in première. We volgen hierin Toby Fleishman, een onlangs gescheiden chirurg. Als zijn ex-vrouw verdwijnt, blijft hij achter met de kinderen en moet hij ineens het ouderschap combineren met zijn drukke carrière, zijn vriendengroep en zijn beginnende datingplannen. De hoofdrol wordt gespeeld door Jesse Eisenberg, bekend van onder meer The Social Network en Now You See Me.

7. The Strays (film, 2023) – Netflix

The Strays | Official Trailer | Netflix

Netflix komt op woensdag 22 februari met de gloednieuwe horrorfilm The Strays. De trailer zorgt er al voor dat je haren rechtovereind gaan staan, dus dat belooft veel goeds! We volgen Neve, een vrouw die het allemaal prima voor elkaar heeft: ze woont in een mooi huis, heeft het goed met haar man en tienerkinderen en is werkzaam als adjunct-directeur van een privéschool. Haar zorgvuldig opgebouwde leventje begint alleen steeds verder in elkaar te storten als twee schimmige figuren uit haar verleden opduiken.

6. The Consultant (serie, 1 seizoen) – Amazon Prime Video

The Consultant - Official Trailer | Prime Video

Christopher Waltz (Inglorious Basterds) is Regus Patoff in de nieuwe serie The Consultant op Amazon Prime Video. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige roman van Bentley Little uit 2015. De serie combineert het komedie- en thrillergenre en onderzoekt de sinistere relatie tussen baas en werknemer. Regus Patoff wordt ingehuurd om zaken te verbeteren bij het spelbedrijf CompWare. Door zijn komst ervaren werknemers nieuwe uitdagingen—ook op privégebied.

5. We Have A Ghost (film, 2023) – Netflix

We Have a Ghost | Official Trailer | Netflix

Stranger Things-acteur David Harbour kruipt voor de nieuwe Netflix-film We Have A Ghost, die verschijnt op donderdag 23 februari, in een heel nieuwe rol. Hij is Ernest, een geest die uitgroeit tot een internetsensatie. Kevins familie vindt hem in hun huis, maar als zij besluiten hem te helpen met het ontrafelen van zijn verleden worden ze ineens doelwit van de CIA. Naast David Harbour zijn er ook rollen voor Jennifer Coolidge (The White Lotus), Tig Notaro (Star Trek: Discovery) en Anthony Mackie (Avengers: Endgame).

4. The Undeclared War (serie, 1 seizoen) – SkyShowtime

The Undeclared War | Official Trailer | Peacock Original

Er staan al een paar afleveringen van The Undeclared War op SkyShowtime, maar hier komen elke week nog nieuwe episodes bij. Het jaar is 2024. De pandemie ligt achter ons en in het Verenigd Koninkrijk staan de verkiezingen voor de deur. We volgen de jonge Saara Parvan, een studente die nét werkzaam is bij de Britse inlichtingendienst als ze geconfronteerd wordt met een beveiligingslek. In eerste instantie lijkt het een onschuldig virus dat slechts het internet in Groot-Brittannië platlegt, maar al snel blijkt het om een Russische aanval op de Britse democratie te gaan. Saara wordt het middelpunt in een strijd die grotere implicaties heeft dan ooit gedacht.

3. Die Hart The Movie (film, 2023) – Amazon Prime Video

Kevin Hart: Die Hart Movie Trailer

Genoten van de serie Die Hart? In Die Hart The Movie draait het, zoals de naam al doet vermoeden, wederom om Kevin Hart. Hij speelt in deze satirische actiekomedie een gefictionaliseerde versie van zichzelf, die nu eindelijk eens serieus genomen wil worden als actiefilmster en daarom naar de ‘actieheldenschool’ gaat. Lukt het hem om een van de meest begeerde actiesterren in de branche te worden? Naast Hart komen ook John Travolta (Pulp Fiction) en Nathalie Emmanuel (Game of Thrones) voorbij. De film verschijnt op vrijdag 24 februari op Amazon Prime Video.

2. Formula 1: Drive to Survive (serie, 5 seizoenen) – Netflix

Formula 1: Drive to Survive - Seizoen 5 | Officiële trailer | Netflix

De documentaireserie Formula 1: Drive To Survive is terug! Wederom worden fans meegenomen achter de schermen van de Formule 1. Hoe bereiden coureurs en teams zich voor op de strijd om het wereldkampioenschap van 2022? Door nooit eerder vertoonde beelden en interviews met grote namen krijgen we voor de vijfde keer een uniek inkijkje in de sport. De serie gaat op donderdag 23 februari in première op Netflix.

1. Puss in Boots: The Last Wish (film, 2022) – Pathé Thuis

Puss In Boots: The Last Wish - Official Trailer 2

Na tien jaar werd het Shrek-universum eind 2022 eindelijk weer uitgebreid met een nieuw verhaal over de Gelaarsde Kat. Hij heeft in Puss in Boots: The Last Wish acht van zijn negen levens verspeeld. Daarom zit er nog maar één ding op: hij moet op zoek naar de mythische Wensster waarmee hij zijn verloren levens terug kan krijgen. Hiervoor moet hij een gevaarlijke (en legendarische) reis maken. De film is vanaf woensdag 22 februari te streamen op Pathé Thuis.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Pathé Thuis, Disney+, Amazon Prime Video en SkyShowtime

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.